Onko teillä kotimaista Norjan lohta?

Kaupassa työskennellessä saa usein kuulla asiakkailta että pitäisi olla enemmän kotimaista ja vähemmän ulkolaista ruokaa. Yllättävän usein asiakas lähestyy jopa vihaiseen sävyyn tästä aiheesta. Tässä nyt muutama esimerkki mitä tulee äkkiä mieleen:
Eikö teille voisi ottaa myyntiin suomalaisia pähkinöitä?!
– Noh.. Niitä ostetaan heti kun tuotanto alkaa.

Onko teillä kotimaista norjan lohta? – No odotappa pieni hetkin niin tarkista. Ei ole!

Onko muita kuin ulkolaisia hedelmiä? – Joo Seinäjoella kasvatettua ananasta löytyy… Urpo…

Jaa tämä tarina:

10 kommenttia

 1. Nicor sanoo:

  ”Onko muita kuin ulkolaisia hedelmiä?”

  Meidän kauppamme valikoimaan kuuluu kotimaiset omenat ja päärynät. Ottamatta muihin kohtiin kantaa, niin tuossa kohdassa taisi myyjä olla aasi

  • Putkimies sanoo:

   Totta. Jos löytyy esim. kotimaisia omenoita niin silloinhan viimeinen kysymys ei ole lainkaan aasimainen. Eikä itseasiassa olisi vaikkei löytyisikään, koska aika monesta kaupasta löytyy. Suomessahan kasvaa yllättävän paljonkin hedelmiä, kun asiaa ajattelee: Luumu, kirsikka, viikuna, kriikuna… Se kertoo vain omasta kapeakatseisuudesta, jos käsittää ”hedelmiksi” ainoastaan ne etelän aurinkohedelmät.

   Lohessa taas voi olla sellainen väärinkäsitys, että asiakas kuvittelee ”norjanlohen” olevan kalalaji, jolloin sitä voitaisiin hyvinkin pyytää esim. Tenojoelta. Myydäänhän meillä mm. ranskanleipääkin, jonka yksikään osa-aines ei ole Ranskaa nähnytkään 🙂

  • Pihi kansa sanoo:

   Olehyvä ja istuta omenapuu pihallesi niin ei tarvitse sitten ostaa kotimaisia hedelmiä kun ei suomalaiset ole sitten kuitenkaan valmiita maksamaan enempää kotimaisesta. Ulkomaalainen = usein halvempaa ja pihejähän täällä ollaan

  • Aewölkflö sanoo:

   No kerropa onko sitä kotimaista norjan lohta tai ananaksia? Eipä taida olla. Haloo.

   • Nicor sanoo:

    No lueppa viestini ennen vastaamista? Otin viestissäni ainoastaan kantaa asiakkaan ”Onko muita kuin ulkolaisia hedelmiä?”. Toisin kuin aloittaja antoi ymmärtää, niin tuossa kysymyksessä ei ole yhtään mitään ’aasimaista’, koska kaikissa kunnon ruokakaupoissa on valikoimissa myös kotimaisia hedelmiä. Kyseinen asiakas ei kysynyt kotimaisista ananaksista.

  • L.A sanoo:

   Veikkaan, että kysyjä on aasi siksi että joko kysyessään heristelee ”etelän hedelmää” kädessään (antaen kuvan, että tarkoittaa juuri kyseistä hedelmää) tai kertoja oli lyhentänyt kysymystä joka oikeasti meni suunnilleen näin: Onko teillä kotimasta (hedelmää joka ei kasva Suomessa kuten ananas)?

 2. Jeba sanoo:

  Ei ole ikävä aikaa, kun asiakas kysyi miksei meillä ole kotimaisia banaaneja, kun k-kaupassakin on -_- Tai eräs asiakas väitti kivenkovaan ostaneensa meiltä (s-market) Pirkka kissanhiekkaa. Juu, niin vissiin….

 3. Lisbeth sanoo:

  Ja sit jos onkin kotimaista, niin ruikutiruikuti kun on niin kallista.

 4. tasaraha sanoo:

  Perusimmeisen ajattelukyky on tuollaista. Ovat lukeneet, että ”kotimaisuus on hyvästä” ja ovat samaa mieltä / omaksuvat sen ajattelematta, mutta oma ajattelukyky ei riitä kantamaan enää sen lausahduksen ylitse ja muodostamaan muiden lauseiden kanssa loogista ajattelukokonaisuutta. Järkyttävä määrä ihmisiä kulkee tuolleen irrallisten lausahdusten ohjaamina.

  Tämä juttu kertoo ajatteleville ihmisille miksi demokratia vetää kansan suohon.

  Jokainen voi sitten miettiä, ovatko siellä kassan toisella puolella työskentelevät käyneet lävitse heitä taviksista merkittävästi erottavaa älykkyystestiä.

  Itse veikkaan tiskin molemmin puolin älykkyysjakauman olevan suht samanlainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *