Älä yritä juksata myyjää

Työskentelen eräässä kodintarvikkeita myyvässä kaupassa. Kerran yksi herrasmies tuli palauttamaan meille tuotetta ja ketjussamme on normaalin 14 päivän vaihto ja palautusoikeuden lisäksi kuukauden vaihto-oikeus toiseen tuotteeseen tai liikkeen lahjakorttiin mutta ei rahojen palautusta.

A: Haluaisin palauttaa tämän tavaran. Tässä kuitti palautusoikeuttahan on vielä jäljellä!
M: niinpäs onkin. Haluatko vaihtaa toiseen tuotteeseen tai liikkeemme lahjakorttiin jotta voit myöhemmin tulla katsomaan kiinnostaisiko joku tuotteemme?
A: Ei kun voin ottaa hyvityksen pankkikortille.
M: Se ei ikävä kyllä onnistu enää tuon 14 päivän lakisääteisen palautusoikeuden mentyä. Tämä Kuukauden vaihto-oikeus on liikkeemme oma toimintatapa.
A: Anna nyt ne rahat takaisin laki sanoo niin.
M: En voi valitettavasti. Mutta voitte katsoa myymälästä jonkun toisen tuotteen tuon tilalle.
A: En tarvitse muuta ja on asiakkaan huijaamista tällainen toiminta. Sitä paitsi kävin pari viikkoa sitten kauppakeskuksessa X kaupassanne palauttamassa tuotteen ja sain rahat takaisin siitä.
M: No jos palautitte sen 14 päivän sisällä ostosta niin saittekin rahat takaisin mutta kyseisessä kauppakeskuksessa ollut myymälämme suljettiin kolme vuotta sitten.

Tämän sanottuani herran ilme oli kyllä näkemisen arvoinen. Pinkaisi aika nopeaan tavara kainalossaan ulos kaupasta ja minä sain työkaverin kanssa päivän naurut. Toivottavasti aasi ymmärsi, että ensi kerralla pitää joko yrittää palauttaa tavara palautusajan puitteissa tai keksiä parempi tarina myyjän pään menoksi.

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *