Puutarhuri, unelma-ammatti

Voi kun te saatte tehdä ihanaa työtä! Voi kun itsekin saisi olla ulkona ja tehdä käsillä jotakin, kyllä toimistotyö on tylsää! Kyllä minä olen kateellinen teille kun teillä on noin mukava työ! Uskaltaisinpa vaan aikuisena vielä repäistä ja lähteä puutarhurikouluun!

Ai näinkö on? Mietitäänpä uudemman kerran, kun tuleekin tarve tilata se puutarhuri omaan pihaan.

Miten tämä (ammatti-ihmisen tekemä käsityö) nyt näin paljon maksaa? Eihän tässä meidän (monta vuotta laiminlyödyssä ja/tai väärin hoidetussa) pihassa ole kuin ihan vähän tekemistä vaan. Eihän sulla nyt voi noin paljon aikaa mennä näitten meidän (viimeksi 10 vuotta sitten leikattujen tai väärin karsittujen) omenapuitten kanssa? Ei meillä itselläkään mennyt viime vuonna kuin pari tuntia kun itse tehtiin tämä (väärin, hutiloiden ja sitä paitsi jäterisut makaa edelleen autotallin takana.) Ihan vähän vaan otat siitä oksia pois (mutta jälki pitää olla viimeisen päälle ja kaikki rumat oksat pois.) Ai miten niin matkatkin (teitä varten pakattujen työvälineiden ja teiltä tulleiden puutarhajätteiden kanssa) pitää maksaa? Eikö tuo kaadettu koivu kelpaa osaksi maksua, puutavarahan (etenkin kiero, laho ja oksainen) on kallista, kai sen voi myydä eteenpäin (not.)

Eli ihana unelmatyö mistä ei kuitenkaan sitten haluta maksaa mitään. Jepjep, tervetuloa alalle!

PS. rakas aasiakas, tilasit paikkaustaimen syreeniaitaasi. Kyllä, se on pieni.  Ja se on pieni taimi siksi, että isommat mokomat maksavat ihan useita kymppejä enemmän kuin pienet. Eli jos et halua maksaa, niin älä valita siitä että saat budjetin mukaisen lopputuloksen. Ei mulla muuta.

Jaa tämä tarina:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *