Isännöintitoimistolla

Minä työskentelen kiinteistösihteerinä isännöintitoimistolla ja pidän monipuolisesta (joskus haastavastakin) työstäni. Iso osa asiakkaista on asiallisia ja ystävällisiä. Mutta kuten aina, joukkoon mahtuu niitä epäystävällisiä ja tietämättömiä törttöjä (tietämättömyys ei itsessään haittaa, mutta jos ruvetaan silti tivaamaan ja tappelemaan niin se on ongelma).

Eräänä aamuna heti klo 8:00 vaihteen avauduttua, puhelin soi toistuvasti. Tiskille oli tullut asiakas, joten en voinut puhelua heti ottaa. Noin 8:10 asiakas poistui ja pääsin vastaamaan;

A: “Matti Meikäläinen täällä moi, mikä *$#@ siinä on, kun teillä ei puhelimeen vastata?”

M: “Pahoittelut, palvelin toista asiakasta enkä päässyt vastaamaan. Miten voin auttaa?”
A: “Niin mä oon täällä ulkona nyt jäätyny puoli tuntia kun teillä ei vastata. Tuu avaan mulle ovi!”

M:”Huoltoyhtiö hoitaa avainpäivystyksen. Jos kerrot mistä taloyhtiöstä on kyse, niin voin antaa tästä huoltoyhtiön numeron.”
A:”Mitä *@$=, täällä on ihan *@$ kylmä! Jonkun pitää tulla avaan ovi mulle nyt heti”

M:”Niin, ovenavauksen voi tilata huoltoyhtiöstä. Minä voin kyllä antaa tästä huoltoyhtiön numeron”

A:”Niin te ette tuu avaan mulle ovee?”

M:”Valitettavasti sellaista palvelua me emme tarjoa. Huoltoyhtiö….”
A:”Etkö ymmärrä miten **@#$% kylmä täällä on? Tää on heitteillejättö!!”

Asiakas ehti lyödä luurin korvaan. Varmasti huoltomiehelle mukava keikka mennä avaamaan ovea moiselle känkkäränkälle jos hän nyt ikinä älysi sinne soittaa.

Luonnollisesti se on isännöitsijän syy jos taloyhtiössä asuvaa häirikköä ei potkita pellolle välittömästi. Meille soitellaan usein vihaisia puheluita, kuinka taas se naapurin koira haukkuu ja miten me annetaan niiden opiskelijoidenkin bilettää kovaan ääneen. Vaikka näille kitisijöille siteeraisi suoraan asunto-osakeyhtiölaista miten näihin häiriötapauksiin voidaan puuttua niin se ei riitä. Isännöitsijän pitäisi itse omin kätösin tulla kantamaan häirikkö tavaroineen pihalle ja vaihtaa lukot samalla.  Muuten meille tulee lasku kotirauhan häirinnästä, uhkasakko töiden tekemättä jättämisistä, ansionmenetyksestä korvauksia (kun ei ole naapurin meteliltä saanut nukuttua…) ja ties mitä. Sitten kun pyydämme kohteliaimmin täyttämään ihan kirjallisen häiriöilmoituksen, niin alkaa saivartelu; “en mä mikään kyylä oo…” “no en minä rupea mitään sinne runoilemaan, eikö se nyt riitä kun puhelimessa nyt tämän ilmoitan?”. Ei, ei se riitä.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *