Omat juomat

Olen ollut useana vuotena töissä baarissa kiireapuna tai tuuraamassa. Eräänä kauniina juhannuksenjälkeisenä päivänä oli muutama mieleenpainuva asiakaskohtaaminen.

Sisään astui kolme miestä, jotka kävelivät suoraan tiskille. Kysyin tottakai että mitä saisi olla. Yksi miehistä astuu askelen taaksepäin ja kertoo haluavansa katsella minua ensin. Okei, vapaa maa jne, siinähän katselee. Toinen ei saa sanaa suustaan ja kolmas viheltelee. Eli selkeästi olivat sen verran ottaneet, että edes se kaljan tilaaminen ei tuntunut onnistuvan. Pohdiskelin siinä että pitäisikö herrat passittaa takaisin kotiinsa, mutta koska he eivät olleet häiriöksi, annoin heidän nojailla tiskiin. Jonkin ajan kuluttua kysyin uudestaan että mitä saisi olla, ja vastaus oli edelleen sama. Yksi halusi katsella, toinen ei saanut sanottua mitään ja kolmas vihelteli. Lopulta annoin jokaiselle lasin vettä nenän eteen ja totesin, että kokeilevat seuraavana päivänä uudestaan paremmalla onnella.

Miehet eivät ymmärtäneet sanomaani, ja lopulta onnistuivat saamaan jonkunsorttista tilausta mumistua. Toistin, että tästä ei tällä kertaa saa muuta kuin lasit vettä, että herrat ovat liian humalassa että myisin heille mitään.

Jonkin aikaa asiaa prosessoituaan miehet horjuivat tiehensä. Olivat kyllä kovin kohteliaita, eivätkä hermostuneet vaikken heille mitään myynytkään. Jäi vain huvittamaan kun kolmen miehen seurueesta yksikään ei saanut vastattua mihinkään kysymykseen.

Toinen tapaus oli kun toinen miesseurue asteli sisään. Yhdellä oli puolen litran kaljatölkki mukanaan, josta hörppi kaljaa. Ilmoitin saman tien, että omia juomia ei saa tuoda sisälle, vaan ne pitää jättää ulos. Miehen kaverit kertoivat miehelle tämän uudestaan, kun ei meinannut mennä perille. Lopulta mies jätti kaljansa jäätelöpakastimen päälle oven viereen sisäpuolelle ja tuli tilaamaan minulta kaljaa. Kerroin, etten aio hänelle myydä mitään, ennen kuin hän vie oman kaljansa muualle baarin tiloista. Vasta tässä vaiheessa asia meni miehelle perille, mutta katsoi asiakseen kertoa, että olin todella sydämetön nainen. Sanoin että ok, sitten olen, laki on kuitenkin sama kaikille.

Mies vei kaljatölkkinsä muualle ja tuli tilaamaan tiskiltä kaljaa. Tällä kertaa hän jopa sai sen, ja pahoitteli että oli kutsunut minua sydämettömäksi, lähempää olin kuulemma tosi kaunis, ja hän halusi tietää, että olenko varattu. Jatkoi kuitenkin sitten että tuskinpa hänenlaistaan katselisin vaikken olisikaan. Päätin sitten olla sanomatta mitään muuta kuin että ”niin”.

Jaa tämä tarina:

3 kommenttia

  1. jepjou sanoo:

    Eikös baarimikon kannata aina olla varattu vaikkei oliskaan? 😉

  2. Cassie sanoo:

    No sitten tulee nämä jotka sanoo että ”no vehdataan salassa” ”ei kenenkään tarvii tietää” jne. Kokemusta on, vaikka mäkin olen korkeintaan erikoisella tavalla nätti ja kiloissa löytyy 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *