Se on pienestä kiinni

Tämä sattui edellisessä työpaikassani joka oli pizzeria.

Olin kassalla ottamassa tilauksia vastaan. Asiakkaaksi tuli noin 30-40 vuotias mies lapsensa kanssa. Meneillään oli kuponkikampanja. Tietyllä kupongilla saa tietyn, huom TIETYN KUPONGISSA MAINITUN pizzan alennettuun hintaan.

Tämä mies sitten halusin kinkkuananaspizzan, mutta ilman ananasta ja tyrkytti minulle kinkkuananaspizza kuponkia. Ystävällisesti kerroin, että kyseisellä kupongilla ei saa tästä kinkkupizzasta alennusta. Mies ilmoitti minulle rauhallisesti, että eikös se mukamas kelpaa kun täytettäkin on vähemmin niin eikö pitsan sillon kuuluisi olla vielä halvempi kuin tuolla kupongilla mainitaan.

Tässä vaiheessa parin metrin päässä pizzoja pyörittänyt työkaverini lopetti hetkeksi pizzojen pyörittämisen ja kuunteli hiljaa hekottaen, sillä tiesi mitä seuraa. Seurasi rehellisesti sanottuna 10 minuutin TAISTELU SIITÄ kuinka koko hommassa ei miehen mielestä ollut järkeä että 1 täyte maksaa enemmän, kuin 2! Yritin moneen otteeseen selittää, että se kuponki kelpaa vain siihen tiettyy pizzaan. Mies uhkaili pariin otteeseen, että “menee kohta naapuriin syömään” jos touhu on tällaista. Kyseenalaisti minun älykkyyteni, kun en tajua päivän selvää asiaa. Lisäksi kyseli mikä tarjoilija minä olen täällä työskentelemään (luuletko oikeesti, että olisin täällä töissä jos mulla jotku ammattipaperit olisi), kun en ymmärrä asiakkaan laskuttamisesta mitään RIISTOA kuulemma. Homma loppui lopulta siihen, kun totesin miehelle että “sitten varmaan kannattaa lähteä menemään sinne naapuriin, kun en sinulle sitä alennusta voi antaa”.

Odotin, että mies olisi lähtenyt naapurin karvakäsihiv-pitseriaan, mutta ei. Maksoi kiltisti pizzansa ja siirtyi salin puolelle odottamaan. Minä taas heti kassalta irti päästyäni menin hermosauhuille ja samalla kun näin työkaverini purevan hammasta ettei räjähtäisi nauruun. Myöhemmin työkaverini antoi minulle palautetta, että itse ei varmaan olisi jaksanut noin kauaa saatika pitää hymyä yllä loppuun asti.

No minkä sille voi noille tekis aina mieli sanoo ON SE VI**U KUMMA KUN 2€ AIHEUTTAA SULLE HENKILÖKOHTAISEN KONKURSSIN! Kannattas varmaan sitten vetää himassa sitä roiskeläppää niin ei munkaan sua tarttis kattella. Noh minkäs sille voi 😀

– Rakas ravintola-ala –

13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *