“Saatte kuulla tästä vielä”

Uhkailevat asiakkat ovat välillä hämmentäviä.

Asiakas on tuohtunut jostain ja tulee kassalle huutamaan. Uhkailee kertovansa meistä “Etunimi Sukunimelle”, ja toistaa moneen kertaan miten “Etunimi Sukunimi saa kyllä kuulla tästä ja sitten teiltä loppuu asiakkaat!” En tiedä kenestä puhutaan, joten googlaan mainitun nimen asiakkaan mentyä. Käy ilmi että Etunimi Sukunimi on jonkun paikallisen pikkufirman toimari, joka ei mitenkään liity toimintaamme, tai ole mitään kautta sidoksissa ketjuumme. Kyseinen firma ei ole edes samalla alalla kuin oma liikkeemme.
Jään ihmettelemään miten jonkun satunnaisen pikkufirman työntekijälle reklamoiminen mahtaisi auttaa, tai vaikuttaa liiketoimintaamme.

Kenties ihmiset olettavat, että heidän tuntemansa pomot tai ylemmät toimihenkilöt ja vastaavat ovat jotain koko kaupungin tuntemia kihoja joilla on sanavaltaa kaikkien muidenkin firmoissa? Tai kenties nämä henkilöt itse ovat puheillaan antaneet niin ymmärtää, vaikka todellisuus voi olla vähän toinen.
Nimillä/titteleillä uhkailijat ovat muutenkin melko huvittavia. Milloin ollaan kaupunginjohtajan golfkavereita tai tontin omistajan naapureita, tai parhaimmillaan firman entisen pomon ex-vaimon lastenhoitajia, minkä pitäisi taata näille aaseille erioikeuksia ketjussamme.

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *