Ravintolakäyttäytymisen kirjoittamattomat säännöt

1. Mikäli ravintolasta löytyy yksikin likainen pöytä, istu siihen. Sen on oltava koko ravintolan paras pöytä!

2. Pyydä sitä mitä ei ole. Vänkää asiasta tarjoilijan kanssa.

3. Henkilökunnalla ei luonnollisesti ole oikeutta ruoka- tai vessataukoihin. Tarjoilijan kadotessa yli kahdeksi minuutiksi näköpiiristä, on oikeutettua vaatia korotetulla äänensävyllä “PALVELUA!!!”

4. On kohtuullista kertoa mielipiteensä rakentavaan sävyyn, kuten: “en olettanut että tämä maistuisi tältä.”

5. Mikäli ravintolasta löytyy yksikin varattu pöytä, istu siihen. Sehän on loistavaa palvelua että sinulle on varattu pöytä ihan pyytämättäkin!

6. Mikäli mielessäsi on kysymyksiä liittyen ruokaan, juomaan, matkailuun, ulkoilureitteihin, nähtävyyksiin, aukioloaikoihin, välimatkoihin, julkiseen liikenteeseen, internetyhteyksiin, vapaa-ajanviettomahdollisuuksiin tai vaikka maailmanpolitiikkaan, ravintolan henkilökunta tietää aina vastauksen! Jos ei, osoita närkästyksesi äläkä jätä tippiä.

7. Käyttäydy kuin kotonasi: tiputtele ruokaa lattialle, pilko hammastikut suolasirottimeen, pyyhi ketsupit pöytäliinaan, jätä vessapaperin riekaleita ympäri vessan lattiaa ja pumppaa saippuaa seinille/pöydälle/lattialle.

8. Oleta saavasi palvelua omalla kielelläsi. Ellei tarjoilija ymmärrä, puhu kovempaa, hänellä on varmasti vain huono kuulo, tottakai hän osaa kaikki kielet.

– huono asiakaspalvelija –

Kirjoita kommentti

10 Kommenttia artikkelissa "Ravintolakäyttäytymisen kirjoittamattomat säännöt"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Mark
Vieras

Ja nää käytös tavat ovat juuri ns. liikemiesten jotka luulevat olevansa! Ja naisten jotka kokoajan harovat hiuksia ja huulet tötteröllä!

Tiisu
Vieras

Taitaa MARK olla juurikin näitä listan mukaisia henkilöitä!1 😀

tsosu
Vieras

Voi valivali… asiakas on aika oikeassa, vaihtakaa ammattia jos potuttaa

--
Vieras

Me ihan mielellämme teemme tätä työtä ja kun asiakkaat on kohteliaita niin muistaa taas myös miksi tätä tekee niin mielellään. Mutta ei aina voida ymmärtää mikä teihin fiksuihin ihmisiin menee ravintolassa… 🙂

Ihmettelijä
Vieras

Aasi bongattu 😀

Ilmaveijari
Vieras
Itse olen joutunut aspahommiin tahtomattani ollessani it-alalla ja suoraan sanoen se sai minut hakemaan uutta työpaikkaa. Tosin niitä ei ole, koska it-alan ihmisistä on nyt Nokian ym juttujen takia ylitarjontaa. Epäkiitollisempaa hommaa ei olekaan kuin asiakkaiden “palvominen”. Ymmärrän kyllä, jos ruoka ei maistu siltä miltä oletti. Jos on vaikka tottunut syömään grilleissä, niin sama ruokalaji ravintolassa vähäsuolaisena normaalimaustein on kuin eri ruokalaji. Samoin joidenkin paikkojen tapa laittaa liharuokiin soijaa tekee ruoista perinteisen reseptin ystäville hämmentävän tuntuista. Toki kyse on siitäkin miten asian ilmaisee ja tarvitseeko tuollaista ääneen mainitakaan. Itse en kehtaisi mainita. Joillakin ihmisillä tulee nälkäisenä raivo pintaan, eräs kaverini… Lue lisää »
pentti
Vieras

No, olipa terävää. Taitaa nyt oma koira purra nilkkaan.

Blueberry
Vieras

1,7 & 8 HYVIN tuttuja… 😀 siis mikä siinä likasessa pöydässäki muka niin viehättää ?!!!

Kris
Vieras

Niinpä juuri, ja jollei ihan sillä sekunnilla ehditä tulla siivomaan niin vihaisena tullaan hakemaan, että ollan jo pitkään odotettu että tullaan siivoamaan. No, mene siihen viereiseen puhtaaseen pöytään istumaan tai älä valita turhasta. siivotaan kun keretään.

Silppuri
Vieras
Numero 1 LIIANKIN tuttu..! Meillä on ravintolassa missä työskentelen erittäin iso sali (51 pöytää, kaikki neljän hengen). Sanotaanko vaikka että yksi alue ( alue mikä sisältää 13 pöytää) on kokonaan tyhjä & siivottu ja kaikki pöydät identtisiä ja hyvällä paikalla.. Niin miksi siihen paskaseen ja törkyseen pitää mennä..??! En vain ymmärrä tätä logiikkaa..! Ymmärrän jos ei ole muita vapaita, muttakun KAIKKI muut pöydät ovat tyhjiä ja yhdessä pöydässä sinulla on esim rätti & suihkepullo & täyttö välinekipot niiin SIIHEN, siihen pöytään on päästävä..! Jonain kauniina päivnänä mä teen sen ja ihan oikeesti vaan uteliaisuuttani kysyn, että miksi sinä valitsit juuuuri… Lue lisää »
wpDiscuz