Miksi asiakas ei osaa kerralla sanoa mitä hän haluaa

Tein taannoin töitä kaupan lihatiskillä/palvelutorilla. Seuraava tilanne toistui päivästä toiseen.

A: ”Laitatko sitä jauhelihaa?”

M
: ”Toki, mitä jauhelihaa saisi olla?”

A
: ”Nautaa.”

M
: ”Niitä on kolmea laatua, mitä voisin tänään laittaa?”

A
: ”Sitä kevytjauhelihaa.”

M
: ”Selvä, ja kuinka paljon?”

A
: ”No hitto että kestää! 200 grammaa!”

Joo, ei kestäisi jos osaisit pyytää tuotetta. Menepä autokauppaan ja sano ”Ford, kiitos”. Siinäpäs ihmettelet kun se Focus vuosimallia -14 ei tullutkaan heti nenän eteen punaisena.

Myös nämä aiheuttivat päänvaivaa:

A: ”X-jauhelihaa 300 grammaa.”

(Vedän yhdellä kauhaisulla 299 tai 301g.)

M: ”Tässä olisi 299 grammaa, onko hyvä?”

A: ”No enkö mä sanonut että 300 grammaa?!”

Koska siitä grammastahan se ateria onkin kiinni, joo. Vielä sekin, jos tilaat siitä kalaa ja vastaat kysymykseen ”olisiko jokin tietty saanut olla?” sanoilla ”ihan sama”, on aivan turha itkeä kuinka se onkin liian pieni/iso/ruma/kalanhajuinen. Ihan sama on ihan samaa, jolloin todellakin otan sen ensimmäisen joka käsiini osuu. Joustaa voin mikäli mainitset asiasta siinä vaiheessa kun vasta nostan sen jäiltä, etkä vasta sitten kun kala on punnittu, kääritty ja ojennettu sinulle.

Jaa tämä tarina:

3 kommenttia

 1. Myyjä ja asiakas sanoo:

  Ai herranjestas niin tuttua hommaa 😀 😀 Tiskillä hirveä jono ruuhka-aikaan ja joudut kysymään jokaisen tiedon erikseen. Normaali ihminen kun ilmoittaisi ”Hei, 300g naudan 10% jauhelihaa, kiitos.” Ja tosiaan nuo gramman heitot aiheuttavat myös päänvaivaa..
  Toisaalta olen myös asiakkaana kokenut tilanteen kun pyysin 200g ja myyjä laittoi 450g ja kysyi, että pitääkö ottaa pois? No mitäs luulet 😀

 2. Pauli sanoo:

  Olen aina kuvitellut, että semmoinen 10-20% tulee aina palvelutiskissä liikaa pyyntöön nähden ja kysymys ”saako olla?”. Siksi olinkin hämmentynyt kun kerran myyjä alkaa oma-aloitteisesti ottamaan vaa’alta yhtä siivua pois. Mutta nyt selvisi sekin, että on tämmöisiä grammanpäälle ostoksensa suunnittelevia asiakkaita.

 3. ppp sanoo:

  Minä olen näemmä aina ollut ilmeisen helppo asiakas lihakauppiaille kun olen ko. asiointitapaa pitänyt sellaisena savolaisen suurpiirteisenä meininkinä. Ikinä en ole marissut jos jonkun kymmenen grammaa heittää ylöspäin tai pari grammaa alaspäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *