Tänään on hyvä päivä mennä kiusaamaan myyjiä

Tapahtuman sattuessa työskentelin eräässä kosmetiikkaa myyvässä kaupassa.

Aasiakas tulee luokseni ja pyytää, että näyttäisin hänelle jotain hyvää vartalovoidetta. Yritän kartoittaa asiakkaan toiveita kysymällä, että onko jotain erityistä, jota voiteessa täytyy olla / ei saa olla. Asiakas vastaa, että millään ei ole mitään väliä, kunhan se on hyvä.

Menen hyllylle ja otan sieltä esille omasta mielestäni loistavan vartalovoiteen.
A: ”Ei, en halua tätä merkkiä..” Hän ei kuitenkaan kerro syytä, joten en taaskaan saa mitään kartoitusta hänen toivomuksistaan.

Menin seuraavalle hyllylle ja valitsin sieltä toisen mielestäni hyvän vartalovoiteen.
A: ”En halua, että se on tällaisessa pakkauksessa. Haluan, että se on purkissa”
Selvä, purkkivoidetta siis etsimään ja löysinkin melko nopeasti hyvän vaihtoehdon, jonka hänelle esittelin.
A: ”Minä en tykkää sitrustuoksuista.”
Yhtäkkiä niitä alussa pyytämiäni kriteereitä lenteli jokaisen esittelemäni voiteen jälkeen. En muista kaikkia vaatimuksia, mutta vielä tuli ainakin jotain vaikuttavista aineista, merkeistä ja hinnoista.

Loppujen lopuksi olin kiertänyt koko kauppamme läpi ja minulla oli kädessäni kaksi vartalovoidetta, jotka sopivat rouvan kaikkiin vaatimuksiin. Kerroin niiden ainesosista ja vaikutuksista, kunnes rouva keskeytti minut kesken lauseen:
A: ”Kumpi on parempi?”
M: ”Nämä on molemmat todella laadukkaita voiteita ja hyviltä valmistajilta, joten on todella hankalaa mennä sanomaan paremmuusjärjestystä. Se on niin mielipidekysmys…
Aasiakas katsoo minua nenä nyrpeänä päästä varpaisiin ja tokaisee: ”Sinä oletkin niin nuori, että et sinä mitään mistään tiedä!” Hän kääntää selkänsä ja kävelee kaupasta ulos.

Sillä ei siis ollut mitään merkitystä, että olin kertonut n. 10:stä eri tuotteesta ja löytänyt asiakkaalle aina uuden tuotteen uusien vaatimusten jälkeen. Yksi kysymys kaatoi kaiken osaamiseni ja ammattitaitoni, huoh.

– Tervetuloa uudelleen 🙂 –

Jaa tämä tarina:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *