Taksimatkustajat

Päätimpä sitten kertoa omia kokemuksia taksin ratin takaa.

Ihan ensimmäiseksi taksilla ajaminen on kallista! yli 1,5e/km plus lähtömaksu. Mutta se ei ole kuskin vika joten älä valita siitä meille. Emmekä anna mielellään alennuksia koska oma palkamme on sidottu taksin kassaan. V…sin asiakas tyyppi on se et tulee aamuyöllä n. klo 4 kyytiin ja sanoo et riittääkö 20e sinne ja sinne. Ja kun vastaus on että ei riitä tai katsotaan mitä tuo mittari näyttää niin sitten ollaan niin mulkkuja ja huonoja kuskeja yms. Ja liaäksi Poliisi sakottaa myös meitä ja jos ei sakota niin sekään ei oikeestaan ole meidän vika. Ja jos oksennat taksiin niin se tulee sulle ihan h…tin kalliiksi.

Emme myöskään osaa joka osoitetta ulkoa varsinkaan naapurikunnista. Mutta sellaisia tilanteita varten meillä on kartat/navigaattorit autossa. Eli jos emme muista juuri sinun osoitetta ulkoa se ei ole henkilökohtainen loukkaus. Jos tilaat taksin tiettyyn kellonaikaan niin mittari laitetaan päälle kun taksi on kohteessa ja ko. kelloaika tulee. Jos taas tilaat taksin heti niin mittari laitetaan päälle HETI kun auto on pihassa. Ja yhkdeksän hengen autoon saa ottaa kuskin lisäksi 8 henkilöä kyytiin vaikka mahtuisi 15!

Enkä minä ainakaan pistä pahaksi jos joskus annat tippiäkin 😀

– taksari –

Jaa tämä tarina:

8 kommenttia

 1. Huh sanoo:

  Jos tuo pitää paikkansa, että taksa muka lähtee sillä sekunnilla pyörimään kun auto on pihassa, niin taksi jää tästä lähtien ottamatta. Onneksi mun kaupungissa taksa on alkanut pyörimään vasta kun asiakas on autossa.

  • kuski sanoo:

   Onpas harvinaisen joviaaleja kuskeja teillä päin. Luulis että jos noin toimis kuskit järestään, ni niitä autoja tilailtas sitte iha miten sattuu mentaliteetilla ”kyllä me tunnin kuluessa lähetään!”

  • Taksinkuljettaja sanoo:

   Taidat olla kuukausipalkkainen duunari joka tienaa myös vapaa-ajalla toisin kuin kuljettaja

  • TuNppi sanoo:

   Miten voi edes luulla että taksa käynnistyy tilatulla taksilla VASTA asiakkaan astuessa sisään?? Tällä tavoin pitkällä juoksulla taksin loppuillan kassa voi pienentyä hyvinkin merkittävästi. On hyvin yleistä että taksi voi joutua tilatulla paikalla odottamaan asiakasta jopa 5 min ellei enemmänkin. Taksin odotustaksa on ALAKANTTIIN pyöristettynä n.40€/h joten puolen tunnin odotus 20€, vartti 10€ jne. eli 5 min aikana taksaa kertyy n. 3,3€ ja huom tämäkin on alakanttiin. Kiireisenä hummailuiltana kun kyytejäkin on hiukan enemmän niin jo kymmenen kyydin kohdalla jossa on odotusta se väh. 5 min niin se tekee loppukassaan jo 30€. Tämä on ihan helvetin itsestään selvää tietoa ja voi ottaa taksiliitosta itsekkin selvää että mittari lähtee raksuttamaan noutokohteeseen saavuttua. Kysyn nyt sinulta…miltä tuntuisi jos menet hakemaan asiakasta ja jaksat odottaa jopa 20 min paikallas ja kun asiakas vihdoin tulee ja matka kestääkin vaivasen 5 min. ja on pituutta maks. 4km niin saamasi kassan määrä on vaivaiset 15€ eikä 28€? Aasiakkaille ei välttämättä avaudu mutta virkaveljeni varmasti ymmärtää kuinka raskasta on tehdä pitkää päivää ja paljon kuljettelua perus toimeentulon eteen

  • suhari sanoo:

   Eli siis tarkoitat, että kuljettaja odottaa sinua esimerkiksi 15 minuuttia pihassa mittari kiinni ja laittaa vasta sitten mittarin päälle, joten hän tinkii samalla palkkaansa alaspäin. Tällöin nykyisillä odotusmaksoilla kyydin hinta putoaisi noin 10 euroa (tämänhetkisillä vuoden 2014 taksoilla) alaspäin. Tiesitkö, että samalla kuljettajan palkka kyseisestä kyydistä putoaisi 2-3 euroa alaspäin henkilökohtaisesta verosta riippuen. Hän ei ole kuitenkaan käytettävissä muihin kyyteihin, koska odottaa sinua. Haluaisitko itse saada vaikkapa 2,5 euroa vähemmän tunnissa palkkaa. Epäilen.

   Oletetetaan, että mittari on odotustaksalla eli kuljettaja odottaa asiakasta vaikkapa yhteensä 30 minuuttia päivässä ja mittari olisi (sinun logiikallasi) kiinni. Minkälaisen miinuksen odotusmaksujen saamatta jääminen tekisi jo päivätasolla kuljettajan tiliin? Vastaus: noin 20 euron loven. Ja kun tienestimme tuppaavat ehkä hyvinäkin arkipäivinä olevan maksimissaan noin 100 euroa (ennen veroja) vuoroa kohden. Haluasitko itse pudottaa vaikkapa 120 euron päiväpalkasta sen 20 euroa pois?

   Toivottavasti olit vain tietämätön siitä seikasta, että palkkamme riippuu täysin ajamastamme kassasta, johon odotusmaksut kuuluvat myös.

 2. piu sanoo:

  itsehän muuton yhteydessä olen monesti pitänyt lompakossa lappua jossa osotteeni lukee, juuri kun ei humalassa osaa puhua. on voinut vaan lyä lapun kuskin käteen ja kotia on päästy.
  ja hyviä kokemuksia muutenki on teistä taksikuskeista! ikinä en ole pettynyt, eteenkää kerran kun mieheni oli vielä 6 aamulla kulkeen päällä eikä vastannut puhelimeen. lopulta taksimies vastasi puhelimeen ja kertoi löytäneensä mieheni sammuneena kadulta ja kyseli että onki minulla rahaa maksaa että toisi hänet kotiin. eihän minulla ollut ja kehotin herättämään mieheni ja jos ei herää tai ei ole rahaa, soittaa vain poliisi viemään putkaan. mutta näin ei käynytkään. pian taksi kurvas pihaan ja mieheni sai ilmaisen kyydin turvallisesti kotiin. <3

 3. Pikkunilkki sanoo:

  Tiedoksesi, taksataulukon hinnat ovat ENiMMÄIShintoja. On ihan fine kysyä että pääseekö 20€ paikkaan x.? Ei ole myöskään kiellettyä sopia hintaa ennakkoon, ilman mittaria. Mielestäni on kuljettajalta ammattitaidon puutetta, jos ei osaa arvioida ilman mittaria riittääkö summa x rahaa matkaan y. Taksikurssit käyneenä näiden seikkojen ei pitäisi olla sinulle uusia…

  • Weinika sanoo:

   Jos kuljettaja on vasta aloittanut, hänellä ei ole vielä mitään valmiuksia sopia hintoja. Kurssi ei todellakaan valmistele niin hyvin.

   Kuljettaja on siellä myös useimmiten provikkapalkalla, ei paljon sillon nappaa ne alennusten kinuajat, ala ei meinaan ole mikään kultakaivos. Pitkästä matkasta voi jonkun summan sopiakin, itse sovin kerran heittäväni kaksi miestä Porista Nokialle 180€, mutta silloinkin oli käynyt sellanen tuuri, että aikaisemmin viikolla olin ajanut mittarilla Tampereelle ja tiesin suurinpiirtein mihin kannattaa tyytyä.

   Lyhyesti: taksikuskin ei tarvitse antaa alennusta, kaikista helpointa on ajaa mittari päällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *