MULLA ON NÄÄ PERIAATTEET

Työskentelen videovuokraamossa, jossa asiakkaan tilille kertyy pisteitä, joista taas saa erilaisia tarjouksia. Aasiakas tuli kassalle kolmen leffan kanssa ja kysyin, haluaako hän käyttää kahteen leffaan nyt 2 leffaa 1:n hinnalla -tarjouksen. Asiakas sanoi että tahtoo. Löin alennuksen koneelle ja ilmoitin loppusumman.

A: Siis hetkinen, miten se on noin kallis?

M: Niin siis tarjoamme tuon edullisimman elokuvan. (Tämä on käytäntö todella monessa liikkeessä, missä annetaan 2 1:n hinnalla -tarjouksia)

A: Siis tämähän on aivan järjetöntä! No minä teen sitten kaksi vuokrausta ja otan nämä kaksi kalliimpaa elokuvaa 1:n hinnalla! (kolmas leffa oli halvempi kuin ne kaksi muuta)

M: Selvä…

Aasiakkaan lapsi: Ai miksi noi pitää laittaa eri kuitille?

A: Se on sellainen periaate-kysymys.

Näpyttelin sitten aasiakkaalle kaksi eri kuittia ja onnittelin häntä mielessäni tästä periaatteesta, jonka avulla hän säästi huikeat 2€ (ja menetti useamman samaan aikaan vuokratun elokuvan pidennetyn vuokra-ajan).

Jono aasiakkasn takana sen kuin kasvoi, mut hei, hänellä oli ne periaatteet.

Kirjoita kommentti

17 Kommenttia artikkelissa "MULLA ON NÄÄ PERIAATTEET"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
plipplop
Vieras

säästö se on pienikin säästö…

Elämäm-koulusta kajahtaa
Vieras
Elämäm-koulusta kajahtaa

Ennen facebookkia elämäm- koululaiset kutsuivat itseään juurikin perijaatteenmiähiks

Reino
Vieras

ei nyt millään pahalla, mutta jos tuon takia jono sen kuin kasvaa, niin kyllä silloin vika on ihan jossain muualla kuin asiakkaassa.

Miss Piggy
Vieras

Nämä tarjoukset saa aina vaan absurdimpia muotoja. Minulle soitettiin pankista, että ota matkatavaravakuutus 25 €, niin saat 50 € keskittäjäalennusta. Näissä alennuksissa on ihan oma matematiikkansa, joka ei blondille aukene.
Minä en tästä löydä aasiakasta kylläkään.
Nämä jutut käy aina vaan tylsemmiksi, eikö todellakaan löydy yhtään hulvattoman hauskaa tapausta? Nämä on ihan tavallisia tapauksia, joita normi Pertille ja Pirjolle tapahtuu silloin tällöin Boring!

Normitapauksia?
Vieras

Nämä eivät todellakaan ole normitapauksia, paitsi todellakin aaseille. Tässäkin tapauksen teki hulvattoman hauskaksi kahden euron takia itkevä aasi, joka sitten ihan periaatteellista tyhmyyttään hidasti muiden asiointia. Lisää näitä hulvattoman hauskoja aasijuttuja!

Jaakku
Vieras

Totta. Nykyään tulee vaan näitä väsyneitä tarinoita asiakaspalvelijoilta.

Missä on wanhat kunnon lupsakat tarinat, kuten se muinainen tarina mummo itiksessä stereoita ostamassa?

Miss Piggy
Vieras

Voi hitsi, mummo stereoiden ostossa ei nyt muistu mieleen, olisko linkkiä :)?

asdf
Vieras

Ymmärtäisin valituksen periaatteista jos kahden kuitin kanssa hinta ei laskisi yhtään tai laskeminen johtuisi jostain senttien pyöristyksistä. Mutta ei siihen kovin suurta periaatteen miestä tai naista tarvita, että maksaa matalamman hinnan silloin kun siihen on mahdollisuus.

Onhan 2€ varsinkin prosentuaalisesti melkoinen säästö vuokraleffan hinnasta, kun eivät ne taida kovin monta euroa maksaa yhteensäkään.

Blaah
Vieras

kompaan edellistä!

Epsome
Vieras

Asiakas säästi 2€, ja ehti elokuvansa katsomaan normaalissa ajassa. Mikä tässä oli hankalaa?
Jos jono kasvoi, myyjän pitää harjjoitella työtään.

M
Vieras

Ilmeisesti täältäkin löytyy aasiakas, koska olisin tehnyt itse ihan samoin (tai sitten olisin säästänyt edun myöhempää käyttöä varten). Jos 2 euron säästöä pitää naurettavana, niin silloin tarjoustakin voi pitää pelkkänä vitsinä.

L.A
Vieras

Tuollainen hulabaloo 2 euron takia ei ole naurettavaa?

Nakke
Vieras

Tarina oli sen verran sekava, että ei auennut mikä se asiakkaan moka oli? Jos 10 € hintaluokan videovuokraamisessa säästää oman matematiikkapäänsä ansiosta hetkessä 2 €, on se jo suhteessa tuntuva etu ja tuntipalkkakin kohdallaan. Ja ooh, menetti pidennetyn vuokra-ajan. Muutenkaan vuokraleffoja koskaan pidetä yli vuorokautta, kyllä ne ostetaan sitä yhden leffaillan tarpeita varten – joten mitä sitten jos sillä säästi 2 €?

Yrittäjä
Vieras

Mun viestejä ei koskaan hyväksytä, joten sikäli ihan turhaa kommentoida täällä mitään, mutta kommentoin nyt kuitenkin. Minä sumplin asiakkaalle aina sen edullisimman tavan, joten olisin tuossa tilanteessa automaattisesti ehdottanut kahdelle kuitille laittamista, jolloin hän olisi saanut parhaan mahdollisen alennuksen. Asiakkaat ovat tyytyväisiä ja tulevat mielellään uudestaankin sekä suosittelevat muille eikä jono asiakkaan takana kasva vain siksi, että itsellä sattuisi olemaan jonkinlainen periaate, että pitää kahden euron takia yrittää vetää kotiin päin.

Huhis
Vieras

Öö, kyllä kahden euron säästö on ainakin minulle suuri, jos se vielä on noin helposti saatavissa…?

mm
Vieras

täällä ei vissiin mitään seulontaa harrasteta näiden aasiakaspalvelijain tarinoiden suhteen?

Asiakas säästi selvää rahaa vaikka aasiakaspalvelijan mielestä se oli täysin järjetöntä koska pidempi vuokrausaika jäi saamatta..?

Voi jeesus.

L.A
Vieras

Ongelmana oli turha häslinki, eikä ainakaan minusta käytös ollut lähelläkään kunnollista.

wpDiscuz