Minullakin on vain kaksi kättä

Työskentelen sekatavarakaupan kassalla. Meillä myydään kaikkea rakennustarvikkeista ja vaatteista elintarvikkeisiin, joten liukuhihnoilla liikkuu vaikka mitä ja tästä johtuen ne saattavat olla joskus vähän likaisia jauhoista tms.

Tekstiilejä ostavat asiakkaat ovat ottaneet elämäntehtäväkseen olla laittamatta rättejä liukuhihnalle, ettei vain pienintäkään karvaa tai pölyhiukkasta tartu vaatteeseen. Siinä kohtaa, kun ne hysteerisenä huutavat EI VAATTEITA HIHNALLE, tekisi mieli kysyä eivätkö he edes pese ostoksiaan ennen käyttöönottoa.

Paras sattui tänään… Mummelin ostoskori oli täynnä jos minkäkin väristä lankaa, jotka hän lappasi jättiläisvuoreksi liukuhihnalle asettamansa muovipussin päälle. Aloin piippaamaan tuotteita, kun tuleekin jo kehoitus, että laitappas ne suoraan sinne pussiin etteivät likaannu. No mihis minä laitan ne sillä välin, kun kaivan sieltä lankaryökkiön alta sen muovipussin? Ai niin, onhan meillä myyjillä ainakin 4 kättä!

– myyjätär –

Jaa tämä tarina:

5 kommenttia

 1. Smirgelina sanoo:

  Mitä tarkoitat ostosten pesemisellä ennen käyttöönottoa? Ymmärrän vihannesten, hedelmien yms. syötävän pesun, mutta että vaatteet tai langatkin pitäisi pestä – en käsitä! Marketeissa on kassalla yleensä muovipussukoita juuri vaatetavaraa varten, eikö sinun kassallasi ole?

  • LAretsu sanoo:

   Sulta taisi mennä tarinan pointti ohi… siis asiakas oli ottanut lankoja varten pussin, mutta kasannut langat sen päälle etteivät niin kauhiasti likaannu. Niin miten myyjä VOISI pakata ne laskematta niitä lankoja siihen hihnalle? Kaksi kättä ei riitä pitämään lankakasaa ilmassa ja vielä avaamaan muovipussin!

  • musti sanoo:

   Vaatteet käsitellään usein erinäisillä pintakäsittelyaineilla ja ovat kaupoissa pyörineet monissa käsissä/sovitettavana, lisäksi kuljetuksessa vaatepölyn keskellä (määrät isompia kuin vaatekaapissasi, pölynkin määrä suurempi). Jo pelkästään mahdollisten käsittelyaineiden takia pesisin vaatteet ennen niiden ottamista käyttöön.

 2. Tupuna sanoo:

  Nykyiset vaatteet viruvat muodottomiksi usein jo ekassa pesussa (saumat lähtevät kiertymään, tunika muuttuu napapaidaksi yms.) niin eihän niitä voi heti pestä, että voi iloita edes päivän tai pari uudesta vaatteesta ennen kuin alkaa vituttaa.

 3. Kaisu sanoo:

  Itse en kyllä halua laittaa vaatteita hihnalle, koska siinä saattaa olla jotain likaa/värjäävää ainetta kaatuneena (pienikin määrä saattaa sen tahran tehdä), joka ei sitten edes siinä esipesussa lähde pois. Ojennan mielummin vaatteet käsistäni suoraan myyjälle – mikä hankaluus siinä on vrt. myyjä noukkii vaatteet hihnalta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *