Vinkkejä pikaruokalassa asiointiin

Olen vuoropäällikkönä sihteellisen kiireisessä pikaruokalassa. Tarjoan maksutta pari vinkkiä sinulle, joka asioit pikaruokalassa koskaan:

1. Olemme ihmisiä, emme koneita. Kiireisenä aikana emme yksinkertaisesti pysty kaikkeen heti. Kärsivällisyys maan perii!

2. Jos otat tavaraa mukaan, kerro se tilauksen yhteydessä jos aspa ei muista kysyä. Tämä nopeuttaa molemmin puolin asiointia.

3. Jos ravintolassa on autokaista, (drive-in,) tee tilauksesi sille määrätyssä kohdassa. Yleensä se on 10-20m päässä itse luukulta. Suoraan luukulle ei tule ajaa koskaan jos teitä ei erikseen tilauspisteeltä pyydetä.
Miksi? Koska emme katso jatkuvasti luukusta onko siinä autoa vai ei.

4. Jos sinulla on huono päivä, älä pura sitä aspaan. Emme ansaitse ilkeilyä, etkä sinäkään.

5. Aspa ei ole psykologi. Aspalla on todennäköisesti muuta tekemistä kuin kuulla parisuhde- tai muita elämänmurheita.

6. Jos juomille tarkoitettu jäte-astia tulvii, ole kiltti äläkä kaada juomaa sinne. Emme jätä niitä kiusallamme täyteen. Vielä parempi jos mainitset ohimennen kassalla asiasta.

7. Aukioloajat näkyvät ravintolan ovissa lähes poikkeuksetta. Ikkunaan koputtaminen ei aukaise ovea. Ravintolaan soittaminen ei aukaise ovea.

8. Jos tilaat tuotteen tarkenteella (esim ilman sipulia) se ei ole valmiina vaikka tuotetta muuten näkyisi monitorilla olevan.

9. Jos jokin on raaka-aine tai tuote on loppu, se on loppu. Olen pahoillani…

10. Alle 10v lapsi ei osaa tehdä tilausta itse. Hän saattaa jopa pelätä aspaa, vierasta aikuista. Vierasta aristava lapsi mutisee hiljaa haluamansa tuotteet SINULLE. Aspa ei kuule tiskin toisella puolella kuiskivaa lasta.

11. Alimiehitys ravintolassa ei ole tahallista. Se johtuu usein sairastapauksista tai työvuoro-listan laatijan aivopierusta. Teemme silti parhaamme!

Kiitos kaikille ihanille ymmärtäväisille sieluille joiden nälän saan taltutettua ilman kommelluksia.

16 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *