SM-kultaa lajissa: 100 metrin takuuvaihto

Olen työskennellyt noin 1,5 vuotta kodinkonealalla ja kokenut alan hienoja ja ei-niin-hienoja puolia. Parhaita tapauksia ovat kuitenkin reklamaatio-aasiakkaat.

Eräs vanhempi nainen saapui myymäläämme kun edellisenä päivänä ostamansa tuote oli ollut viallinen, joten vaihdoin tuotteen suoraan uuteen. Toimimme näin kaikkien halvemman pään tuotteiden kanssa (maksimihinta noin sata euroa). Tämän jälkeen hän kuitenkin kysyi palkintoa. Hämmästyin hieman ja kysyin mitä hän mahtaa tarkoittaa palkinnolla. Nainen selitti kuinka hän tarvitsisi palkinnon tästä vaivasta mitä hänelle oli tästä seurannut. Kysyin kuinka kaukaa hän on myymäläämme joutunut tulemaan. Tietenkin nainen asuu sadan metrin päässä myymälästämme. Ilmoitin että emme jakele sen kummempia hyvityksiä tämänkaltaisissa tapauksissa. Nainen hämmästyi ja kertoi että on tottunut saamaan palkintoja vastaavissa tilanteissa. Hän kuitenkin yritti vielä ja kysyi jos saisi palkkioksi esimerkiksi tällaisen laitteen ja osoitti vieressä lepäävää kovalevyä, jonka hintalappu on 79€. Ilmoitin hänelle uudelleen ystävälliseen sävyyn että emme anna hyvityksiä vastaavissa tilanteissa. Viimein nainen tyytyi lähtemään myymälästä uuteen vaihdettu tuote mukanaan.

Täytyykin tulevaisuutta varten pystyttää myymäläämme lahjapuoti tai alkaa valmistamaan kultamitaleita myymälämme takatilassa, jotta saamme palkittua asiakkaamme.

Kimmo –

Jaa tämä tarina:

4 kommenttia

 1. Timon sanoo:

  Jotain hyvityksiä aina kärtetään, ymmärtäisin sen jos (a)asiakkalle olisi viallisesta tuotteesta kovastikin pahaa mieltä kertynyt… (Harvemmin.) Huvittavimpia ovat ne asiakkaat, jotka tulevat tosiaan parikin päivää myöhemmin valittamaan tuotteesta, eivätkä ole säilyttäneet sitä kuittia – valitettavasti minä en ole sääntöjä keksinyt, enkä voi sitä tuotetta hyvittää ilman kuittia (ja sattuneesta syystä emme arkistoi jokaisen asiakkaan jälkeen heidän ostoksistaan kuitteja). Kannatan tosin näitä mitaleja! 😀

  • pete sanoo:

   Kuulostaa ihan kirjanpitorikokselta, jos kuitteja ei säästetä. Ilman kuittiakin voi reklamoida takuuasiat ja valmistusvirheet. Siihen on olemassa laki. Kaupan omilla säännöillä voi pyyhkiä peräreiän jos se yrittää heikentää lailla säädettyjä velvotteita yms.

   • Anssi sanoo:

    Ja milläs meinaat että kyseinen tuote todistetaan asiakkaan omaisuudeksi, jos asiakkaalla ei ole edes kuittia siitä?

   • veksi sanoo:

    niin saatika että ostettu juuri SIITÄ liikkeestä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *