Siitä alkoholilainsäädännöstä vielä..

Eräs mies tuli tiskilleni ja tilasi oluen ja viskin. Tiedän, että joka baarissa ei tätä alkoholilaki niin tarkasti noudateta tai pystytä noudattamaan, mutta meille on annettu selkeät määräykset että ei rikota alkoholilainsäädäntöä. Jotkut ymmärtävät hyvin, toiset raivostuvat ja jotkut eivät koko laista ole ilmeisesti kuulleetkaan.

Minä: Tuleekohan nämä molemmat juomat teille?
Asiakas: Kyllä
M: Valitettavasti en voi myydä näitä molempia juomia teille, koska alkoholilainsäädännössä sanotaan, että juomia saa anniskella vain yksi per asiakas. Että kumman haluat mieluummin?
A: Ai mitä?!? Miksei muka saa??

Väittely kestää hetken ja yritän mahdollisimman selvästi kertoa että miksi en voi myydä. Meiltä saattaa lähteä anniskeluluvat ja laki nyt on laki. Sanon vielä että voi toisen juoman juotuaan hakea toisen. Asiakas ei ymmärrä tätä vääryyttä.

Mies sitten päätyi olueeseen. Annoin oluen ja mies kantoi sen pöytään. Samantien mies tulee uudestaan.

A: Viski
M: en valitettavasti voi myydä sitä viskiä ennenkuin olet juonut pöydässäsi olevan oluen.
Tässä taas alkaa pieni väittely ja mies epäilee minua harjoittelijaksi kun en pysty myymään hänelle kahta juomaa kun muuallakin myydään. Kerron olleeni jo monta vuotta töissä ravintola-alalla, ja että meillä on tällainen käytäntö noudattaa alkoholilainsäädäntöä. Mies lähtee juomaan oluttansa.

Mies tulee takaisin ja sanoo; “Anteeksi tuosta äskeisestä. Tässä on väärinkäsitys selvästi… Pyysin oluen ja viskin, en olutta ja tuplaviskiä.”
Yritin vielä kertaalleen selittää alkoholilainsäädännöstä, enkä oikein tiedä menikö se vieläkään perille.

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *