Se on pienestä kiinni

Tämä sattui edellisessä työpaikassani joka oli pizzeria.

Olin kassalla ottamassa tilauksia vastaan. Asiakkaaksi tuli noin 30-40 vuotias mies lapsensa kanssa. Meneillään oli kuponkikampanja. Tietyllä kupongilla saa tietyn, huom TIETYN KUPONGISSA MAINITUN pizzan alennettuun hintaan.

Tämä mies sitten halusin kinkkuananaspizzan, mutta ilman ananasta ja tyrkytti minulle kinkkuananaspizza kuponkia. Ystävällisesti kerroin, että kyseisellä kupongilla ei saa tästä kinkkupizzasta alennusta. Mies ilmoitti minulle rauhallisesti, että eikös se mukamas kelpaa kun täytettäkin on vähemmin niin eikö pitsan sillon kuuluisi olla vielä halvempi kuin tuolla kupongilla mainitaan.

Tässä vaiheessa parin metrin päässä pizzoja pyörittänyt työkaverini lopetti hetkeksi pizzojen pyörittämisen ja kuunteli hiljaa hekottaen, sillä tiesi mitä seuraa. Seurasi rehellisesti sanottuna 10 minuutin TAISTELU SIITÄ kuinka koko hommassa ei miehen mielestä ollut järkeä että 1 täyte maksaa enemmän, kuin 2! Yritin moneen otteeseen selittää, että se kuponki kelpaa vain siihen tiettyy pizzaan. Mies uhkaili pariin otteeseen, että ”menee kohta naapuriin syömään” jos touhu on tällaista. Kyseenalaisti minun älykkyyteni, kun en tajua päivän selvää asiaa. Lisäksi kyseli mikä tarjoilija minä olen täällä työskentelemään (luuletko oikeesti, että olisin täällä töissä jos mulla jotku ammattipaperit olisi), kun en ymmärrä asiakkaan laskuttamisesta mitään RIISTOA kuulemma. Homma loppui lopulta siihen, kun totesin miehelle että ”sitten varmaan kannattaa lähteä menemään sinne naapuriin, kun en sinulle sitä alennusta voi antaa”.

Odotin, että mies olisi lähtenyt naapurin karvakäsihiv-pitseriaan, mutta ei. Maksoi kiltisti pizzansa ja siirtyi salin puolelle odottamaan. Minä taas heti kassalta irti päästyäni menin hermosauhuille ja samalla kun näin työkaverini purevan hammasta ettei räjähtäisi nauruun. Myöhemmin työkaverini antoi minulle palautetta, että itse ei varmaan olisi jaksanut noin kauaa saatika pitää hymyä yllä loppuun asti.

No minkä sille voi noille tekis aina mieli sanoo ON SE VI**U KUMMA KUN 2€ AIHEUTTAA SULLE HENKILÖKOHTAISEN KONKURSSIN! Kannattas varmaan sitten vetää himassa sitä roiskeläppää niin ei munkaan sua tarttis kattella. Noh minkäs sille voi 😀

– Rakas ravintola-ala –

Jaa tämä tarina:

15 kommenttia

 1. En enää alalla sanoo:

  Ei jestas mikä pelle olet. 10 vuoden ravintola-alan (myös esimies-) kokemus takana, ja näin järkyttävää sontaa en ole ikinä kuullut. No, tarjoilijoilla tunnetusti ei tuo yläkerta kovin välkky ole, suotakoon anteeksi…

  • Jossu sanoo:

   Kummallista, että olet ollut 10 vuotta ravintola-alalla, etkä ole oppinut arvostamaan työntekijöitäsi. Toivottavasti et enää työskentele esimiehenä.

 2. Kaira sanoo:

  En tajunnut ”en enää alalla” nickin kommenttia. Minkäs kassatyöskentelijä sille voi, että säännöt ovat sääntöjä ja niitä nyt vain pitää noudattaa, jottei tule fiksuilta ja älykkäiltä yläkerran pomoilta huutia.

  Itse totean tinkijöille ja vänkääjille heti alkuun, että liikkeessämme ei ole ostopakkoa, ottaa tai jättää. Jostain kumman syystä ne silti aina ottaa….

 3. Jeepa sanoo:

  Vuonna 1998 Studio Julmahuvissa selkeästi taustalla näkyy kyltti ”Päivän pizza 48 markkaa”. Aikooko Forumin aulan nykyinen kauppias pitää tästä tarjouksesta kiinni?

 4. kari sanoo:

  Ei kyllä mene maalaisjärkeen, että jonkin tuotteen osan pois jättäminen on noin vaikeaa.

  • Repe sanoo:

   Taidat itse olla melkoinen aasi. Kyseessähän oli kuponkikampanja kinkkuananaspizzasta josta haluttiin jättää ananas pois. Listalla oli myös kinkkupizza josta ei ollut kuponkikampanjaa, Jos et ymmärrä sitä, että jos ananas jätetään annoksesta pois se muuttuu kinkkupizzaksi josta EI OLLUT KUPONKIA OLET ITSE VARSINAINEN AASI.

   • SamSam sanoo:

    No tää on tässä kohtaa niin hiusten halkomista että en ymmärrä miksi piti ruveta kättä tolleen vääntään, ite oisin kohauttanut olkiani ja naureskellut kahvitauolla että tuli kahden täytteen pizzan tilaaja joka halus puolet täytteistä pois :D.

 5. Tooti sanoo:

  Kyllä minäkin menen mieluummin siihen viereiseen karvakäsipaikkaan, kun asioin surkean yrittäjän surkeassa Kotipizzassa.

 6. ukko31 sanoo:

  ”naapurin karvakäsihiv-pitseria”… näköjään on ollut järjen vähyyttä tiskin molemmin puolin…

 7. pizzankääntäjä sanoo:

  Itse en ymmärrä tuommoista sääntöjen pilkuntarkkaa noudattamista. Yleensä vika on asiakkaassa, mutta tässä tapauksessa asiakaspalvelijasta. Olisitko sinä joutunut siitä vankilaan tai työttömästi jos olisit huijannut johtasia tekemällä kinkku-ananaspizzan ja jättmällä ananaksen pois? Kuolemantuomiokin olisi lienee ollut mahdollinen?

  • Pizzasopuli sanoo:

   Kyseessä on Kotipizza-ketjun sääntö, joita työntekijöiden on noudatettava pilkun tarkkaan. Reklamaatiotilanteissa yrittäjä joutuu vastuuseen ja parhaillaan voi luvat mennä alta jos toimii ketjun sääntöjä vastaan. Niin tarkka Kotipizza on. Sitä paitsi jos teet yhden poikkeuksen, kaikki kohta haluavat samaa etua, ja mitä järkeä kupongeilla olisi, jos pizzasta voisi vaihtaa vaikka puolet täytteistä ihan toisenlaisiin. Silloin kaikkien kuponkien tulisi olla omavalintaisia, mutta työntekijäthän eivät päätä kuponkien sisältöä. Toisekseen kuponkiaika on todella hektistä, joten yhteinen sääntö tuosta, että täytteitä ei vaihdella, helpottaa työskentelyä, tuotteiden automatisoitua valmistusta sekä kuormatilausten tekemistä. Itse olen ketjussa töissä, joten tieto on suoraan käytännöstä ja kokemuksesta, ja me ”maalaisjärjettömät paskat aspat” teemme vain työmme ketjun ja yrittäjän antamilla eväillä.

 8. Voldemort sanoo:

  Hetkinen.
  Siis asiakas olisi ottanut hawaiji pizzan ilman ananasta. Mikä tuossa nyt on ongelma?
  Jätetään yksi täyte pois, lyödään kassaan hawaiji pizza ja veloitetaan kassan näyttämä summa. Asiakas tyytyväinen ja firma säästi yhden täytteen verran. Mutta ei. Koska ollaan suomessa ja rakastetaan sääntöjä ja sääntelyä tehdään tämäkin asiakastapahtuma mahdollisimman vaikeaksi.

  Itse asiakaspalvelussa tullut oltua eri tehtävissä jo noin 15 vuotta niin järkevintä on yleensä käyttää maalaisjärkeä tälläisissa tilanteissa.

  Lisäksi tuo ”naapurin karvakäsihiv-pitseria” kommentti oli täysin ala-arvoinen.

 9. Badgeville sanoo:

  ne kommentoijat joita täällä on… Asiakas halusi ananas-kinkku pizzan kupongilla ilman ananasta jolloin siitä olisi tullut kinkku pizza. Ja kupongin hinta oli luultavasti edullisempi kuin sen kinkku pizzan normaali hinta.

 10. tero sanoo:

  Ei jumalauta mikä idiotti pilkunnussija tämä kirjoittaja on. Asiakastyytyväisyys ja joustaminen ihan outoja sanoja vissiin. Tärkeintä että SÄÄNTÖJÄ noudatetaan.

 11. Näin teillä.. sanoo:

  Teksti ok siihen asti kunnes luin ”naapurin karvakäsihiv-pitseriaan”. Joo, juttu on kirjoitettu 2013, mutta kiinnostaisi kyllä edelleen tietää että miten kirjoittaja perustelee kuvauksensa muulla kuin sillä että on umpi-rasisti. Idioottimaista käytöstä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *