Kioskilla tapahtuu

Olen töissä kioskiketjulla ja työpäiviin kuuluu jos jonkinnäköistä hiihtäjää; tässä parit esimerkit:

1. Käyn tekemässä keikkaa ja en tunne ensimmäisellä kerralla jokaista asiakasta. Olen peruskohtelias, ja en voi tietää jos juuri sinä haluat, että sinulle sanotaan hyvän huomenen sijasta hellurei. En myöskään tiedä, mitä tupakkamerkkiä poltat tai mitä ostit eilen.

2. Jos tapaat minut ensimmäistä kertaa, se ei tarkoita, että olen harjoittelija! Harjoittelijan tunnistaa nimikyltissä lukevasta tittelistä ja aina paikalla olevasta esimiehestä/muusta työntekijästä. Kaikki harjoittelijaläpät ja -valitukset on jo kuultu, joten lopeta ne.

3. En ole ajatustenlukija. Jos et tiedä, miten joku Veikkauksen tai Toton peli pelataan, en voi arvata, minkälaisen pelin haluat. Esittelen sinulle kyllä pelejä, neuvon ja yritän selvittää, mitä haluat, mutta ”sellainen kuin aina ennenkin” -selitys ei oikein auta.

4. Ei, en ole katsonut kaikkia vuokraelokuvia, joten en tiedä millaisia ne ovat. Lue takakansi. Niitä elokuvia suosittelen yleensä omatoimisesti, jotka olen nähnyt. Ei, emme saa katsoa kaikkia elokuvia ilmaiseksi ja vaikka saisimmekin, niin minulla ei olisi aikaa tai haluja katsoa puoliakaan noista elokuvista.

5. ”Täytän ensi viikolla 18 vuotta.” Hei, good for you! Mutta siihen asti tupakit, kaljat, arvat ja k18-leffat jäävät kiskan hyllyyn. Olet tervetullut ostamaan niitä sitten ensi viikolla.

6. Myymälöissämme on usein kaksi kassapistettä saman tiskin ääressä. Jos toinen kassa on suljettu, siinä on selkeä kyltti, jossa pyydetään asioimaan viereisellä kassalla. Lisävihjeenä seison auki olevan kassan äärellä. Olette hassuja, kun menette pyörimään ja ihmettelemään viereiselle, suljetulle kassalle 😀

7. Jos meillä on jonoa, jokin laite ei toimi tai on muuta hässäkkää niin et voi etuilla, koska ”Keno menee kohta kiinni” tai ”raveissa menee juuri lähtö”. Ole hyvä ja tee pelisi hieman aiemmin, ei viittä sekuntia ennen kuin peli sulkeutuu. En voi myöskään siirtyä toiselle kassalle, kun kassani on tietyssä pisteessä, valitettavasti.

8. Kahvit ovat selkeästi termareissa tarjolla, joten älä mene painelemaan kahvinkeittimen nappuloita. Aiheutat kauhean sotkun – ja hyvät naurut 😀

9. En raottele sinulle tupakkakaapin ovea. Onneksi usein vinkuminen loppuu, kun vetoan siihen, että pahimmassa tapauksessa saan potkut.

10. Jos joku asiakas valitsee esimerkiksi arpoja tai kaivaa pientä rahaa, vika ei ole minun. Turhaan haistatat minulle pitkät.

Ja vielä yksi yksittäistapaus:

Olin tuuraamassa kioskissa, jossa on myös postin palvelut. Keski-ikäinen mies saapuu kassalleni joidenkin papereiden kera.
A: ”Tarttisin kirjekuoria.”
M: ”Tällaisia olisi, kävisikö nämä” (näytän kuorta, jossa lukee kissan kokoisilla kirjaimilla 5kpl)
A:”Joo.” (ottaa kuoret käteen) ”Tässähän on näitä ihan v*tun monta!!”
M: ”Me myydään kirjekuoret aina 5kpl pakkauksissa. Tuo maksaa 1,25e.”
A: ”Maksan sitten, kun olen kirjoittanut tämän kuoren ja lähetän sen. Teillähän on posti samassa.”
M: ”Kyllä on. Pitäkää vain tuo viivakoodi tallessa niin voin lukea sen sitten.”
A: ”EI TÄSTÄ TUU MITÄÄN!!”
M: ”No okei, voin ottaa sen viivakoodin vaikka jostain toisesta paketista…”

Aasiakas kirjoittelee sivussa lippujaan ja lappujaan ja saapuu lähettämään niitä.
A: ”Tää teidän touhu on ihan älytöntä, ei täst niinku tuu mitään. Teillä maksaa tulitikutkin 50snt. En tule tänne kyllä enää!”

Ei kukaan sua nytkään varmaan pakottanut? Kirjekuoria ja postimerkkejä saa toki muualtakin, esim. seinän takana olevasta kaupasta. Korjasin ainoastaan miehelle, että tulitikut maksavat 40snt 😀

Aaseja löytyy, mutta myös paljon mahtavia asiakkaita!

– Kipsa –

Jaa tämä tarina:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *