Pikkujoulujen aasiakkaat

Pikkujoulukausi taas hetkeksi ohi, eikä tule kyllä ikävä. Raivostuttavaa käytöstä aasiakkailta joka vain korostuu pikkujoulujen aikaan.
1. “Ollaan varattu lauantaina klo 18.00 pöytä kuudelle, mutta meitä onkin tässä nyt 10, ei kai haittaa?” juu ei, meillä on vain ravintolan kaikki tuolit ja pöydät jo käytössä.
2. Yksi seurueesta sammuu, jolloin hän ei saa tilaamaansa alkoholijuomaa. Muut seurueesta antavat hänelle omiaan tarjoilijan herätettyä aasiakas. Kerrotaan ettei homma vetele, saa kuulla huorittelu ja hiekkapillu kommentteja, sotketaan pöytä ja melutaan niin, että muut asiakkaat häiriintyvät. Käsketään käyttäytyä asiallisesti tai suunnata ovelle. Sitten suututaan verisesti, kun on saatu paskaa asiakaspalvelua, he kun eivät ole häirinneet ketään.
3. “meitä tulee 25, tilataan vasta paikan päällä ja laskut tulee muuten erikseen. Paitsi ton ruoka ja ton toisen jälkkäri tulee mulle ja viinipullosta puolet mirjalle ja loppu puolikas jaetaan viiteen osaan”ja miksei ne laskut sitten ole nokan edessä minuutin sisällä kun ne on pyydetty?
6. Saavutaan tunti/puoli tuntia ennen suurinta varauspiikkiä, kävellään suoraan ison “odotathan pöytiinohjausta” kyltin ohi tervehtimättä ja sitten suututaan kun tarjoilija joutuu sanomaan että valittu pöytä on varattu ja toisessa olisi tunti aikaa ruokailla. Jos haluat tietyn pöydän, soita ja varaa ajoissa.
7. Kun edellisiltana aasiakas haluaa varata tietyn tilan tiettyyn aikaan ja koko ravintola on varattu siihen aikaan. Silloin ei asiakkaan itku, huuto, haukkuminen tai kymmeneen kertaan soittaminen auta. Minua ei myöskään kiinnosta siinä vaiheessa vaikka olisit siellä käynyt aina sadan vuoden ajan. Kun pöydät on varattu, niin ne on varattu.

Ja niin paljon muitakin aaseja liikenteessä, mutta nämä ne pahimmat.

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *