Silmälasikaupassa

Miksi lähes kaikkien asiakkaiden mielestä optikolla silmälasien korjaamisen/varaosien kuuluisi olla ilmaisia?! Käydäänkö suutarilla kojauttamassa tanakassa kännissä hajonneita korkokenkiä? Vaihdetaanko ompelijalla vetoketju ilmaiseksi 10 vuotta sitten ostettuun takkiin?

Ja…jos laseissa on häivähdys sinistä, kukaan ei luule sinua Mikko Alataloksi. Se on vanhempi vitsi kun laukoa taksikuskille ”ootko isäntä vai renki”.

Katoppa seuraavan kerran aspan ilmettä kun mainitset Mikko Alatalon….on muuten yhtä teennäinen kuin jouluna avatessa paskaa lahjaa antajan edessä.

Olen puhunut.

Jaa tämä tarina:

11 kommenttia

 1. Jeremias sanoo:

  Mielestäni asiakaspalvelun ammattitaitoon kuuluu ehdottomasti jaksaa asiakkaan vähän huonompiakin vitsejä. Uskokaa pois mutta ei ne niitä huonoja(kaan) vitsejä teitä ärsyttääkseen kerro.

 2. asdfg sanoo:

  Harvemmin kai vaatteita ostetaan uusina ompelijalta tai varsinkaan kenkiä suutarilta. Silmälaseja sen sijaan ostetaan silmälasikaupasta ja perinteisesti hyvin korkeaan hintaan. Siksi varmaan aasina odotetaan, että korkeaan hintaan sisältyisi jotain lisäarvoa tai takuuta verrattuna netistä tilattuihin tai Virosta haettuihin halpislaseihin. Vai yritetäänkö optikolla usein korjauttaa jostain ihan muualta hankittuja laseja ilmaiseksi?

  • Minä vain sanoo:

   Ja varsinkin, kun silmälasiliikkeet mainostavat, että korjaukset veloituksetta heiltä ostettuihin laseihin.

   • Hannu sanoo:

    Totta! Lähes jokainen optikkoliike tarjoaa ilmaisen korjauksen silmä- ja aurinkolaseille. Yleensähän nämä liikkeet korjaavat jopa muistakin ketjuista ostettuja laseja veloituksetta. Eihän itse korjaukseen montaa minuuttia mene, mutta tämä teko on ilmaista mainosta. Toisekseen, ilmainen korjaus toimii myös sisäänheittäjänä – usein ihminen saattaa alkaa katsella uusia silmälaseja tai muita oheistuotteita käynnin yhteydessä.

    Teidän liikkenne on se 1% joka ei tarjoa ilmaista korjausta. Näin ollen ei olekkaan ihme, että ihmiset ihmettelevät, jos maksua pyydätte rillien oikomisesta.

  • Ihmettelijä sanoo:

   Tuolla logiikalla pitäisi saada autoonkin ilmainen huolto ja varaosat. Silmälasit on kuitenkin loppujen lopuksi kulutustavaraa, ei ne ikuiseksi ole suunniteltu. Tämän tietää jokainen joka joutuu laseja käyttämään – tai ilmeisesti ei, jos niitä yritetään maksutta korjata.

  • Itu sanoo:

   Omien kokemusten pohjalta. Ehkä tässä nyt ajetaan takaa sitä, että jos selkeästi lasit on turmeltu omaa huolimattomuutta, niin myös huolto makaa. Jos taas on osa selkeästi vaan kulunut ennen aikojaan, niin meneekin ”takuuhuoltona”. Passauksesta en oo ikinä joutunu maksaan, vaikka oisin ”väärässä liikkeessä” käyny.

 3. tfvygb sanoo:

  On ne lasit sen verran kalliit, että itse (a)asiakkaana melkein sitä ilmaista korjausta odottaisin. Ja jos vertaa ulkomaisten nettikauppojen hintoihin niin taitaa niissä Suomen hinnoissa olla aika mukava katekin vaikka ymmärrän kyllä että on ne kulutkin Suomessa isommat.

 4. Alte Gubbe sanoo:

  Mulla on kolmenkymmenen vuoden aikana tapahtunut kaiken virheitä silmälasien kanssa, sanka taipunut, pienen pieni ruuvi sangasta irronnut jms. Joka kerran on virhe korjattu eikä maksua vaadittu ,vaikka ihan eri liikkeessä asioinut. Olen joka kerran kysynyt maksua, ja aina on sanottu, tämä menee yleiseen takuuseen.

 5. Epsome sanoo:

  Oih, taas näitä mielenpahoituksia kun asiakas ei ole puhutellut palvelija-aasia oikealla tavalla. Vaihda alaa. Kiinalaisessa ompelimossa varmaan on sinulle paikka.

 6. mikko sanoo:

  Minulta on lukemattomia kertoja korjattu lasien pikkuvikoja ilmaiseksi, kun taapero vääntänyt sangat tai huitaissut pukiessa naamaan. Minulla on siis kolme lasta, jotka kaikki olleet vauvoja/taaperoita ja pahoinpidelleet iskän rillejä

 7. Silmälääkäri sanoo:

  Uskoisin tuon aasiakkaan asenteen johtuvan siitä, että optikot tekevät niin paljon ilmaista työtä. Ilmainen näöntarkastus, ilmainen silmänpohjakuvaus jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *