Tähänkö tämä arkipyhä kuluu?

Olen eräässä myymälässä töissä ja varsinkin kaupan kassalla tulee vastaan niitä erityisiä asiakkaita. Kassalleni tulee mies n. 55v, ei niin huoliteltu. Näppäilen vahingossa liikaa tuotteita kuin mitä aasiakas osti. Riemuhan tästä repesi hänelle ja tuli samantien valittamaan.

A: Tässä kuitissa on väärin rahastettu!

M: Siinä taisi tulla näppäilyvirhe, korjaan asian kun olen rahastanut nykyisen asiakkaan.

A: On se nyt kumma kun niitä virheitä tulee.

M: No, sattuuhan näitä välillä. On sen verta herkät näppäimet että virheitä voi tulla.

A: Tuntuu olevan jatkuvaa, eikö panosteta tarpeeksi kassatyöhön, näitä kuitteja täytyy aina ottaa mukaan! Tähänkö tämä arkipyhä kuluu?!

M: Kyllä virheitä sattuu kaikille. Onneksi saa korjattua samantien.

Tässä vaiheessa halusin kysyä että eikö aasiakas itse ole työelämässä mitään mokannut. 😀

Pyysin kuitin korjaamisessa vielä kolleegaani tarkastamaan että palautus tehdään oikein. Aasiakas alkoi päätään pudistamaan ja mutisi kirosanoja. Kun sain palautettua rahat miehelle, hän sanoi:

A: Annas vielä ne kuitit niin nään että se meni oikein.

M: Tottakai, tarvitsen ne kaksi kuittia missä palautus on tehty. Alkuperäinen kuitti jää teille.

A: Enhän minä voi herranjumala ottaa tuota kuittia missä on väärin rahastettu! Haluan uuden kuitin, nämä menevät jollekin toiselle.

Miksi aasiakas ei voinut sanoa tätä aikaisemmin?! Mietin tässä vaiheessa että kuinka kauan tämä episodi kestää. Jonot vain paisuu. Löin aasiakkaan tuotteet uudestaan jotta hän sai haluamansa kuitin. Tein vielä uuden palautuksen jotta kassa ei heitä ja tähän vielä piti kolleegaani pyytää tarkistaa asia.

Loppujen lopuksi vaikka aasiakas valitti ja mutisi kirosanoja, ennen lähtöä hän toivotti hyvät juhlapyhät. Se meni vähän ohi, oliko vain paha päivä vai viirasiko päässä? Toivon että hänenlaiset osaavat mennä itseensä ja ymmärtää tekonsa.

Jaa tämä tarina:

6 kommenttia

 1. Gjkd sanoo:

  Toisen ihmisen arvostaminen olisi tässäkin kova sana.. ei minäminä ja minun asiani ja siis kuka ajattelee oikeesti et elämässä kaikki stna menis aina oppikirjan mukaan.. elämä on ja kaikkee tapahtuu koko ajan niin en ymmärrä mikä näitä ihmisiä vaivaa. Arhg mut näitä löytyy aina. Mielensäpahoittajia. Nooh onneksi hänenkin elämä jatkui kuiteski.

 2. jepjou sanoo:

  Antaa kulua, sinä olet tuntipalkalla. 😉

 3. fkepfk sanoo:

  etkö missään vaiheessa pahoitellut asiaa? virheitä sattuu joo mutta kovin ylimalkainen kuva tuli puheistasi

 4. Ukko34 sanoo:

  Et sitten kertaakaan pahoitellut asiaa asiakkaalle? Ja toisekseen, miksi asiakkaalle annat virheellisen kuitin jos kerran palautuksessa oikaiset asian? Asiakkaalle kuitti korjatun maksun mukaan. Pitäis olla itsestään selvä asia, eikä mikään erikseen pyydettävä juttu..

 5. Nicor sanoo:

  Juuri tästä syystä itse suosin näissä tilanteissa koko kuitin korjaamista. Tuossa menee suunnilleen yhtä paljon aikaa kuin tuotteen palautuksessa, mutta nyt voin tarjota asiakkaalle alkuperäisen kuitin, kuitin missä näkyy, että edellinen maksu on peruttu ja uuden kuitin mistä näkee suoraan mistä asiakas on maksanut.

  Valitettavasti myyjä ei voi olettaa, että asiakas käyttäytyisi kypsästi. Siksi myyjän tulee löytää sopivat keinot aasien ohjaamiseen. Asiakkailla on harvoin kykyä tajuta, että yksi lievä virhepainallus voi aiheuttaa ongelmatilanteen ja esim. itsellä 9999/10000 painallusta menee oikein.

 6. kuluttaja sanoo:

  Tässäkin tilanteessa olisi voinut asiaa auttaa taikasana ”anteeksi”, huomaan ettet missään vaiheessa pahoitellut virhettäsi vaan ylimalkaisesti totesit sellaisen tapahtuneen. Tottakai virheitä sattuu itse kullekin mutta ymmärrän hyvin kyllä asiakkaankin tuohtumusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *