Sovinisti aasiakkaita

Olen nuori nainen (27-v) ja miesvaltaisella alalla töissä, autohuolto liikkeessä. Työtehtävät ovat samat, kun miespuolisilla työkavereillani, eikä työporukassa minua erotella sen kummemmin muista. Olen mielestäni hyvä ja osaava työssäni.

Jostain syystä kuitenkin joillekin (a)asiakkaille tämä tuntuu olevan ylitsepääsemätön ongelma. Etenkin vanhemmat 50-70 miehet ottavat asian hyvin vaikeasti. Jos satun olemaan yksin huollossa paikalla, ei minua välttämättä edes tervehditä, saatetaan kulkea ohi ja etsiä ympäriinsä jotain miestä. Sitten, kun asiakas vihdoin suvaitsee huomata minut kysyy hän onko ketään miestä paikalla. “Missäs ne miehet on? Ennen tätä olen kyllä tehnyt läsnäoloni selväkisi “Hei, kuinka voin auttaa, mitähän asiasi koskee?” Sitä ei kuitenkaan lasketa, koska en ole mies.

Röyhkeimmät eivät sano mitään, osa on jopa marssinut minua vilkaisematta suoraan henkilökunnan tiloihin näitä kadonneita mihehiä etsimään. Onhan heidän pakko jossain piilotella.
Puhumattakaan tytöttelystä ja muusta vähättelystä. Miksi ei aikuinen ihminen voi vain esittää asiaansa, ja saada sitä siten helposti hoidettua? Ei kukaan minua olisi palkannut, jos en osaisi mitään! Sitten ollaankin ihan ihmeissään, kun “tyttö” tietääkin jostain jotain, ja osaahan se jopa tehdä muutakin, kun olla koristeena.

Ei perkele, että tekisi niin mieli avautua joskus näille sovinistipaskiaisille, mutta eihän se mitään auttaisi. Tytöttelystä näpäytän kyllä useimmiten takaisin, tyyliin “enpä taida olla sinun tyttö, niin miksi tytöttelet?” Joskus harvoin on joku asiakas jopa osannut pyytää idioottimaisuuttaan anteeksi. Ehkä siis jotain toivoa on joidenkin kohdalla..

Kiitos, kun sain purkautua.

– Minttu –

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *