Siivoojan toimenkuva

Siivoojan työssä näkee kaikenlaista asiakasta valittajista, uusavuttomista oikeasti niihin mukaviin, ihaniin tapauksiin. Joillekin siivoajan toimenkuva tuntuu olevan kovin vieras ja osa vaan vieraantunut ajatuksesta, että itsekin pitäisi tehdä sen siisteyden eteen jotain. Etenkin, jos siivoaja käy joka toinen päivä.

Muutama vinkki ihan kaikille:

– Roskat viedään roskiin. Ei metrin päähän roskiksesta. Ei roskiksen viereen. Se on usein jonkunnäköinen astia, jossa on muovipussi tai jätesäkki. Roska kuuluu astian sisään. Tämä on selkeää päiväkodeissakin.

– Jos teille on tuotu erinäisiä keräyspisteitä (esimerkiksi pahvinkeräys), laittakaa ne pahvilaatikot sinne! Jos ei millään jaksa kävellä sinne asti, niin lyttää se laatikko ennen kuin laitat sen roskapönttöön. Tai jos et jaksa sitäkään, älä heittele roskia vain huolimattomasti juuri samaan roskikseen pahvilaatikon päälle, kun alle metrin päässä on täysin tyhjä roskis. Ja on turha valittaa sitten siivoajalle, että roskikset ovat täynnä, kun olet itse ensimmäisenä täyttänyt yhden sillä pahvilaatikolla, joka on täynnä ilmaa.

– Älä laita niitä keräyspulloja roskiin! Emme saa kaivella roskianne ja ottaa palautuspulloja pois. Jos toivot, että siivoaja tekee niille jotain, pyydä. Pullojen keräys ei varsinaisesti kuulu meille, mutta useimmat kyllä pyynnöstä keräävät nekin talteen. Juju on siinä, ettemme saa roskistakaan ottaa teidän omaisuuttanne. Saamme ottaa vain sen pussin ja viedä sen roskiin. Me emme myöskään voi läjitella roskia puolestanne uudelleen, joten olisi hyvä jos tekisit sen itse, kun teille on tuotu varta vasten eri astioita ja ohjelappuja sitä varten. Jos et osaa, kysy neuvoa. Neuvon mielelläni.

– Minua saa tervehtiä. Jos kuljet suoraan minua vastaan koittaen kovasti olla huomaamatta minua, älä ihmettele jos minäkään en tervehdi ensi kerralla.

– Usein siivoajalla on tietty työaika, jonka puitteissa työ tulisi hoitaa. Toki mielelläni teemme myös pyynnöstäsi jonkun jutun, mutta pyynnön voisi esittää aiemmin kuin viisi minuuttia ennen työaikani loppumista. Varsinkin kun hyvin tiedät kuinka pitkä työaikani on. Tästä yllättävästä tehtävästä olisin selvinnyt työajan puitteissa, jos olisin tiennyt siitä järkevässä vaiheessa, enkä siinä vaiheessa kun olen jo korjaamassa välineitäni pois. Tästä seuraa, että myöhästyn seuraavasta paikasta.

– Tee ihmeessä reklamaatio esimiehelleni, se kuuluu hänen toimenkuvaansa. Jos taasen sinulla on joku yksinkertainen toive työhöni liittyen (vaikka tahdot toimistostasi vietävän ne pullot), voit esittää pyynnön suoraan minulle.

– Ei. En voi kertoa sivulliselle kuinka sotkuista naapurin asunnossa on. Mitä oikein kuvittelet? Se ei ole kovin hyvää asiakaspalvelua hänelle eikä eettistä.

– En tule siivoamaan sivussa sinun asuntoasi. Työnantajani maksaa minulle vain niiden töiden tekemisestä, jotka hän on minulle osoittanut. Jos tahdot, voit ottaa yhteyttä firmaamme ja maksaa siitä, että joku tulee asuntosi siivoamaan.

– En muutu käsipyyhepaperiksi, vaikka kuinka toivoisit. Teen tilaukset sen mukaan mikä menekki on. Jos siivouskomerosta häviää yhtäkkiä kaksi säkkiä käsipyyhepaperia en voi sille mitään, jos se loppuu ennen kuin uusi tilaus ehtii tulla tai joku voi sitä toimittaa.

– SiiStiä –

Jaa tämä tarina:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *