Rautakaupan ihmemaa

Olin töissä eräässä rautakaupassa ja tein sekä infoa että tavallista kassaa. Suurin osa asiakkaista oli mukavia mutta tässä muutama eteen sattunut tilanne:

Olin töissä infossa ja eräs eläkelläismies tuli liikkeestä tiskille. Tervehdin normaaliin tapaan ja kysyin miten voin auttaa. Asiakas selitti vihaisena että oli saanut surkeaa palvelua sähköosastolla yrittäessään vaihtaa tuotetta. Totesin asiakkaalle että kaikki palautukset ja vaihdot tehdään tässä infossa. No sitten päästiin itse tuotteiden vaihtamiseen. Uusi tuote oli n.1-2e halvempi ja edellinen oli maksettu luottokortilla joten olisin joutunut palauttamaan vanhan tuotteen ja ohjaamaan uuden tuotteen kanssa asiakkaan kassalle sillä infossa ei voi tehdä rahastuksia. Tästä asiakas vasta suuttui ja alkoi raivoamaan ja uhkasi minua ja sähköosaston myyjää (nuori nainen kuten minä) potkuilla. Tilanne raukesi kun työkaverini (mies) teki vastoin kaupan sääntöjä myynnin myös infossa johon asiakas totesi että näin asiakkaita kuuluu palvella. Työvuoroni loppui siihen ja lähdin itkuisena vaihtamaan vaatteita.

Olin jälleen infossa töissä ja mies asiakas tuli palauttamaan porakonetta:

M: miksi haluatte tämän palauttaa?
A: en ollut tyytyväinen
M: eli olette käyttäneet konetta?
A: kyllä
M: sitten en voi valitettavasti ottaa sitä takaisin.
A: ************ (paljon kirosanoja) mä en enää ikinä astu tähän kauppaan!!!

Jäin vähän hölmistyneenä infoon. Pääsin pian kahville jolla aikaa miehen vaimo soitti että nyt tulee vihainen mies kotiin ja valittanut ettei porakonetta voinut palauttaa. Palasin infoon ja nauroimme, mutta sitten vaimo tulee palauttamaan porakonetta….

M: hei kuinka voin auttaa?
A: haluaisin palauttaa tämän porakoneen.
M: saanko kysyä miksi? (Ja tässä kohtaa tiesin kyseessä on sama porakone)
A: meidän terät eivät sopineet tähän.
M: Ok! Soitan työkaluosaston myyjän tarkistamaan.

Myyjä tarkistaa koneen ja sanoo että voi palauttaa. Jolloin pyydän maksukorttia joka on miehen..

M: valitettavasti en voi palauttaa rahoja sillä kortti ei ole teidän.
A: sopiiko jos mies tulee palauttamaan?
M:sopii.

Menee jonkun aikaa jolloin hiljainen mies astuu kauppaan palauttaa porakoneen ja marssii ulos sanomatta mitään. Edelleen ottaa päähän että otimme porakoneen takaisin.

Muita vaikeita asioita asiakkaille on ettei kassalla/infossa oleva myyjä voi lähteä etsimään tuotetta asiakkaalle tai tulla auttamaan. Suurin osa kassalla olevista ei edes tiedä mitään rakentamisesta tai kukista. Myös siviilivaatteissa ollessani monet asiakkaat kysyvät voinko auttaa…

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *