SM-kultaa lajissa: 100 metrin takuuvaihto

Olen työskennellyt noin 1,5 vuotta kodinkonealalla ja kokenut alan hienoja ja ei-niin-hienoja puolia. Parhaita tapauksia ovat kuitenkin reklamaatio-aasiakkaat.

Eräs vanhempi nainen saapui myymäläämme kun edellisenä päivänä ostamansa tuote oli ollut viallinen, joten vaihdoin tuotteen suoraan uuteen. Toimimme näin kaikkien halvemman pään tuotteiden kanssa (maksimihinta noin sata euroa). Tämän jälkeen hän kuitenkin kysyi palkintoa. Hämmästyin hieman ja kysyin mitä hän mahtaa tarkoittaa palkinnolla. Nainen selitti kuinka hän tarvitsisi palkinnon tästä vaivasta mitä hänelle oli tästä seurannut. Kysyin kuinka kaukaa hän on myymäläämme joutunut tulemaan. Tietenkin nainen asuu sadan metrin päässä myymälästämme. Ilmoitin että emme jakele sen kummempia hyvityksiä tämänkaltaisissa tapauksissa. Nainen hämmästyi ja kertoi että on tottunut saamaan palkintoja vastaavissa tilanteissa. Hän kuitenkin yritti vielä ja kysyi jos saisi palkkioksi esimerkiksi tällaisen laitteen ja osoitti vieressä lepäävää kovalevyä, jonka hintalappu on 79€. Ilmoitin hänelle uudelleen ystävälliseen sävyyn että emme anna hyvityksiä vastaavissa tilanteissa. Viimein nainen tyytyi lähtemään myymälästä uuteen vaihdettu tuote mukanaan.

Täytyykin tulevaisuutta varten pystyttää myymäläämme lahjapuoti tai alkaa valmistamaan kultamitaleita myymälämme takatilassa, jotta saamme palkittua asiakkaamme.

Kimmo –

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *