Sovinisti aasiakkaita

Olen nuori nainen (27-v) ja miesvaltaisella alalla töissä, autohuolto liikkeessä. Työtehtävät ovat samat, kun miespuolisilla työkavereillani, eikä työporukassa minua erotella sen kummemmin muista. Olen mielestäni hyvä ja osaava työssäni.

Jostain syystä kuitenkin joillekin (a)asiakkaille tämä tuntuu olevan ylitsepääsemätön ongelma. Etenkin vanhemmat 50-70 miehet ottavat asian hyvin vaikeasti. Jos satun olemaan yksin huollossa paikalla, ei minua välttämättä edes tervehditä, saatetaan kulkea ohi ja etsiä ympäriinsä jotain miestä. Sitten, kun asiakas vihdoin suvaitsee huomata minut kysyy hän onko ketään miestä paikalla. ”Missäs ne miehet on? Ennen tätä olen kyllä tehnyt läsnäoloni selväkisi ”Hei, kuinka voin auttaa, mitähän asiasi koskee?” Sitä ei kuitenkaan lasketa, koska en ole mies.

Röyhkeimmät eivät sano mitään, osa on jopa marssinut minua vilkaisematta suoraan henkilökunnan tiloihin näitä kadonneita mihehiä etsimään. Onhan heidän pakko jossain piilotella.
Puhumattakaan tytöttelystä ja muusta vähättelystä. Miksi ei aikuinen ihminen voi vain esittää asiaansa, ja saada sitä siten helposti hoidettua? Ei kukaan minua olisi palkannut, jos en osaisi mitään! Sitten ollaankin ihan ihmeissään, kun ”tyttö” tietääkin jostain jotain, ja osaahan se jopa tehdä muutakin, kun olla koristeena.

Ei perkele, että tekisi niin mieli avautua joskus näille sovinistipaskiaisille, mutta eihän se mitään auttaisi. Tytöttelystä näpäytän kyllä useimmiten takaisin, tyyliin ”enpä taida olla sinun tyttö, niin miksi tytöttelet?” Joskus harvoin on joku asiakas jopa osannut pyytää idioottimaisuuttaan anteeksi. Ehkä siis jotain toivoa on joidenkin kohdalla..

Kiitos, kun sain purkautua.

– Minttu –

Jaa tämä tarina:

8 kommenttia

 1. MakeVinkkari sanoo:

  Itse olen yleensä varsin mielissäni jos näissä mieskeskisissä liikkeissä saa naiselta palvelua, sehän on vaan hienoa. Lähes poikkeuksetta naismyyjät ottavat katsekontaktin siinä missä miesmyyjille se on vaikeampaa. Tekstistäsi päätellen suhtaudut noihin alentaviinkin kommentteihin erittäin asiallisesti ja olet varmasti monen äijän piristys pitkin päivää! Ei kannata masentua niistä katkeroituneista miehistä. Herrasmies se on se mies kuka naista arvostaa!

 2. PokeM sanoo:

  Nainen 27v= nainen. Nuori nainen= tyttö.
  Nuori 27v nainen= ?

 3. Kaira sanoo:

  Ihaitavaa kärsivällisyyttä! Minä olisin jo aika päiviä pamauttanut papparaisille luut kurkkuun ja todennut, että jos ei tyttö kelepaa, niin sitten on kelepaamatta, mutta muita vaihtoehtoja ei liikkeessä just nyt ole. Inhoan muutenkin yli kaiken sitä, kun aasit tunkevat henkilökunnan tiloihin ilman lupaa.

 4. Anonyymi sanoo:

  Olen itse bensiksellä töissä.
  Peliautomaatit sijaitsevat kahvion päässä.
  Olen joutunut useasti saman henkilön kutsumaksi;
  ”Poika” vaihdas vitonen kolikoiks
  (20€ setelistä, ja 5min myöhemmin taas vitonen).
  En mielestäni ole ”Poika” sillä 43v täytetty jo…

 5. Joop sanoo:

  Siviilipalvelusta suorittaessa olin päiväkodissa ”poika” . Sen jälkeen valtion töissä osaston vastaavana assistenttinä olin ”poika” vaikka herrojen käsittelin herrojen laskut jotka ei taskulaskimeen mahtunu. Naisvaltaisella alalla pojittelu on ihan normaalia. Naiset kutsuvat pojaksi, miehet sanovat ”Sinä siinä, tee tämä!”

 6. takaisin sanoo:

  Noihin tytöttelyihin toimii tehokkaasti se, että alkaa ukotella tai jollain vielä ikävämmällä termillä kutsua takaisin.

 7. Annabella sanoo:

  Voin samaistua. Ikävuosia 28 ja teollisuuden tukkuliikkeessä teknisenä myyjänä. Ainoa nainen työyhteisössä, meitä yhteensä 12. Onneksi suurin osa asiakkaista ollut ihan normaaleja ihmisiä, mutta mukaan mahtuu myös muutama tampio, jotka palvellaan hammasta purren.

 8. Nati sanoo:

  Samaa joutunut joskus kohtaamaan. Omassa työssäni vanhemmat miesasiakkaat alkavat syytää pidemmän kaavan teknisiä kysymyksiään mielumin vaikka 14-vuotiaalle tet-harjoittelijapojalle kun naispuoliselle vakityöntekijälle.
  Onneksi monen naama kuitenkin kääntyy hymyyn kun saavat kysymyksiinsä asiantuntevat vastaukset vaikka työntekijä nyt sattuikin olemaan vähäsen ”väärää” sukupuolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *