Odotathan pöytiinohjausta

Olen töissä ruokaravintolassa, jossa on käytössä pöytiinohjaus. Ovella on suuri kyltti jossa lukee ”Tervetuloa, odotathan pöytiinohjausta!”. Kylttiä ei millään voi olla huomaamatta, kun ovesta astuu sisään.

Silti illassa on monta asiakasta, jotka ignoraavat kyseisen kyltin täysin ja lähtevät etsimään itse vapaata pöytää. Jos tarjoilija ei ole huomannut heidän istuneen sinne kauimpaiseen nurkkaan omine lupineen, niin sieltä sitten mulkoillaan ikävästi baaritiskin suuntaan ja ihmetellään, kun palvelua ei tule.

Kyltti on ovella syystä, ravintolamme on kovin sokkeloinen ja joka nurkkaan ei näe. Varsinkin jos muut asiakkaat ovat asettuneet ravintolan toiseen päähän, ei näitä oman tien kulkijoita välttämättä edes huomaa heti. Joten odotathan ystävällisesti pöytiinohjausta.

Jaa tämä tarina:

10 kommenttia

 1. itu sanoo:

  Itellä on nykyään tapana odottaa ravintolaan mennessä, oli kylttiä tai ei, että tarjoilija noteeraa. Turvallisin alkaa paikkaa etsiin, kun tarjoilija on ohi kipaistessaan huikannut ”Hei, syömään tulossa? Voitte istua minne haluatte”. Ainakin tietää saavansa palvelua heti kuin vain se on mahdollista.

  • Putkimies sanoo:

   Sama juttu. Ei ne tarjoilijat sieltä sokkeloisesta ravintolasta kauimpaan pöytään salaa istumaan mennyttä ihmistä huomaa yhtään sen paremmin, oli sitä pöytiinohjausta tai ei.

 2. jepjou sanoo:

  Meneekö ne vielä siivoamattomiin pöytiin ja kitisee likasista astioista?

 3. Nakke3 sanoo:

  Käsittämätöntä, että tämä voi jollekin olla epäselvää?

 4. ei aina toimi sanoo:

  Odotan, mutta odotan enintään 5 minuuttia, en sekuntiakaan kauempaa. Jos siinä ajassa ei kukaan jouda palvelemaan käännyn ympäri ja etsin ravintolan, jossa homma toimii jossain järjellisessä ajassa.

  • celly sanoo:

   Odotatko oikeat fyysiset 5 minuuttia vai asiakkaan ”5minuuttia” joka on lähempänä 40 sekuntia? Joskus ollaan vihaisen asiakaspalautteen tultua katsottu kameroista ja naureskeltu kuinka ”odotin ainakin 15 minuuttia!!!” on oikeasti jotain puolen minuutin ja minuutin välillä. Ihmiset on idiootteja, kuka voi vakavalla naamalla väittää tollasta kun nää on nykyään helposti tarkistettavissa. Kyseisten aasiakkaiden asiakkuutta ei kukaan edes kaipaa, joten kiva jos tajutaan oma-alotteisesti raahata läski perse jonnekin muualle.

   • ei aina toimi sanoo:

    Odotan oikeat 5 minuuttia, en asiakkaan 5 minuuttia. Minulle fyysikkona aikamääreet ovat tärkeitä, niiden kanssa ei perseillä! Ruokaa voin odottaa pidempäänkin, mutta pöytään pitäisi päästä minusta 5 minuutin sisällä.

    • masteras sanoo:

     Itse en jonotuspaikoissa käy syömässä. Sitä saa parempaa halvemmalla, kun tekee omat eväänsä, eikä käy rafloissa. Ja jos joutuu seurueella menemään ulos syömään, niin varaan ajoissa pöydän, niin ei tarvitse jonottaa. Pöytiinohjauspaikat ovat hätäpettereille.

     • Kurppa sanoo:

      Ömmm… mistäs tiedät ilman pöytiinohjausta mikä pöytä sinun seurueellesi on varattuna?

  • Pera sanoo:

   Taidat aterioida ABC:llä aika tiheään jos yli 5 minuuttia on kohtuuton odotusaika.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *