Perintä on mukavaa

Minä hoidan keskisuuressa yrityksessä sekä laskutusta että perintää. Laskut lähtevät eteenpäin joka päivä, perintä tehdään kerran viikossa. Asiakkaat ovat yrityksiä. Minulla on tapana antaa asiakkaille ensin viikko armoa ennen ensimmäisen, kirjallisen muistutuksen lähettämistä. Koska posti toimii nykyään niin hitaasti, odotan vielä kaksi viikkoa ennen kuin laitan maksuvaatimuksen sähköpostitse (tai jos sähköpostiosoitetta ei löydy niin otan yhteyttä puhelimitse). Maksuvaatimuksen jälkeen annan vielä viikon kulua, ennen laskun siirtämistä perintätoimistolle. Jos asiakas ottaa yhteyttä, annan mielelläni lisää maksuaikaa. Mielestäni olen aika huomaavainen.

Ärsyttävimpiä ovat asiakkaat jotka syyttävät minua siitä että eivät ole saaneet laskuaan. Anteeksi vain, mutta minä en henkilökohtaisesti kanna laskuja postilaatikkoon! Maksumuistutuksen tarkoitus on nimenomaan se, että jos lasku on päässyt hukkumaan niin asiakas ehtii ottaa minuun yhteyttä.

Jotkut myös suivaantuvat aivan uskomattoman paljon siitä että minä ”uhkailen heitä perinnällä”. En minä uhkaile, minä vain kerron tosiasiat: jos et maksa tähän päivämäärään mennessä niin lasku siirretään perittäväksi. Tämä ei ole mikään hyväntekeväisyyslaitos. Sinä olet saanut tavaran tai palvelun joten minä vaadin siitä rahat ajallaan.

Kerran asiakas vaati että mitätöisin perintäkulut laskulta, joka oli jo ehtinyt perintään. Anteeksi herra yrittäjä mutta minä en ole Perintätoimisto X Oy:n työntekijä joten minulla ei ole mitään mahdollisuuksia vaikuttaa heidän kuluihinsa. Huvittavinta touhussa oli että olin laittanut heille tavalliseen tapaani sähköpostiin tiedon että lasku on menossa perintään mutta ilmeisesti heillä ei ole tapana lukea sähköpostejaan. Herra Yrittäjä tuli itse asiassa paikan päälle toimistoon huutamaan minulle, ja mäikkäsi ettei heillä ole aikaa lukea sähköpostejaan. Ilmeisesti minun olisi vain pitänyt jotenkin telepaattisesti tietää että he eivät ole saaneet laskua eivätkä maksumuistutusta eivätkä avaa s-postiansa vaikka ovat ko osoitteen kotisivuillansa ilmoittaneet.

Tällä viikolla yksi asiakas päätti poistaa asiakastilinsä kokonaan, koska olin ilmoittanut hänelle maksuvaatimuksen yhteydessä että hän voi vähentää summasta muutaman euron hyvityksen, joka on jäänyt roikkumaan vuodelta 2014. Olen noin kerran vuodessa ollut häneen yhteydessä ja pyytänyt tilinumeroa että voisin maksaa noin 5 euron arvoisen hyvityksen hänen tililleen. Ei vastausta. Nyt kun mainitsin asiasta maksuvaatimuksen yhteydessä, hän suuttui siitä että niin vanhoja laskuja on jäänyt roikkumaan. Okei?

Ihmiset – älkää hoitako yrityksenne asioita huutaen ja mäikäten! Kun siihen perään uhkailette että ette osta meiltä enää ikinä mitään, niin tekee mieli sanoa ettei tuollaista asiakasta tulisi edes ikävä. Menkää ihmeessä muualle. Etenkään jos ette maksa laskujanne ajoissa. Mikä pakko täällä on asioida jos kerran palvelu on ihan ahterista?

Jaa tämä tarina:

7 kommenttia

 1. minävain sanoo:

  mäikätä ei ole sana

 2. Aspattaja sanoo:

  Olen ollut useamman firman asiakaspalveluissa töissä ja olen hoitanut sekä henkilö-, että yritysasiakkaita. Aasiakkaita löytyy kummastakin ryhmästä, mutta selvästi enemmän niitä löytyy yritysasiakkaista. Voisi kuvitella, että yritysasiakkaat suojelisivat yrityksensä mainetta ja käyttäytyisi kaikkialla esimerkillisesti. Tottakai se voi potuttaa, jos maksamattoman laskun vuoksi kaikki yrityksen liittymät pimenevät, mutta missähän se vika on – operaattorissa vai laskun maksajassa?

 3. Apua sanoo:

  Täällä toinen, joka ihmettelee samaista touhua. Meillä perintä ulkoistettu muualle, josta johtuen tulee huomautusta ja perintää tiettyjen aikarajojen sisällä, mutta se on luonnollisesti aina meidän syy, jos asiakas ei ehdi/jaksa/viitsi maksaa laskuja ajallaan eikä ilmoittaa, jos tarvitsisi yritykselleen pidemmän maksuajan. Sitten myhäillään juuri tuolla, että siirrytään muualle asioimaan, koska laskuja ei saada hoitaa silloin kun itseä sattuu huvittamaan 😀

 4. Hilma sanoo:

  Meillä asiakas oli saanut helmikuussa laskun. Syyskuussa otti yhteyttä raivoten että minun tulee poistaa perintäkulut SEKÄ käräjäoikeuden kulut, että syy miksei hän ole laskuaan maksanut on meidän. Eihän sillä väliä ole, että hänen alkuperäisen laskun eräpäivä oli Helmikuussa, saanut sen jälkeen maksumuistutuksen ja sen jälkeen perinnästä kolme kirjettä ja sen jälkeen käräjäoikeuden syytteen. Ja ei, ei ymmärtänyt tämä henkilö, että minä en voi vaikuttaa KÄRÄJÄOIKEUTEEN enkä siihen laskuun mitenkään. Uhkaili julkaisevansa sähköpostikeskustelun asiasta koska ilmoitin hänelle suoraan, että tämä on täysin hänen oma syy jos jättää 6-7 laskua huomioimatta.

 5. Minttu sanoo:

  Tuli perintälaskuja 8 vuoden takaiseen osoitteeseen laskuista jotka oli lähetetty 8 vuoden takaiseen osoitteeseen. Eikä sieltä ollut ketään kääntämässä läskuja oikeaan osoitteeseen.
  8 kertaa ilmoitin terveydenhuoltoyhtymälle osoitteenmuutoksesta eivätkä laskut silti lähteneet oikeaan osoitteeseen. Lisäksi he vain väittivät kivenkovaan, että alkuperäiset laskut on laitettu oikeaan osoitteeseen.
  Perintä tietty uskoi asiakasta, kunnes alkuperäisistä laskuista otetut valokuvat todistivat laskujen lähetyksen sinne 8 vuoden takaiseen osoitteeseen.
  Ei tarvinut perintäkuluja maksella.

  Kaiken lisäksi tämä rumba tanssittiin kahdesti läpi puolen vuoden välein, kun ne 8 osoitteenmuutosta eivät vain menneet perille…

 6. Ok... sanoo:

  Mäikätä :DDD

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *