On se tupakkalaki vaikea

Kaikki ovat varmaan kuulleet jo tästä 30 säännöstä, eli jos näytät alle kolmekymppiseltä, kysyn henkkarit. Tietenkin vain ostaessa nikotiini/tulenteko/alkoholi-tuotteita.

Eilen sattui töissä seuraava tapaus, ei varsinaisesti minulle, mutta työkaverilleni. Nainen tuli lapsensa kanssa kassalle ja halusi ostaa tupakkaa. Työkaverini kysyi paperit, ja kun ne on kerran kysytty, ei sitä voi enää perua. ELi jos papereita ei ole, ei tuotetta tule.

Naisella ei ollut mukana mitään virallista paperia ja siinä sitten yritti näyttää kaikkea mahdollista facebookista boonuskortteihin. Ja yritti todistella ikäänsä sillä, että hänellä on kaksi lasta. (Nykymaailmassa kun jopa 12-vuotiailla on lapsia, ei tämä paljoa todista). Työkaverini kieltäytyi myymästä ja voi sitä huudon ja valituksen määrää.

Nainen huusi ja uhkaili jäävänsä kassalle tukkimaan kassan muilta asiakkailta, kun hänen asianasa oli kesken.Työkaverini selitti asian useaan otteeseen ja lopulta sanoi, että asia on hänen puoleltaan käsitelty. Vielä tämän jälkeen aasi alkoi selittää ja puutuin itse tilanteeseen toteamalla, että työkaverini kertoi asian olevan käsitelty. Tämän jälkeen nainen alkoi minulle huutaa, että en saisi liittyä muiden keskusteluihin. Hän poistui hetken päästä, mutta palasi uudestaan odottamaan miestään.

Kyllä hän oli fyysisesti täysi-ikäinen, mutta henkisesti ei olisi uskonut.

Eniten tässä kävi sääliksi naisen lasta, joka oli mukana ja valitteli nälkäänsä. Vielä myöhemmin kuulimme, kun nainen huusi lapselleen.

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *