Oikeat paikat

Olin pari vuotta sitten töissä lentoyhtiön aspana ja monien mukavien ja vähemmän mukavien asiakkaiden seasta mieleen jäi eräs eläkeläistäti joka oli viemässä isommalla porukalla sukuaan matkalle. Rouva oli varannut matkansa joltain kollegaltani ja tilaukseen oli vielä erikseen lisätty toive vierekkäisitä paikoista minkä ymmärrän. Rouva halusi koko viiden hengen seurueensa samalle riville minkä toki pyrimme järjestämään ilman erillisiä ilmoituksiakin. Varsinainen tarina kuitenkin alkaa noin viikko ennen rouvan matkaa kun hän ilmeisesti alkoi tutkia lippuja ja niissä esiintyviä paikkakoodeja. Puhelu meni suunnilleen seuraavasti(turhat lätinät toki pois jätettynä)

M: ***** asiakaspalvelusta päivää!

A
: Miksi olette laittaneet minut ja lapsenlapset eri paikoille!? Etkö tajua että ne hätääntyy jos eivät ole mummin vieressä lennolla?
(Katson varauksen koneelta)

M
: Kyllä ainakin täältäpäin näyttää että nämä kaikki viisi paikkaa ovat samalla rivillä, paikat 12 ABC ja DE.

A
: Muttakun Jani-Petteri on laitettu istumaan Pirkka-Pekan ja Uolevin väliin vaikka Pirkka-Pekka haluaa istua mummin vieressä ja Jani-Petteri Jorma-tädin vieressä. Eikö siellä yhtään ajatella mitään kun niitä paikkoja jakelette?

M
: Ne paikat on ihan varausjärjedtelmän ”arpomia” ja voitte mennä niille paikoille istumaan ihan siinä järjestyksessä kuin haluatte. Eli ei syytä huoleen! Jos olisitte olleet vähän aikaisemmin liikkeellä tämän asian kanssa, niin olisitte voineet valita myös mieleisenne istumapaikat pientä maksua vastaan mutta nyt kone on jo sen verran täynnä ettei se valitettavasti onnistu.

A
: *mutinaa ja epäluuloisia kommentteja* Mutta miksi siinä varauksessa on vaan yksi ikkunapaikka vaikka pitäisi olla kaksi kun meidän Jani-Petterikin haluaa nähdä maisemia vaikka olette laittaneet sen paikan keskelle riviä?

M
: teillä on viisi lippua varattuna mutta yhdellä penkkirivillä on kuusi istuinta joten sille yhdelle ikkunapaikalle on sijoitettu joku toinen matkustaja.

A
: Eikun laitat nyt vaan ne ikkunapaikat!

M
: teidän toiveenne oli saada vierekkäiset paikat kaikille joten ikävä kyllä näillä vaatimuksilla en voi kahta ikkunapaikkaa järjestää.

A
: Siis sanoitko sinä että minun lastenlasten viereen tulee joku ihan vieras ihminen!

M
: Tämä on käytäntö.

A
: Mutta jos se on lasten mielestä pelottava ja käyttäytyy epäasiallisesti. Ette te voi näin tehdä! Nyt laitat sen ikkunapaikan tyhjäksi ettei kukaan muu tule siihen. Saadaan vaikka matkavaroita laitettua tyhjälle paikalle!

M
: Ymmärrän kyllä huolenne mutta valitettavasti se ei ole mahdollista koska lentoyhtiön ei olisi kannattavaa jättää paikkoja tyhjäksi koneessa. Tähän mennessä kone on varattu aika lailla täyteen ja tyhjän paikan järjestäminen olisi paitsi monimutkaista muiden matkustajien kannalta myös vaatisi meiltä järjestelyä koska tämä ei ole käytäntö meillä ja minun pitäidi tarkistaa esimieheltä, että onko tällainen edes mahdollista ja joutuisimme veloittamaan teiltä täyden hinnan tyhjästäkin paikasta. Mutta voitte siis olla huoleti koska jos lennolla tulisi tilanne, jossa viereisellä paikalla istuva henkilö käyttäytyisi epäasiallisesti niin matkustamohenkilökunta puuttuu asiaan!

A
: Tämä on kyllä törkeää! Ettekö te ollenkaa ajattele maksavaa asiakasta ja LAPSIA? Minä olen kulkaas maksanut kalliin matkan ja lapset ovat sitä odottaneet joten nyt tyttö järjedtät meille ne paikat! Sinulla ei varmaan ole omia lapsia koska et ymmärrä heidän tarpeitaan! Mielestäni olisi kojtuulldta saada joku korvaus lippujen hinasta.
(Tässä vaiheessa itseäni alkoi jo todella ärsyttää mutta päätin hillitä itseni)

M
: Kuulaas nyt, emme voi järjestää muuten täydessä koneessa tyhjää paikkaa ilmaiseksi. Teillä on ollut matkanne varauksesta asti mahdollisuus varata mieleisenne istumapaikat pientä maksua vastaan ja koska ete ole sitä tehneet, niin närjestelmämme on sijoittanut teidät kyseiselle penkkiriville vierekkäisille paikoille, joissa saatte siis istua missä järjestyksessä haluatte. Täyteen varatussa koneessa jonkun vieraan sijoittaminen on aivan normaali käytäntö enkä voi siihen enää tässä vaiheessa vaikuttaa. Lipuista ei ole mahdollista saada alennuksia koska meidän taholtamme virhettä ei ole tapahtunut. Ikävää jo tästä on aiheutunut sinull haittaa mutta minä en voi asialle enää tässä vaiheessa mitään.

Aasiakas pysyi hiljaa tovin jonka jälkeen hän uhkasi hakea miehensä puhelimeen ”selvittämään asioita” mutta jätettyäni reagoimatta siihen hän sulki puhelun ennekuin ehdin toivottaa Mukavaa matkaa ja Herran siunausta tälle tädille. Jotkut moittivat aspahenkilökuntaa tylsäksi porukaksi ja siihen kantaa ottamatta voin sanoa että tylsää heidän työnsä ei ainakaan ole juuri tällaisten ihmisten ansiosta.

-Siivetönnä en voi lentää-

Jaa tämä tarina:

4 kommenttia

 1. jepjou sanoo:

  Mummon ois voinu laittaa istumaan ruumaan.

 2. Putkimies sanoo:

  Herranjumala eikö kukaan ajattele LAPSIA?!

 3. Karhu sanoo:

  Voi harmi, miten jotkut iäkkäät ihmiset eivät mieti että heillä on kallisarvoista elinaikaa vähemmän edessä kuin takana,a ja tuhlaavat sitä kiukutteluun ja riitelyyn. 🙁

 4. mantarvi sanoo:

  Joskus näkee lomamatkoilla näitä koko rivin vieviä perhekuntia. Lapsilla näyttää yleensä olevan vähän tylsää, kun vanhemmat ja isovanhemmat juovat konjakkeja ja shampanjoitaan koko matkan ajan. Erään lennon päätteeksi ollessani matkalla busseille tällaisen seurueen isä jyräsi lentokentän laukkukärryllä matkalaukkuni päälle ja vauhdilla ohitseni sanomatta mitään. Lasittunut katse kieli isosta humalatilasta. Taisi olla ilmeisesti vaimon isovanhemmat mukana. Onneksi eivät tulleet samaan hotelliin. Olivat muuten pohjanmaalaisia, mikä on toistuva piirre isolla perheellä matkustavissa samoin kuin tyhmyyden vallassa olevissakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *