Pikkujoulujen aasiakkaat

Pikkujoulukausi taas hetkeksi ohi, eikä tule kyllä ikävä. Raivostuttavaa käytöstä aasiakkailta joka vain korostuu pikkujoulujen aikaan.
1. ”Ollaan varattu lauantaina klo 18.00 pöytä kuudelle, mutta meitä onkin tässä nyt 10, ei kai haittaa?” juu ei, meillä on vain ravintolan kaikki tuolit ja pöydät jo käytössä.
2. Yksi seurueesta sammuu, jolloin hän ei saa tilaamaansa alkoholijuomaa. Muut seurueesta antavat hänelle omiaan tarjoilijan herätettyä aasiakas. Kerrotaan ettei homma vetele, saa kuulla huorittelu ja hiekkapillu kommentteja, sotketaan pöytä ja melutaan niin, että muut asiakkaat häiriintyvät. Käsketään käyttäytyä asiallisesti tai suunnata ovelle. Sitten suututaan verisesti, kun on saatu paskaa asiakaspalvelua, he kun eivät ole häirinneet ketään.
3. ”meitä tulee 25, tilataan vasta paikan päällä ja laskut tulee muuten erikseen. Paitsi ton ruoka ja ton toisen jälkkäri tulee mulle ja viinipullosta puolet mirjalle ja loppu puolikas jaetaan viiteen osaan”ja miksei ne laskut sitten ole nokan edessä minuutin sisällä kun ne on pyydetty?
6. Saavutaan tunti/puoli tuntia ennen suurinta varauspiikkiä, kävellään suoraan ison ”odotathan pöytiinohjausta” kyltin ohi tervehtimättä ja sitten suututaan kun tarjoilija joutuu sanomaan että valittu pöytä on varattu ja toisessa olisi tunti aikaa ruokailla. Jos haluat tietyn pöydän, soita ja varaa ajoissa.
7. Kun edellisiltana aasiakas haluaa varata tietyn tilan tiettyyn aikaan ja koko ravintola on varattu siihen aikaan. Silloin ei asiakkaan itku, huuto, haukkuminen tai kymmeneen kertaan soittaminen auta. Minua ei myöskään kiinnosta siinä vaiheessa vaikka olisit siellä käynyt aina sadan vuoden ajan. Kun pöydät on varattu, niin ne on varattu.

Ja niin paljon muitakin aaseja liikenteessä, mutta nämä ne pahimmat.

Jaa tämä tarina:

3 kommenttia

 1. "Juntunen" sanoo:

  Tuttua, paitsi asiakkaana niin myös (entisenä) ravintolatyöntekijänä on tullut moista todistettua. Sitten alkoholin tuomalla itservamuudella huudetaan kurkku suorana ja naama punaisena että ”Asiakas on v**** aina oikeassa, s****nan äpärät!” etc., koska aasin tilaamat kaksi ”Salmaria” antavat tälle oikeuden kohdella muita ihmisiä siten kuin ei haluaisi itseään ikinä kohdeltavan.

  (Nyt vain odottelmaan että eräs ”Piggy” tulee haukkumaan tekstin sekä kommenttini pataluhaksi…)

 2. Mascewi sanoo:

  Asiakkaanakin nuo tuollaiset pöljät ärsyttävät, varsinkin kun öykkäröityään aikuiset ihmiset saavat tuon ”äidin kiltti lapsi” -kohtauksen ja katselevat anelevin lasittunein silmin normaalisti käyttäytyviä asiakkaita hakeakseen tukea heistä. Tekisi mieli antaa noille isoille vaaveleille ympäri korvia, mutta lasten kurittaminenhan on kiellettyä.

 3. jansku sanoo:

  Tai sitten nämä jotka ovat varanneet vaikka 20hlö:lle pöydän ja niistä puolet saapuu paikalle..ilman että ilmottaa etukäteen mitään,näitä sattuu myös pienemmälle porukalle ja sitten kun niitä on useampi samalle illalle,niin onhan se aikamoinen menetys kun oletetaan että ravintola on täyteen varattu ja joudutaan käännyttää walkkereita ovelta,mutta ei ookkaan. Tai nämä.sankarit jotka ei saavu paikalle ollenkaan,tai hyvin paljon myöhässä. Ja sit nää jotka seilaa pöydästä toiseen(jos seurueella ei siis ole saatu yhtä pitkää pöytää tilanpuuteen takia),ruoat jää syömättä,kun suu käy enemmän,jne. Ja sit nää jotka rupee kovaan ääneen avautumaan hyvin henkilökohtaisista asioista elämässään tai liittyyen muihin ihmisiin elämässään,niin että koko ravintola kuulee..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *