Älä yritä juksata myyjää

Työskentelen eräässä kodintarvikkeita myyvässä kaupassa. Kerran yksi herrasmies tuli palauttamaan meille tuotetta ja ketjussamme on normaalin 14 päivän vaihto ja palautusoikeuden lisäksi kuukauden vaihto-oikeus toiseen tuotteeseen tai liikkeen lahjakorttiin mutta ei rahojen palautusta.

A: Haluaisin palauttaa tämän tavaran. Tässä kuitti palautusoikeuttahan on vielä jäljellä!
M: niinpäs onkin. Haluatko vaihtaa toiseen tuotteeseen tai liikkeemme lahjakorttiin jotta voit myöhemmin tulla katsomaan kiinnostaisiko joku tuotteemme?
A: Ei kun voin ottaa hyvityksen pankkikortille.
M: Se ei ikävä kyllä onnistu enää tuon 14 päivän lakisääteisen palautusoikeuden mentyä. Tämä Kuukauden vaihto-oikeus on liikkeemme oma toimintatapa.
A: Anna nyt ne rahat takaisin laki sanoo niin.
M: En voi valitettavasti. Mutta voitte katsoa myymälästä jonkun toisen tuotteen tuon tilalle.
A: En tarvitse muuta ja on asiakkaan huijaamista tällainen toiminta. Sitä paitsi kävin pari viikkoa sitten kauppakeskuksessa X kaupassanne palauttamassa tuotteen ja sain rahat takaisin siitä.
M: No jos palautitte sen 14 päivän sisällä ostosta niin saittekin rahat takaisin mutta kyseisessä kauppakeskuksessa ollut myymälämme suljettiin kolme vuotta sitten.

Tämän sanottuani herran ilme oli kyllä näkemisen arvoinen. Pinkaisi aika nopeaan tavara kainalossaan ulos kaupasta ja minä sain työkaverin kanssa päivän naurut. Toivottavasti aasi ymmärsi, että ensi kerralla pitää joko yrittää palauttaa tavara palautusajan puitteissa tai keksiä parempi tarina myyjän pään menoksi.

Jaa tämä tarina:

10 kommenttia

 1. myyjä sanoo:

  Palautusajasta ei kyllä ole mitään lakia. Kauppa saa itse ne määritellä.

 2. Cully sanoo:

  Missäs kivijalassa on ”lakisääteinen” 14 päivän palautusoikeus? Sehän koskee vain verkkokauppaa. Faktat kuntoon.

  • J-P sanoo:

   Kyllähän ainakin Gigantissa on 30 päivän palautusoikeus myös liikkeestä ostetuille tuotteille.

   • Niinpänäin sanoo:

    Se, että liike on päättänyt asiakastyytyväisyyden takia ottaa itselleen 30pvä palautusoikeuden ei tee siitä lakisääteistä. Lakisääteinen taas on laissa säädetty ja katsos, laki on vähän sellainen juttu, että sitä ei pidä rikkoman (;

   • Putkimies sanoo:

    Eli missään kivijalassa ei ole lakisääteistä 14 päivän palautusoikeutta. Asia tuli selväksi.

    • DeLeon sanoo:

     Voi hyvät ihmiset! Liikkeet voivat antaa ihmisten palauttaa ostoksia vaikka viiden vuoden jälkeen. Mutta mitään LAKIA MISTÄÄN 14 päivän tms. PALAUTUSOIKEUDESTA EI OLE!

  • Seppo sanoo:

   Lakisääteisesti ei kai missään, mutta moni kauppa sitä myöntää asiakastyytyväisyyden takia.

  • tumis sanoo:

   Nopeasti tulee mieleen verkkokauppa.com, gigantti, kodin1. Prisma, CM. Toki koskee vain nettikaupan kautta ostettuja/varattuja tuotteita, jotka noudetaan kyseisestä paikasta. Mutta veikkaan että näitä on iso osa ainakin ensimmäisen myynnistä.

  • Nii i sanoo:

   Pakko itseasiassa vastata tähän, että ei missään. Se määrä vääntöjä mikä on käyty asiakkaiden kanssa kivijalkaliikkeessä työskennellessäni. Ainakin kaksi meni poliisilaitokselle ja ainakin kolme soitti kuluttajansuojaan, jännä etten ikinä näistä kuullut mitään jälkikäteen.

 3. myyjä sanoo:

  No niin, tästä nyt on ollut täällä niin paljon kommentointia että on parempi, jos avaan hieman taustoja. Työskentelin siis hiljattain nurin menneessä kodintarvikkeita myyvässä puljussa. Tämä firma oli verkkokaupan pioneereja suomessa ja silloin muutama vuosi sitten, kun tämä kyseinen asiakaspalvelutilanne tapahtui niin meillä oli selkeyden vuoksi myös joihinkin myymälän tuotteisiin tuo sama palautusoikeus koska verkkokaupasta ostettuja tuotteita palautettiin usein myymälään. Tämä lahjakorttikampanja oli taas puolestaan sesonkikampanja. Tosiaankin erehdyin kirjoittamaan, että tuo lakisääteinen palautusoikeus koskee myös myymälää eikä vain etämyyntiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *