Kauppaan vaikka läpi suljettujen ovien

Pääsiäismaanantaina kauppa oli auki klo 12-16 ja meillä oli ollut viikon ajan esillä yhteensä 5kpl A3-kokoista lappua missä kerrotaan poikkeusaukioloajoista.

Kun olin tuntia ennen avaamista täyttämässä arpa- ja tupakkatelineitä, niin ihmiset kävelivät ovea päin! Tukkimiehen kirjanpidon mukaan kuulin 6 tömähdystä ja näin pari läheltäpiti tilannetta.

Kun kauppaa suljettiin klo 16, niin tarvitsimme kahta henkilöä ovella, koska ihmiset yrittivät puoliväkisin sisään kauppaan ja yhdellä työntekijällä oli täysi työ saada ihmisiä kassalle sulkemisajan jälkeen.

Sitten kun olimme saaneet asiakkaat ulos ja ovet lukkoon + kaupan siihen kuntoon, että saatoimme poistua, niin eiköhän kaupan parkkipaikalla ole n. 10 vihaista asiakasta jotka ihmettelivät, että miksi ovet ovat kiinni? Poikkeusaukioloajoista kertovat laput olivat edelleen ulko-ovessa.

Normaalien aukioloaikojen aikaan on samoja ongelmia, mutta hieman pienemmässä mittakaavassa.

Tämä tarina on alunperin julkaistu sivustolle kommenttina tarinaan: AUKIOLOAIKOJEN YMMÄRTÄMISEN VAIKEUDESTA

Jaa tämä tarina:

17 kommenttia

 1. Tandefeldt. sanoo:

  Yleensä aasin maailmankuvalle on tyypillistä, että hän on oikeassa ja toisen mielipiteen esittävät väärässä, piste. Ja, koskien sulkemisajan jälkeen myymälässä notkuvia ja parkkipaikalla odottaneita, jotkut kuvittelevat etteivät säännöt yksinkertaisesti päde heihin. Heidän maailmankuvansa ei salli vastaväitteitä tai kyseenalaistamista.

  Odotan mielenkiinnolla, millä logiikalla joku trolli tai aasi alkaa puolustamaan tässä selonteossa esiintyneiden aasien logiikkaa.

  • Ihmettelijä sanoo:

   Tämän sivun viihdyttävin osuus on juuri tuo, kun aasit tulevat aina väkisin vääntämään jokaisen tilanteen aspan viaksi.

 2. Epsome sanoo:

  Onpas uskottavaa että sulkemisajan jälkeen, kun henkilökunta on on tullut ulos vaatteidenvaihdon suoritettuaan on ulkona vielä n. 10 vihaista asiakasta jotka ihmettelivät, että miksi ovet ovat kiinni.
  Hieman uskottavuutta näille tarinoille.

  • Itu sanoo:

   Miten niin ei ole? Sanotaan, että tuona viikonpäivänä kauppa menee normaalisti kiinni klo 18.00. Työntekijöillä on mennyt sulkemisessa 30 min eli lähtevät 16.30. Näin ollen kaupalla olisi normaalisti vielä 1,5 h aukioloaikaa jäljellä ja tällä ajatuksella ostajat liikkeellä.

   • Epsome sanoo:

    Ja yleisestihän ei ole tiedossa että toinen pääsiäispäivä on vapaapäivä. Kun on todettu että kauppa on kiinni, sinähän varmasti jäisit odottamaan että se aukeaisi. Ja ne 9 muuta tekevät varmasti samoin. Kellään ei ole tietoa että on juhlapyhä…

  • Hotdog sanoo:

   Se että sinun elämäsi on tylsää ei tarkoita ettäkö kaikkien elämä olisi.

  • Kati sanoo:

   Uskon tämän helposti sillä itsellä samanlaisia kokemuksia. Ovet lukossa ja itse ulkona odottelin kyytiä kotiin sulkemisen jälkeen. Useampi kävi närkästyneenä nykimässä ovea ja yksi jankkasi hetken, että enkö tosiaan voisi vielä nopeasti myydä rosollia, eihän siihen YHDEN tavaran myymiseen monta minuuttia kulu!

  • jere sanoo:

   Aasi…

  • nicor sanoo:

   Tässä tarissa ei ole mitään outoa jos on joskus työskennellyt kaupan alalla. Omalla kohdalla minä ja työkaveri pääsimme kaupasta ulos 30 minuuttia sulkemisajan jälkeen (oli ollut odotettua vilkkaampi päivä ja hommat vaiheessa) ja ulkona oli 6 asiakasta joista kaksi yritti avata ovea väkivoimalla. Meidät nähdessään nämä asiakkaat ääneen ihmettelivät miksi ovet ovat kiinni, vaikka heidän riuhtomissaan ovissa oli A3-kokoiset laput kertomassa poikkeusaukioloajoista.

   Minä olen aloittajan tavoin pitänyt tukkimiehenkirjaa ovea päin törmäävistä asiakkaista.

 3. sydney sanoo:

  Siis tämä on yllättävän yleistä! Meidänkin kaupassa on ulko-ovessa ISOILLA kirjaimilla aukioloajat. Silti sitä ovenripaa tullaan repimään sulkemisajan jälkeen, vaikka aukioloajat ovat kirjaimellisesti siinä ovenrivan yläpuolella! Että silmä käteen ja sillee…
  Toinen juttu on ne jotka tulee minuutti ennen sulkemisaikaa. Ei siinä mitään jos tiedät mitä haet. Mutta muutaman kerran on käynyt muutama (yleensä vieläpä vakkari!) aasi, jotka ovatkin yhtäkkiä vailla juhlapukua ja kenkiä………. Ja niitähän ei tunnetusti minuutissa sieltä rekiltä hankita, vaan pitää sovittaa montaa eri mekkoa ja kenkiä.. ”Mä ihan nopeesti vaan!”

  Kyllä ihmisistä vaan huomaa sen, ketkä on ollut elämässään joskus asiakaspalvelualalla. Aasit luulevat, että myyjät ovat olemassa vain heitä varten, ja että myyjiä voi kohdella miten vaan. Jokainen, joka on joskus työskennellyt aspana, ei koskaan tekisi niin törkeitä temppuja muille aspoille, kuin mitä jotkut aasit tekevät. Huhhuh!

  • Pera sanoo:

   Jos olisin Miss Piglet niin toteaisin tähän vihaisesti miten on JÄRKYTTÄVÄÄ että kauppaan ei saa tulla ennen sulkemisaikaa!!! Eikö kannattaisi vaihtaa sitä sulkemisaikaa tai tiedottaa että meidän kauppaan saa tulla max tunti ennen sulkemista????

  • Veera sanoo:

   Omalle kohdalle osui joskus pari minuuttia vaille tullut ihminen, joka ei tosiaan tiennyt mitä haluaa ja kaipasi apua ostoksiin. Selvisi, että tyyppi on itse myymäläpäällikkö toisessa eri ketjun kaupassa ja siksi vaatii myyjiltä palvelua…. Toisaalta sellaisen luulisi tietävän, että tullaan vähän aiemmin jos ei tiedä mitä haluaa, kun työntekijän pitäis päästä sulkemaan kauppa ja sen jälkeen kotiin.

 4. nicor sanoo:

  Muutenkin joillakin aaseilla on suuria vaikeuksia tajuta mitä sulkemisaika tarkoittaa: Jo tehdyt ostokset voi maksaa kassalle, muuta uusia ei enää saisi tehdä. Sitten joulun alla hypermarketeissa joudutaan vartijan toimesta raahaamaan asiakkaita kassalle 15 minuuttia sulkemisajan jälkeen. Nämä punaisina hehkuvat vihaiset asiakkaat sitten toistavat mantraa ”Olin täällä ennen sulkemisaikaa!”..ihan niin kuin sillä pitäisi olla jotain merkitystä?

  • ihmettely sanoo:

   Miksi näille edes annetaan enää sulkemisajan jälkeen palvelua? Miksei vartija suoraan raahaa ulko-ovelle, jos ei ole kassajonossa silloin, kun sulkemisaika tulee?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *