Tuijotuskisaa myymälässä?

Pohjustuksena: Työskentelen kivijalkamyymälässä  yritykselle , millä on myös verkkokauppa. Verkkokaupassa myynnissä olevat tuotteet ovat nimenomaan verkkokaupan tuotteita ja maininnat “löytyy varastosta” tarkoittaa että tuotetta löytyy keskusvarastostamme. Koska liikkeeseen tilataan tavaraa usealta toimittajalta, on aika lailla 50/50-mahdollisuudet, että verkkokaupan tuote on myös meillä hyllyssä. Tästä saa asiakkaita huomauttaa päivittäin ja ymmärrän täysin että asiakkaat eivät tätä asiaa tiedä, eikä siinä mitään, on tietenkin ikävää kun ei saa haluamaansa tuotetta heti mutta minkäs teen, ei ole minun yritykseni..

Joka tapauksessa, eräänä iltana tuli asiakas (siisti ja fiksun oloinen keski-ikäinen mies) liikkeeseen, kierteli hetken ja tuli sitten kassalle:

Asiakas: “Onks teillä samat tuotteet täällä kuin verkkokaupassa?”

Minä: “Ei välttämättä, riippuu tuotteesta, kerrotko mitä etsit niin katson verkkokaupasta, että mikä tuote on kyseessä?” (Osaan aika lailla heti sanoa tuotteen nähdessäni löytyykö sitä myös hyllystä.)

A: “Se 50.”

M: “Anteeks?”

A: “Nii se 50.”

M: “Kerrotko onko kyseessä vaate vai laite vai mikä?”

A: “SE 50!”

Tässä vaiheessa tajusin, että asiakas tarkoittaa varmaan ns. 50 %:n alesivua ja klikkaan sen koneelta auki.

M: “Täällä on aika paljon tuotteita, että voisitko tarkentaa mitä haet, muuten menee aika kauan selata..”

A: “NO SE 50. Kato ny!” Asiakas tuijottaa minua herkeämättä.

M: “Katsopa tästä koneelta, rullaan sivua ja sano mitä etsit.” Rullasin sivua mutta asiakas ei vilkaisekaan sitä, tuijotta vaan minua.

Asiakas jatkaa tuijottamista ja mietin onko kyseessä tuijotuskisa vai mikä. Sitten hän vilkaisee koneen ruutua ja toteaa yhtäkkiä, että “Heh, tuossahan se tuote on”, ja siis ihan vahingossa olin osunut siihen. Ei löytynyt hyllystä ja asiakas osti korvaavan tuotteen, mutta pisti “hiukan” ihmetyttämään tapa asioida. Olisiko minun pitänyt lukea hänen ajatuksensa? Tuote oli ihan helposti kuvailtavissa, muutamalla sanalla oltaisiin vältetty koko tuijotuskisa. Enpä tiedä miten hän käyttäytyy esim. pikaruokaravintolassa, kun pitäisi ilmaista mitä haluat listalta..

-Ajatustenlukija-

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *