Röhinää Lidlin kassalla

Astelen vapaata kassaa kohti yhden (1) vichypullon kanssa. Viimeisellä mahdollisella hetkellä sivustani kiilaa eteeni vanhempi henkilö juoksuvauhtia ostoskärryineen, joka on ladattu kukkuroilleen täyteen makkaraa, paistia, nuggetteja ja piimää, ja tokaisee: ”röh, röh, röh, elähän kuvittelekaan poika”.

Sivuhuomiona mainittakoon, että röhinä ei ollut onomatopoeettista artikulaatiota, vaan sellaista, mitä possut päästävät.

Kyseinen herrasmies alkaa heittelemään tuotteitaan hihnalle tokaisten jokaisen kohdalla erikseen: ”siitä lähtee” … ”ja siitä”…ad nauseam.

Purettuaan kolmasosan kärrynsä sisällöstä, henkilö siirtyy hetkeksi kassalle syyttämään myyjää siitä, että kuitenkin hinnoitteli paistinsa väärin. Tämä vaikuttaa tarkkanäköiseltä toiminnalta, sillä henkilö ei havaitakseni missään vaiheessa seurannut, millaisia hintoja kassa piippaa kunkin tuotteen kohdalla. Tarkastettuaan asian tämä toteaa: ”noh, menkööt, röh” ja tavaroiden kirjaimellisesti heittely hihnalle jatkuu: ”Ja siitä lähtee”.

Saatuaan kaksi kolmasosaa kärrystä tyhjäksi tämä herrasmies menee syyttämään myyjää siitä, että tuotteet menee tuollaisella käsittelyllä rikki. Katsos kun kassan liukuhihna kokoaa paketit pakkauslaariin röykkiöksi ja kovin ovat herkästi pakattuja. Myyjä joutuu tässä vaiheessa toteamaan olevansa voimaton kassan liukuhihnan suunnitteluperiaatteille ja toiminnalle, mutta lupaa kyllä hyvittää röykkiöitymisen vuoksi mahdollisesti hajoavat pakkaukset. Ihmettelen mielessäni, että eivätkö ne pakkaukset sitten hajoa siihen hihnalle heittelyyn.

Kun kärry on lopulta purettu, henkilötyöntää kärryjä puolitoista metriä taakse päästäkseen haluamalleen hyllypaikalle niin, että minä ja koko takanani oleva jono joutuu siirtymään saman matkan. Alkaa kyselyt siitä, eikö ole muita nikotiinipurukumeja sekä mikä minkäkin paketin hinta on (joka näkyy muuten pakkauksen ripustuskoukkuun sijoitetussa isossa ja keltaisessa hintalapussa).

Kun nikotiinipurukumipaketti on valittu, seuraa maksun aika, mikä sujuukin ilman sen kummempia valituksenaiheita. Yritän vihjailevasti tyrkkiä ostoskärryjä eteenpäin, jotka siis tukkivat koko takanani olevan jonon pääsyn liukuhihnalle. Tästä ei seuraa minkäänlaista reaktiota. Äijä painelee pakkamaan sekä huutamaan lisää muovipusseja, ja lopulta minä päädyn työntämään tämän ostoskärryt pois kassaväliköstä, jotta pääsisin tiskille maksamaan. Röh.

– taistogunnar –

Jaa tämä tarina:

2 kommenttia

  1. Gerbiili sanoo:

    Herralla kenties vähän liian hyvä lääkitys . . .

  2. Gerbiili sanoo:

    Herralla kenties liian hyvä lääkitys . . .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *