”Saatte kuulla tästä vielä”

Uhkailevat asiakkat ovat välillä hämmentäviä.

Asiakas on tuohtunut jostain ja tulee kassalle huutamaan. Uhkailee kertovansa meistä ”Etunimi Sukunimelle”, ja toistaa moneen kertaan miten ”Etunimi Sukunimi saa kyllä kuulla tästä ja sitten teiltä loppuu asiakkaat!” En tiedä kenestä puhutaan, joten googlaan mainitun nimen asiakkaan mentyä. Käy ilmi että Etunimi Sukunimi on jonkun paikallisen pikkufirman toimari, joka ei mitenkään liity toimintaamme, tai ole mitään kautta sidoksissa ketjuumme. Kyseinen firma ei ole edes samalla alalla kuin oma liikkeemme.
Jään ihmettelemään miten jonkun satunnaisen pikkufirman työntekijälle reklamoiminen mahtaisi auttaa, tai vaikuttaa liiketoimintaamme.

Kenties ihmiset olettavat, että heidän tuntemansa pomot tai ylemmät toimihenkilöt ja vastaavat ovat jotain koko kaupungin tuntemia kihoja joilla on sanavaltaa kaikkien muidenkin firmoissa? Tai kenties nämä henkilöt itse ovat puheillaan antaneet niin ymmärtää, vaikka todellisuus voi olla vähän toinen.
Nimillä/titteleillä uhkailijat ovat muutenkin melko huvittavia. Milloin ollaan kaupunginjohtajan golfkavereita tai tontin omistajan naapureita, tai parhaimmillaan firman entisen pomon ex-vaimon lastenhoitajia, minkä pitäisi taata näille aaseille erioikeuksia ketjussamme.

Jaa tämä tarina:

4 kommenttia

 1. Hanu sanoo:

  Jep. Ja jotain varatuomari Jaatista kiinnostaa varmaan kun kiviä että lähikaupasta on presidentti loppu.

 2. Mee sanoo:

  Olin töissä eräällä huoltoasemaketjulla ja asiakas tuli valittaan autopesustaan ja sanoi tuntevansa henkilön, joka on vastuussa meidän (ja muutaman ympärillä olevan) huoltoaseman autopesuista. Aasiakas uhkasi kertoa tälle isolle kiholle kuinka huonoa palveluva olin antanut ja hän tulisi antamaan minulle suoraan potkut. Tämä kyseinen ”iso kiho” tuppasi istumaan meidän kahvilan pöydässä aina välillä, koska se sattui olemaan lähellä toimistoaan ja tuli hyvin toimeen meidän kaikkien myyjien kanssa. Ja kuin taivaan lahjana hän istui vakipaikallaan tälläkin kertaa.

  Kysyin aasiakkaalta ääneen, että tämänkön henkilön tunnet ja osoitin kahvilan pöydässä istuvaa autopesuvastaavaa ja aasiakas tuhahti, ettei hän jotain sattumanvaraista asiakasta tunne vaan sen ison kihon, joka on vastuussa niistä autopesuista. Aasiakas yritti jatkaa mun haukkumista kun se vastaava tuli esitteleen itsensä oikein käsipäivää ja pyysi multa semmosen henkilökuntavihon, missä oli hänen kuvansa, nimi ja titteli todisteeks. Aasiakas meni valkoseks naamaltaan, pyysi anteeks ja poistui vikkelästi. Saatettiin ehkä hieman nauraa. 😀

 3. Eero sanoo:

  Vielä säälittävämpiä ovat ne, jotka yrittää iskeä baarissa naisia luettelemalla keitä ”isoja kihoja” tai ”julkkiksia” he mukamas tuntevat. Tällä tavoin he tekevät itsestään samalla mitättömiä tunnen-melkein-julkkiksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *