Oma tyhmyys on operaattorin vika

Olin töissä erään operaattorin asiakaspalvelussa.

Nykypuhelimet käyttävät multimediaviestin lähettämiseen usein hetken aikaa nettiyhteyttä, mikä tarkoittaa sitä että jos on ulkomaisen verkon käyttöesto niin ulkomailta ei voi multimediaviestiä lähettää.

Eräs rouva soitti sitten tästä, kun hän ei voi lähettää ulkomailta multimediaviestejä enää tuttavilleen ja ennen se on onnistunut.

Kerroin tästä estosta, ja että mikäli hän haluaa niin voidaan esto ottaa pois jolloin kuvaviestien lähetys onnistuu mutta ne ovat ulkomailta lähetettyinä kalliita, ja jos estoa ei ole niin on mahdollista että puhelin käyttää nettiä ulkomailla myös vahingossa muuten mikä myös maksaa maltaita.

Rouva totesi, että eihän hän mistään netin käytöstä suostu maksamaan mutta haluaa niitä kuvaviestejä kuitenkin lähettää.

Suosittelin pitämään eston ennallaan jotta yllätyslaskuja ei pääse syntymään.

Aasiakkaan mielestä mitkään yllätyslaskut eivät ole hänen vastuullaan vaan operaattorin vastuulla, ja hän haluaa laittaa kuvaviestejä ulkomailta mutta ei maksa mitään ylimääräisiä kuluja.

Yritin selittää niin selkeästi kuin suinkin sitä että puhelin käyttää ulkomaista verkkoa kuvaviestin lähetykseen ja se on kallista, eikä millään tapaa operaattorin vastuulla, kuten ei myöskään se jos asiakas vahingossa käyttää puhelimellaan nettiä ulkomailla.

Jankkasimme tästä puolisen tuntia, ja aasiakas tuhersi jo itkua asian tiimoilta. Asia ei mennyt perille.

Operaattorihan siitä maksaa jos asiakas ei osaa käyttää puhelintaan.

– Kuinka voin auttaa? –

Jaa tämä tarina:

4 kommenttia

 1. 007 sanoo:

  Tyypillistä, että kyseessä oli taas vanhempi nainen. Sillä ihmisryhmällä on harvoin mitään oikeaa osaamista tekniikan saralla.

 2. Ville sanoo:

  Tästäkin huomaa miten operaattorit menee laskutus edellä ja asiakaskokemus perässä – ei mikään ihme että pikkuhiljaa kaikki siirtyy netin puolelle (esim. Whatsapp yms. korvaa MMS:t). Mitään teknistä estettä ei olisi etteikö kuvaviestit toimisi myös ulkomailla kuten suomessa.

  Olisi sitten asiakaspalvelijallakin helppo sanoa ”Joo, multimediaviestit on oletuksena estetty ulkomailla kun ovat niin kalliita. Voidaan laittaa teille päälle jolloin lähettäminen siellä Thaimaassa maksaa 2 euroa per kuva tai 10 euroa per video.”

  • Anssi sanoo:

   Ja seuraavaksi itketäänkin kuinka laskussa näkyy törkeän korkeat nettimaksut, jota seuraa itkupotkuraivarit operaattorille kun hän ei tästä varoittanut.

 3. asiantuntija sanoo:

  Tässä nähdään taas se, että modernin elektroniikan ostamiseen pitäisi olla jokin taitotasotesti, joka tulisi läpäistä, että ostoluvan saa. Säästyisi kaikkien hermot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *