Ravintolakäyttäytymisen kirjoittamattomat säännöt

1. Mikäli ravintolasta löytyy yksikin likainen pöytä, istu siihen. Sen on oltava koko ravintolan paras pöytä!

2. Pyydä sitä mitä ei ole. Vänkää asiasta tarjoilijan kanssa.

3. Henkilökunnalla ei luonnollisesti ole oikeutta ruoka- tai vessataukoihin. Tarjoilijan kadotessa yli kahdeksi minuutiksi näköpiiristä, on oikeutettua vaatia korotetulla äänensävyllä “PALVELUA!!!”

4. On kohtuullista kertoa mielipiteensä rakentavaan sävyyn, kuten: “en olettanut että tämä maistuisi tältä.”

5. Mikäli ravintolasta löytyy yksikin varattu pöytä, istu siihen. Sehän on loistavaa palvelua että sinulle on varattu pöytä ihan pyytämättäkin!

6. Mikäli mielessäsi on kysymyksiä liittyen ruokaan, juomaan, matkailuun, ulkoilureitteihin, nähtävyyksiin, aukioloaikoihin, välimatkoihin, julkiseen liikenteeseen, internetyhteyksiin, vapaa-ajanviettomahdollisuuksiin tai vaikka maailmanpolitiikkaan, ravintolan henkilökunta tietää aina vastauksen! Jos ei, osoita närkästyksesi äläkä jätä tippiä.

7. Käyttäydy kuin kotonasi: tiputtele ruokaa lattialle, pilko hammastikut suolasirottimeen, pyyhi ketsupit pöytäliinaan, jätä vessapaperin riekaleita ympäri vessan lattiaa ja pumppaa saippuaa seinille/pöydälle/lattialle.

8. Oleta saavasi palvelua omalla kielelläsi. Ellei tarjoilija ymmärrä, puhu kovempaa, hänellä on varmasti vain huono kuulo, tottakai hän osaa kaikki kielet.

– huono asiakaspalvelija –

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *