Pikkuhiluja ja vihaa

Kävin tuossa eräänä päivänä tätini kanssa kaupoilla ja päätimme nopeasti käydä lelukaupassa. Kaupassa oli kova hulina, joten yritimme nopeasti päästä kaupasta pois. Kassoille tullessani ihmettelin hieman, kun jono seisoo kahdella eri kassalla. Kas kas, kummallakin kassalla on lestadialainen (ilmeisesti pariskunta) ja siinä normaalisti maksavat, mutta milläs maksavat… pikku_v****_kolikoilla! Viisi- ja kymmensenttisillä 50 euron ostoksia. Kummatkin moneen kertaan sanoivat, että tuote jota olivat ostamassa oli alennuksessa, vaikka se ei ollut. Hillitsin itseni vielä tässä vaiheessa. Toisella kassalla missä tämän pariskunnan mies oli, myyjänä toimi nuorehko tyttö. Pienikokoinen ja ujon oloinen. Kassalla työskennellyt tyttö sekosi laskussa kolikoiden kanssa ja tästäkös mies innostui… Mies alkoi haukkumaan, että mitä palvelua tää tämmönen on ja myyjä oli idootti, laskutaidoton ja niin edelleen.
Hieman ihmettelin jo, että milloinhan mies heitetään ulos. Tässä ostoksessa meni ainakin 5 minuuttia. Mies sai ostoksensa tehtyä ja sanoi viellä kerran, että v**** mitä idiootteja ja alkoi tyrkyttämään kolikoitaan naiselleen, joka oli toisella kassalla tekemässä ostoksia.
Myyjä puhui naiselle, kun mies kädet ojossa tyrkytti kolikoitaan ja hoki vaan ”huhuu myyjä, huhuu myyjä” sellasella äänensävyllä, että huhhuh. Tyttö, joka oli toisella kassalla lähti takahuoneeseen itkien.

Ei katsettakaan mies antanut.
Kyllä ottaa pattiin

– Enkestä –

Jaa tämä tarina:

32 kommenttia

 1. jinx sanoo:

  Kevyt offtopic, mutta…. lestadiolaisia? Miten lestadiolaisen erottaa? Perässä lauma lapsia ristit kaulassa?

 2. joopa joo sanoo:

  Miksi piti se lestadiolaisuus mainita? Mitä sillä on merkitystä? Tiesitkö syyllistyväsi vihapuheeseen?

 3. ... sanoo:

  Kyllä myyjäkin olisi voinut tuossa laskutaidoton idiootti -kohdassa ilmoittaa, että lain mukaan ei tarvitse ottaa vastaan enempää kuin 50kpl metallirahaa. Eli vähän on peiliinkin katsomista, jos ei osaa itseään puolustaa, vaan huuli väpättäen seisotaan vaikka päällään ja myöhemmin sitten mennään takahuoneeseen parkumaan.

  • noh... sanoo:

   Peiliin katsomista? Eli jokaisen, vaikka olisi kuinka nuori ja ujo, pitäisi osata sanoa takaisin kiukuttelevalle, kiroilevalle asiakkaalle? Senkin uhalla että esimieheltä tulee huomautus ”epäasiallisesta” käytöksestä tai ”asiakaspalveluhengen” puutteesta, jos yrittää jotenkin itseään puolustaa?

   Ja se takahuoneeseen pakeneminen – no, jotkut ihmiset, erityisesti nuoret, eivät kerta kaikkiaan voi
   mitään, jos alkaa väkisin itkettää. Silloin voi olla aika mahdotonta yrittää edes puhua, saati sitten sanoa vastaan, koska tietää ettei pystyisi siihen itkemättä (ja asiakkaiden nähden itkeminen olisi kenelle tahansa liikaa).

   • ... sanoo:

    Törkeilyjä ei tarvitse kuunnella. Etenkin jos mennään kunnianloukkauksen puolelle, joka on kriminalisoitua jo ihan laissakin,
    Liittoon kannattaa aina liittyä, niin hillitsee sen pomonkin hinkua antaa potkuja, koska sanoit vastaan asiakkaalle, joka haukkui sinua idiootiksi huoraksi.
    Ei asiakaspalvelussa yksinkertaisesti pärjää jos ei opettele itseään puolustamaan. Elämäänsä kyllästyneitä asiakkaita tulee vastaan kaikkialla ja ovat innoissaan päästessään itkettämään myyjää. Useimmiten se innostus laantuu heti, kun myyjä toteaa ettei ala kuunnella haukkumisia tai muuta asiattomuuksia.

  • jaa-a sanoo:

   lisäksi luuleks että tommosista säädöksistä kerrotaan missään? Joku 16vee jouluapulainen tai just ekassa kesäduunissa oleva 18vee ei paljoa varmaan infoa saa, isketään vaan kassalle ja sanotaan että hymyile.

 4. Joopajoo sanoo:

  Tulipa vaan mieleen et mistä päätteli ko. asiakkaiden olevan lestadiolaisia? Ilmeisesti koko jutun tarkoitus oli vaan mollata heitä…

 5. murmeli sanoo:

  Meinasin jättää kommentoimatta. Mut päätinpä kuitenkin kommentoida.. Lestadialainen? Tarkoitatko kenties lestadiolainen? Satutko tuntemaan kyseisen pariskunnan, kun tiedät olevan lestadiolaisia? Vai mistä ihmeestä niin päättelit? Katsos lestadiolaiset ei kyllä käytä v***u-sanaa, ainakaan vl:t. V**uttaa kerrassaan, ootkohan sä kuitenkin tässä se aasi? Hyvää joulua eniveis!

  • Herkko sanoo:

   Jollakin mennyt muumit väärään laaksoon.

   • murmeli sanoo:

    Häh? 😀 pointtinihan oli, että miksi lestadiolaisuus piti tässä mainita, kun tuskin kirjoittaja edes TIESI heidän olevan lestadiolaisia 😀 muumilaaksosta hyvää joulua herkolle!

 6. kiskantäti sanoo:

  Oli myyjäkin tässä nyt vähän typerä, sillä kolikoita ei tarvitse ottaa vastaan enempää kuin 50kpl kerralla.

  • Janita sanoo:

   Kuinka usein nykymaailmassa asiakas maksaa ostoksensa viidelläkymmenellä kolikolla?
   Ei nyt eletä 1960 lukua, jolloin rahan arvo oli vähän eri,

 7. Shadou sanoo:

  Olivat lestadiolaisia tai eivät niin kyllähän miehen käytös aika ala-arvoista on. Tietysti hiluilla saa maksaa, mutta saa myös varautua odottamaan, eikä tuollainen käytös ainakaan palvelua nopeuta. Ja mitä kiroiluun tulee, niin ainakin eräät lestadiolaiset sukulaiseni kiroilevat siinä missä muutkin, tämä tietysti koskee vain miehiä – naiset pidetään kurissa.

 8. Entinen myyjä sanoo:

  Siltikään tuo tilanne ei anna oikeutta ruveta henkilökohtaisesti sivaltelemaan toista, jos mokasi laskuissaan. Omalta osaltani empatiat tytölle.

 9. LuK, matematiikka sanoo:

  Minusta myyjän haukkuminen idiootiksi on ok silloin, jos hän ei osaa matematiikasta edes alkeita (=ala-asteen oppimäärä). Esimerkiksi kolikoiden yhteen laskeminen kuuluu tähän oppimäärään.

  Olen tavannut monessakin paikassa uskomattoman laskutaidottomia myyjiä. Esim. jäätelökioskilla viime kesänä ei myyjä onnistunut laskemaan ilman taskulaskinta paljonko tulee antaa takaisin, kun ostin 2,5 euron hintaisen jäätelön ja maksoin kympin setelillä. Tämähän edellyttää valtavan suurta laskutaitoa ja korkeamman matematiikan hallintaa.

  • Shadou sanoo:

   Aika omituinen ajatusmaailma sinullakin. Voiko vastaavasti liikalihavalle, joka syö, mennä kertomaan tämän olevan läski? Tai baarimikolle, joka ei tunne vaatimaasi drinkkiä, että tämä on tyhmä? Peruskäytöstavat on tainnut jäädä oppimatta.

  • Jii sanoo:

   Käytät samaa logiikkaa kuin yksi assburgeri, joka väitti minulle, että alvin laskemine kuuluu jokaisen perustaitoihin. Kyseinen kaava oli opetettu viime kerran yläasteella, ja jouduin laskemaan veroprosentteja 22-vuotiaana. Ja tuolla koulutuksella mahtailu on sinulta aika noloa, sillä matemaatikko tai ei, pitäisi sinunkin tajuta etteivät kaikki ole millään tavalla matemaattisesti lahjakkaita eikä pikkukolikoiden laskeminen todellakaan kuulu jokapäiväisesti kenenkään työhön kuin ehkä pankissa. Jos jotain taitoa ei käytä, se myös ruostuu. Joten alapas herra LuK luetella minulle, ON:lle, ilman Wikipediaa tai Googlea Euroopan yhteisön historiaa tai vaikkapa Lissabonin sopimuksen pääkohtia. Nekin on käyty varmasti jossain vaiheessa koulutustasi, joten ne kai pitäisi osata ulkoa, hmm?

  • Mimme sanoo:

   Ei se matikka ole kovin helppoa, edes yksinkertainen päässälasku, jos ei ole ollut matikassa koskaan mikään huippu ja sitten laksenut vuosia laskut laskimilla (yläasteeltahan se alkaaa). Ainakin nykyään monissa isommissa paikkakunnissa myyjät ovat täysi-ikäisiä, eli niitä vuosia on tosiaankin kertynyt siitä aktiivisen päässälaskun käyttämisestä.

  • Rungren sanoo:

   Minun mielestäni idiootiksi haukkuminen on ok myös silloin jos kommentoija on idiootti. Idiootti!

  • Kris sanoo:

   Alapa itse laskea pieniä kolikoita yhteen niin tiedät kuinka helppo on laskuissa mennä sekaisin. Ja tietenkin mahdollisimman nopeasti ja otapa vaikka joku kaveri siihen viereen vielä höpöttämään ja hoputtamaan.

   Itsekin käytän usein laskinta. Kyse ei ole ettenkö osaisi laskea yhteen vaan siitä, ettei asiakkaalle tule tarvetta alkaa epäillä saavansa oikein takaisin ja sen puolesta myös käytöksellään hidastamaan jonon kulkua.

  • jaa-a sanoo:

   Ööö ja ilmeisesti itse pysyt laskuissa jos on ressi päällä jo muutenkin, nälkä, väsymys, hermostus, epävarmuus siitä teetkö oikein ja joku sankari vielä nillittää nonstop ihan naamallasi? Se kun on myyjille sanottu että sitä asiakasta pitää myös kuunnella. Päässälasku vaatii keskittymistä.

  • Suvi Palomäki sanoo:

   Lisään vielä, että monilla työnantajilla on kummallisia vaatimuksia, kuten käyttää laskinta aina. Ja itse käytän aivopierujen varalta, hidastamaan hommaa sen verran että kassaeroja ei synny. Hyväksi havaittu. Yksinkertainen kirjoittaja älykkyydeltään kun ei ymmärrä, että toiminta tiskin toisella puolella on täysin erilaista kun maksajan asemassa.

 10. Heppu sanoo:

  Olisiko kirjoittaja tarkoittanut le stadilaisia?

 11. Huokaus sanoo:

  Vihapuhe siellä ja vihapuhe täällä, jotain rajaa jo hei noiden juttujenne kanssa! Jos joku yhdenkin kerran arvostelee mua niin syytän heti vihapuheesta, pääseepään helpommalla.

  • jepujee sanoo:

   Niin, kyllähän uskonnollisia ihmisiä saa pilkata…

  • Mimme sanoo:

   ”Kas kas, kummallakin kassalla on lestadialainen”

   Tässä lausahduksessa ei ole kyse mistään ”kassalla oli aasiakas, joka sattui olemaan lestadiolainen”, vaan nimenomaan se lestadiolaisuus muka selitti sen, miksi kassalla oli aasiakas. Tajusitko?

   • Mimme sanoo:

    ”Kas kas, kummallakin kassalla on lestadialainen”

    Tässä lausahduksessa ei ole kyse mistään ”kassalla oli aasiakas, joka sattui olemaan lestadiolainen”, vaan nimenomaan se lestadiolaisuus muka selitti sen, miksi kassalla oli aasiakas. Tajusitko? Tästä syystä tuon voi tulkita vihapuheeksi.

    • Rungren sanoo:

     Vai v***tu vihapuheeksi? Mene ihmeessä ja ilmoita Fobballe ja koeponnista tuo mahtaako täyttää vihapuheen tunnusmerkit.
     Minkä h*****in perusteella lestat tai muslimit tai hindut olis kaiken arvostelun ulkopuolella?

     Myyjä saattoi tunnistaa lestadiolaiset lestadiolaisiksi vaikkapa niiden otsassa olevasta ”olen v***upää idiootti lestadiolainen” tatuioinnista tai Lars Levi Lestadiuksen kuvasta heidän T-paidoissaan. Mitä väliä sillä on?

     Saako sanoa että kaupassa aiheutti hämminkiä aasiakas mummo? Eikö se ole vihapuhetta iäkkäitä naisihmisiä tai isoäitejä kohtaan?

     Eikös tän sivun tarkoituksena ole kerätä noita tarinoita? Jos nää ei miellytä teitä ni menkää lukemaan vaikka pornolehteä s****na. Jos joka tarinasta joku vatipää nillittää jotain, ni tänne kohta kukaan kirjoita enää mitään kun ei jaksa tommosta jonninjoutavaa paskamyrskyä.

 12. Letti sanoo:

  Lessut on lessuja. Se on ihan totta, etta ihmiselle kehittyy sellainen lessututka kun niiden kanssa aikansa elaa. 🙂

 13. Janita sanoo:

  Ja tässä ketjussa, hyvät oppilaat, nähdään miten lestadiolaiset ääriuskovaiset lampaat käyvät ydessä heitä ”pilkkavaan” kommentoijan kimpuun,

  He uskovat, että suurimääräiset eriävät mielipiteet saavat palstaa lukevat ”vääräuskoiset” ajattelmaan että lestadiolaiset ovat fiksua porukkaa.

  Yritys oli surkea, mutta lestadiolaisethan eivät ole internettiä käyttäneet vielöä kovinkaan kauan, meidän on vain annettava heillä aikaa ymmärtää miten typerää tälläinen ”joukko vastaisku” on ja olla nauramatta liian kovaäänisesti.

  • lestadiolainen sanoo:

   Kyllä me lestadiolaiset ollaan käytetty sitä internettiä aivan yhtä kauan kuin te muutkin.

 14. lestadiolainen sanoo:

  Jos Yks lestadiolainen törttöilee kassalla, ni sekö tarkoittaa sitä, että kaikki lestadiolaiset törttöilee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *