Sipuli menee pilalle

Olen töissä grillillä ja näen työssäni joka päivä jos jonkinnäköistä sekoa touhua. Viime viikolla tapahtui taas yksi juttu, jonka takia sai miettiä että ”mitähän hittoa nyt taas”.

Eräs nainen tuli noin parikymppisen tyttönsä kanssa syömään ja kyseli, saako meiltä oikeaa muusia. Kerroin ystävällisesti, että meillä on vain muusia, joka on tehty jauheesta. Tämän sanottuani naisen ilmeestä näki inhon, ja hän samalla mumisi jotain ”noniin ei siis oikeaa muusia….”

He päättivät kuitenkin ottaa annokset, johon kuului muusia sekä lihapullia. Menin siis laittamaan annoksia ja aina kun satuin katsomaan heihin päin, huomasin, että heillä oli kahden kesken hirveä supina meneillään, pitää tietenkin kommentoida kaikkea maan ja taivaan väliltä, tuli sellainen olo että noniin kiva tässä tehdä teille näitä annoksia, teen kuitenkin väärin kaikki..

Tämän jälkeen kysyin, mitä mausteita heidän annoksiin saa laittaa. Nainen kysyi, onko meillä oikeaa sipulia. Näytin heille kuppia, jossa oli pilkottua, raakaa sipulia ja kerroin, että kyllä meillä on oikeaa sipulia. Mainitsin myös, että me vasta itse täällä kuorimme sen ja pilkomme sen sellaisella tehosekoittimella, eli on siis tuoretta, oikeaa sipulia kyseessä.

Siihenhän sitten nainen tokaisi, että ”aijaa… te pilkotte sen sillä tehosekoittimen terällä… anteeksi nyt vaan mutta siitä tulee sipuliin sellainen oikein paha maku.. älä siis laita sitä sipulia siihen..”

Tässä vaiheessa olin, että mitähän helvettiä nyt oikeesti, millä hiton tavalla siihen sipuliin voi tulla paha maku jos sen pilkkoo tehosekottimella eikä käsin veitsellä?!?! Harmittaa, kun en hoksannut siihen sanoa, että emme millään voi täällä pilkkoa käsin niin suuria määriä kuin meillä menee.. Osasin vain äkkiä hämmästyksissäni sanoa, että niin, kyllähän siihen ehkä hitusen enemmän tulee nestettä niistä sipuleista kun koneella pilkkoo.

Tämän episodin jälkeen, annettuani valmiit annokset heille olin jo hyvin kyrpiintynyt heihin.. Eikä aikaakaan kun nainen kiikuttaa takaisin: ”muuten hyvä mutta lihapullat ovat vielä kylmiä”

Arvatkaa vain, oliko vitutustaso tässä korkea, kun olin mielestäni lämmittänyt ruokia juuri normaalin verran ja annos oikein höyrysi kun sen sain valmiiksi.. Eikun uusiksi lämmittämään..

– grillimyyjä –

Jaa tämä tarina:

6 kommenttia

 1. Achena. sanoo:

  Kyllä ihan aidosti ja oikeasti siihen sipuliin tulee kitkerä maku jos sitä ei pilko oikein. Ymmärrettävää kyllä, ettei grillillä ole aikaa alkaa pilkkomaan niitä sipuleita, niinkkuin ne oikeaoppisesti pitäisi pilkkoa 😉 Aina oppii uutta, joskus jopa aasiakkailta 😀

 2. Sipuli sanoo:

  Totta, sipuli alkaa maistumaan pahalle kun sitä leikataan moneen kertaan, eli yleensä juuri jollain leikkurilla. Tätä tehdään ilmeisesti myös eräässä pikaruokaketjussa, koska hampurilaiset maistuu sellaiselle ”väärinleikatulle” sipulille.

 3. sopsa sanoo:

  Enpäs tuollaista ole ennen huomannut, vaikka olen silpunnut sipulia niin veitsellä kuin tupperin sellaisella pyöritettävällä vehkeelläkin. Käytän kuitenkin sipulia lähes kaikkiin ruokiin.

 4. kari sanoo:

  Mikrossa lämmittäessä ruoka ei todellakaan kuumene tasaisesti. Vaikka yksi kohta höyryää, voi toinen kohta olla vielä kylmä. Tiedoksi sinne.

 5. Sipulia sanoo:

  En oo kyllä koskaa huomannu eroa veitsellä tai koneella pilkotussa sipulissa O_o
  Se kuuluu varmaan samaan kastiin ku se että jotkut eivät voi syödä jugurttia jossa on ”paakkuja”, vaikka mansikkaa koska se on pahaa, jugurtin on oltava sileää.. -.-

  • Shinsu sanoo:

   Minä henkilökohtaisesti oksennan jos jogurtissani on paakkuja 😀 Tulee ihan suora oksennusrefleksi ja se on menoa, eivät ne mielestäni maistu pahalta tai edes ajatus ällötä, mutta refleksiä en voi estää. Että syitä on monia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *