Lähettäjä on vastuussa paketista!

Kaupassa, postin palvelupisteellä:

Sinä palautat paketin, joten sinä sen myös teippaat. Minä en jaksa ymmärtää ihmisiä, jotka tuovat paketin palautukseen ja sanovat, että ” se on vähän huonosti kiinni”. Sinä palauttajana olet vastuussa paketista. Eikä pidä olettaa, että me kaupan työntekijät alamme niitä teippailemaan.

Ja se tekstiviesti on ilmoitus paketin saapumisesta. Vaikka näkisit paketin seurannasta, että pakettisi on jo kaupungissa, se ei tarkoita, että se olisi jo noudettavissa. Pakettisi on noudettavissa kun saat tekstiviestin, jossa hyvin selkeästi lukee, että ” pakettisi on noudettavissa …”. On täysin turhaa työtä etsiä paketteja ihan vaan siksi, että satuit muka kulkemaan kaupan ohi ja päätit samalla kysäistä asiaa. Turhaan teemme jonoja kassalle sen vuoksi, ettet sinä malta odottaa sitä tekstiviestiä.

Kirjoita kommentti

12 Kommenttia artikkelissa "Lähettäjä on vastuussa paketista!"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Maxiini
Vieras

Ei kuulosta kovin kummoiselta palvelulta. Itsekin oon asiamiespostissa ollut töissä ja niitä paketteja on autettu teippaamaan, myös katsottu niitä paketteja ilman saapumisilmoitusta, joskus jopa ilman lähetystunnusta. Enemmän menis aikaa ja ihan hukkaan, alkaa vääntämään asioista.

Jukka
Vieras

Ei se ihan suoraan noinkaan lain mukaan mene. Asiakkaalle on taattava palautusmahdollisuus ja tämä palautusmahdollisuus on oltava olemassa myös sellaisille asiakkaille, jotka eivät osaa lainkaan paketoida. Jos postitus vaatii paketointitaitoja ja asiakas ei niitä osaa eikä postitoimipistekään auta, on alkuperäisen myyjän kerrottava jokin sellainen toimintamalli, jossa paketin lähettämistä ei vaadita (esimerkiksi siten, että he noutavat tuotteen asiakkaan kotoa tai antavat hyvityksen ilman tuotteen lähettämistä takaisin).

Kaupat kauppoina
Vieras
Niin tai mitä jos ne paketit olisi postissa, eikä ärrällä tai k-kaupassa. K-kaupan ja ärrän ajatus nopeana asiointipaikkana on mennyt ihan puihin tällä paketti, matkakortti,junalippu,leffalippu pelleilyllä. Ennätysmäärä tuntuu olevan hukassa lähetyksiä, eikä ihmekkään kun vanhat ammattilaiset on laitettu kortistoon. Fakta on se, että lähettäjä vastaa, myös siitä, että paketteja käsittelee ylityöllistetyt elintarvikkeiden ja kahvinmyyjät ja ihan pikkusen vaan joutuu hukkaan. Nykyään kun haluaa jotain mitä ei todellakaan saa kaupasta _siis todellakaan mistään kaupasta_ tulee reissattua ympäei suomea noutamassa melkeimpä postilaatikkoon mahtuvia juttuja. Jotkut ihmiset vaan elää siellä menneissä, hyvissä ajoissa kun asiakaspalvelu oli asiakaspalvelua, nykyään aasit ottaa vastaan asiakasparkoja, joista… Lue lisää »
Zetor
Vieras

Höpö höpö, monesti on paketit noudettu ennen tekstarien saapumisia.

Itu
Vieras

Varmaan näin toimii silloin, kun tiedät sen paketin seurantakoodin muutenkin. Veikkaan, että noilla ohimennen kyselijöillä ei oo sitä.

MNg
Vieras

Ei tuossa jutussa ainakaan sanottu mitään siitä, ettei seurantakoodia olisi mukana. No, ehkä olen aasiakas, mutta aion jatkossakin käydä kyselemässä paketteja (sen koodin kanssa) kauppareissulla, jos näen, että sen pitäisi olla jo perillä, mutta viesti uupuu. Tähän mennessä paketti on ollut aina postissa, eikä kukaan ole asiasta valittanut.

Petra
Vieras

Posti on jättänyt monta kertaa lähettämättä saapumisviestin tai lapun, joten paketteja kyllä joutuu noutamaan pelkällä seurantakoodilla.

Zetor
Vieras

Juuri hain yhden paketin jonka lapussa luki “noudettavissa klo xx alkaen” kolme tuntia ennen kyseistä kellonaikaa.

pppp
Vieras

Yleensä se kellonaika on siinä siksi että paketti varmasti ehtii toimipsteeseen. Joskus posti kulkee vähän nopeammin ja se paketti voi olla aiemmin mutta jos jakelu vaihtelee päivittäin välillä 11-15 niin ei asiakkaalle voi sanoa että paketti on noudettavissa klo 11, vaan noutoajaksi ilmoitetaan kun se paketti on viimeistään siellä. Onneksi nykyään useimmat kuljetusfirmat yms. laittavat asiakkaalle viestin kun paketti kirjataan saapuneeksi toimipisteeseen niin asiakas saa sen viestin vasta tasan silloin kun se paketti on noudettavissa.

Tuijottaja
Vieras

Nyt oli taas sellasta russutusta, että “miksei kaikki tunne meidän toimintatapoja”

Heli
Vieras

Jaa no mitenkäs nämä kun Posti ei nykyään laita saapumisilmoitusta ja sitten ihmetellään ku asiakkaat ei haekkaan paketteja.

Abiina
Vieras

Seurannasta näkee milloin paketti on noutopisteessä, siellä lukee suunnilleen: paketti on noudettavissa paikasta x, joten tekstiviestiä ei tarvitse odottaa.

wpDiscuz