Polttoaineessa laatuongelmia

Työskentelen eräällä huoltoasemalla, jonka yhteydessä toimii autokorjaamo. Tästä on hyötyä, etenkin seuraavassa asiakaskohtaamisessa.

Asiakas soittaa meille, ja kävimme puhelimessa seuraavan keskustelun:

A: Haloo, onko (yrityksen nimi)?

M: Hyvää päivää, kyllä vain.

A: Kävin tuossa teillä tankkaamassa ja nyt muutaman kilometrin ajomatkan jälkeen syttyi auton mittaristoon vikavalo, jonka mukaan polttoainesuodattimessa olisi vettä. Onkohan teidän polttoaineessanne laatuongelmia, kun ikinä ennen ei ole minulle tällaista käynyt.

M: Jaa, en ole kyllä kuullut vastaavaa muilta asiakkailta, tai ainakaan meidän tietoomme ei ole tällaista tullut. Minkä merkkinen auto sinulla on, onko polttoainesuodatinta vaihdettu milloin viimeksi?

A: ***kertoo merkin ja mallin***. Jaa, eipä taida olla minun aikanani kertaakaan vaihdettu.

M: Aivan, no valmistaja suosittelee että autosi polttoaineen suodatin tulisi vaihtaa parin vuoden välein, joten uskon vahvasti, että ongelma olisi siinä. Talvella tuo oireilisi siten, että autosi ei edes käynnistyisi tai jättäisi tielle.

A: Älä sinä ala väittämään p***aa, kun ei tämä ole ennen näin tehnyt, ja kaikki alkoi teidän polttoaineesta! Ei sinne näin kesällä voi mistään vettä joutua!

Samaa avautumista jatkuu hetken aikaa, kunnes saan sanottua:

M: Suosittelen tutustumaan auton huoltokirjaan, siellä lukee tuo sama tieto, että suodatin tulisi vaihtaa vähintään parin vuoden välein, sillä vesi ajan kanssa tukkii suodattimen ja talvella vieläpä jäätyisi sinne meidän olosuhteissa. Ilman kosteudesta sitä vettä kondensoituu sinne polttoaineeseen ihan tankin seinämistä ympäri vuoden.

A: Noniin, heihei! En puhu henkilön kanssa, joka ei tiedä mistään mitään, heippa!

Menee pari päivää, ja samainen asiakas soittaa, kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunut, varatakseen huoltoon aikaa – yllätys yllätys – polttoaineen suodattimen vaihtoa varten.

Joskus ymmärrykseni ei vain riitä. Liekö hän sitten lopulta katsonut sinne huoltovihkoon… Muutenkin auton huoltaminen ajallaan säästäisi monelta mielipahalta.

Jaa tämä tarina:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *