Tuijotuskisaa myymälässä?

Pohjustuksena: Työskentelen kivijalkamyymälässä  yritykselle , millä on myös verkkokauppa. Verkkokaupassa myynnissä olevat tuotteet ovat nimenomaan verkkokaupan tuotteita ja maininnat ”löytyy varastosta” tarkoittaa että tuotetta löytyy keskusvarastostamme. Koska liikkeeseen tilataan tavaraa usealta toimittajalta, on aika lailla 50/50-mahdollisuudet, että verkkokaupan tuote on myös meillä hyllyssä. Tästä saa asiakkaita huomauttaa päivittäin ja ymmärrän täysin että asiakkaat eivät tätä asiaa tiedä, eikä siinä mitään, on tietenkin ikävää kun ei saa haluamaansa tuotetta heti mutta minkäs teen, ei ole minun yritykseni..

Joka tapauksessa, eräänä iltana tuli asiakas (siisti ja fiksun oloinen keski-ikäinen mies) liikkeeseen, kierteli hetken ja tuli sitten kassalle:

Asiakas: ”Onks teillä samat tuotteet täällä kuin verkkokaupassa?”

Minä: ”Ei välttämättä, riippuu tuotteesta, kerrotko mitä etsit niin katson verkkokaupasta, että mikä tuote on kyseessä?” (Osaan aika lailla heti sanoa tuotteen nähdessäni löytyykö sitä myös hyllystä.)

A: ”Se 50.”

M: ”Anteeks?”

A: ”Nii se 50.”

M: ”Kerrotko onko kyseessä vaate vai laite vai mikä?”

A: ”SE 50!”

Tässä vaiheessa tajusin, että asiakas tarkoittaa varmaan ns. 50 %:n alesivua ja klikkaan sen koneelta auki.

M: ”Täällä on aika paljon tuotteita, että voisitko tarkentaa mitä haet, muuten menee aika kauan selata..”

A: ”NO SE 50. Kato ny!” Asiakas tuijottaa minua herkeämättä.

M: ”Katsopa tästä koneelta, rullaan sivua ja sano mitä etsit.” Rullasin sivua mutta asiakas ei vilkaisekaan sitä, tuijotta vaan minua.

Asiakas jatkaa tuijottamista ja mietin onko kyseessä tuijotuskisa vai mikä. Sitten hän vilkaisee koneen ruutua ja toteaa yhtäkkiä, että ”Heh, tuossahan se tuote on”, ja siis ihan vahingossa olin osunut siihen. Ei löytynyt hyllystä ja asiakas osti korvaavan tuotteen, mutta pisti ”hiukan” ihmetyttämään tapa asioida. Olisiko minun pitänyt lukea hänen ajatuksensa? Tuote oli ihan helposti kuvailtavissa, muutamalla sanalla oltaisiin vältetty koko tuijotuskisa. Enpä tiedä miten hän käyttäytyy esim. pikaruokaravintolassa, kun pitäisi ilmaista mitä haluat listalta..

-Ajatustenlukija-

Jaa tämä tarina:

8 kommenttia

 1. Ihmettelijä sanoo:

  Käytöstavat, tuo kuoleva kansanperinne.

  • teppo42 sanoo:

   Ei tainnut kyllä olla kyse käytöstapojen puutteesta, vaan ihan selkeästi joku aivovamma tai psykoosi on ihmisellä. Eli kansankielellä hullu.

   • Käytöstavat sanoo:

    Aivovamma voi aiheuttaa mm. estotonta käytöstä tai aloitekyvyn puutetta, mutta ei välttämättä. Onnettomuuden aiheuttama vamma ei ole myöskään mielenterveyteen liittyvä asia, joskin onnettomuus itsessään on usein traumaattinen kokemus ja voi tuoda mukaan mm. masennusta, mutta ei välttämättä. Eli kuvailemasi käytös ei mitenkään vaikuttanut tapaturmassa aivovammautuneen ihmisen käytökseltä. Kyllä kyseessä on vain nimimerkin Ihmettelijä kertoma käytöstapojen puute.

 2. Hehe sanoo:

  Nää on kyllä hyviä. 😂 Joskus joutunut vähän hämmästelemään, kun ollaan otettu koko mainoslehdykkä mukaan ostosreissulle ja sitten läväytetään se nenän etee, että onko tätä tuotetta missä. Ja kaiken kruunaa toki se selkeä närkästys siitä, kun tyyppi joutuu vielä vastaamaan lisäkysymykseen, jotta selviäisi mikähän näistä kymmenestä tuotteesta nyt onkaan mielen päällä.

 3. Vakio sanoo:

  Juu, näitäkin sankareita löytyy myös ravintolasta. Ei ole yhtään helpompaa. Ja ”Vakion” tilaavat asiakkaat.. onneksi melkein muistan kaikkien vakiot.

 4. Donwana sanoo:

  Se on valitettavan yleinen vaatimus asiakkailta, että jokaisen aspan pitäisi osata ajatuksia lukea. Siihen törmää omassa työssä kahvilassa jatkuvasti. Pitäisi tietää, että mitä asiakas tarkoittaa ”viinerillä”, kun sellaisia ei sillä hetkellä ole myynnissä. Tai, että ketkä käyttävät maitoa ja ketkä haluavat sen kahvikuppinsa piripintaan. Taikka sitten, että kun hän sanoi ”kahvi” hän halusi latten. Kaikki nämä virheethän ovat automaattisesti työntekijä syytä, Onneksi noista sentään voi aika suuren osan jo kysymyksillä ratkaista, mutta kun useat kysymyksetkin on monen suomalaisen mielestä ahdistava asia.

 5. Maiski sanoo:

  Jospa asiakas luuli, että se tuotteen nimi on ”50”?

 6. Jaakko sanoo:

  Kirjoittajahan työskentelee selvästi seksikaupassa ja asiakas ei kehdannut kuvailla tuotettaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *