Tinkaajat ja valittajat

Työskentelen mm. kodintekniikkaa myyvässsä yrityksessä, ja ärsyttävin piirre tinkaajissa on se, että asiakas rupee väittämään että “tietää” tuotteissa olevan niin paljon ilmaa, että niistä on mahdollista antaa suuria alennuksia (uskokaa tai älkää, mutta kateprosentit ovat välillä täysin olemattomia), ja sitten kun ei saa alennusta, niin tuohtuu ja rupee toitottamaan että on ostanut niin ja niin paljon ennenkin… Normaali tinkaaminen on aina tervetullutta, mutta jos ruvetään vänkäämään niin se lähinnä vi#uttaa. Toinen ärsyttävä piirre on jos joku joutuu ruuhka-ajan aikana odottamaan myyjää vähän pidempää, ja ensimmäinen kysymys mitä häneltä tulee, on “eikö teillä ole enempää myyjiä?!” Olen aina miettinyt että mikä tuohon on oikea vastaus, mutta semmoista ei taida olla. Työvuorot tehdään kumminkin monta viikkoa etukäteen, ja tuskin kenelläkään on kristallipalloa jotta tietäisi tarkasti milloin asiakkaita on enemmän ja milloin vähemmän, ja myyjilläkin on lomia, vapaapäiviä sekä ruoka/kahvitaukoja.

Kirjoita kommentti

5 Kommenttia artikkelissa "Tinkaajat ja valittajat"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
myyjä vaan hei
Vieras
Tuo myyjien kysely on ärsyttävää.. kaupassa töissä ollessa välillä sattui hirveitä ruuhka päiviä ja sitten tietty oli samaan aikaan muutamia ihmisiä saikulla. Vähintään joka toinen tuli kassalle niin että ensimmäinen lause oli “kannattaisko soittaa tänne lisää myyjiä kun on näin hirveet ruuhkat?!” teki mieli sanoa takaisin että no sinäpä sen sanoit, täällä huhkitaan hiki hatussa vajaalla miehityksellä niin jännä kun kenellekään ei ole tullut mieleenkään kysyä apuja että kiitos neuvosta… äly hoi älä jätä, joskus vaan ei löydy korvaavia myyjiä ja silloin tehdään vajaalla miehityksellä sen minkä voi. Joskus aivan katastrofitilanteissa (esim. neljä kahdeksasta myyjästä saikulla) on kutsuttu toimistoesimies apuun… Lue lisää »
Putkimies
Vieras

Juu koska ne myyjäthän sitä lisähenkilökuntaa voisivat tuosta vain palkata, jos vain viitsisivät. Äly hoi.

Elsa
Vieras

Ja sitten ihmiset jonottaa kumminkin tuntitolkulla renkaiden vaihtoa tai ilmaista ämpäriä. Missään muualla se jonotus ei haittaa kuin ruokakaupan kassalla kun on maksettavia ostoksia korissa tai kärryssä.

Neriana
Vieras

Itse koen aina asiakkaana suurta myötähäpeää kun esim. meidän lähikaupassa asiakkaat alkavat möykkäämään myyjille, että avatkaa toinen kassa tai aletaan tivaamaan miksi toinen myyjä, joka hoitaa Postin palvelupistettä ei tule myös kassalle. Jos on jonoa niin on jonoa, ja välillä vaan täytyy odottaa omaa vuoroa.

Kauris
Vieras
Tuo tinkaaminen on ärsyttävää. Omassa työpaikassani oli ollut tarjoushinnalla eräs tuote mutta tarjous oli loppunut jo aikaa sitten. Sitten tiskille tulee mies joka kysyy tästä hinnasta ja vastaan että kyseessä oleva tarjous on jo valitettavasti loppunut. “Niin että se oli avajaistarjous. No etkö voisi silti pistää sillä hinnalla?” Hymy vähän kiristyy ja vastaan että ei onnistu kun meillä ei ole enää edes kyseistä “nappia” kassassa eikä mulla ole oikeutta antaa alennuksia muutenkaan. “No ei se varmaan siitä napista oo kiinni”, tulee vastaus ja vähän vinkataan silmää. Jos myyjä sanoo että alennuksia ei voi myöntää niin miksi pitää jatkaa? Tilanteesta tulee… Lue lisää »
wpDiscuz