Teknologiarajoittunut

Asiakas käytti yrityksemme tekemää mobiiliaplikaatiota, jonka kanssa oli ongelmia. Pyysimme häntä lähettämään kuvankaappauksia, jotta voisimme tarkastella ongelmaa tarkemmin. Asiakas oli ilmeisesti tarpeeksi fiksu käyttääkseen iPadia, muttei niin fiksu, että olisi tajunnut että kuvankaappauksia pystyy ottamaan iPadilla itsellään. Sen sijaan hän oli laittanut pädinsä skanneriin ja lähetti meille perunalaatuisia mustavalkoisia skannauksia omasta iPadistaan! Kaiken kruunasi vielä skannauksien päälle paintilla lisätyt punaiset tekstit: ”tässä ongelma, katso –>”. Päivän parhaat naurut ja asiakkaalle pisteet luovuudesta.

Jaa tämä tarina:

10 kommenttia

 1. timon sanoo:

  Ehkä kuvakaappaukset eivät toimineet? 😉

 2. Reino sanoo:

  Suurin osa iPadin tai Androidin käyttäjistä ei tiedä miten kuvakaappaus otetaan. Suurinta osaa ei kiinnostakaan tietää. Jos haluatte asiakkaan ottavan kuvakaappauksen, selitätte miten se otetaan, tarkalleen, rautalangasta vääntämällä. Jos ette tiedä tätä, teidän ei pitäisi tehdä mobiilisoftaa, eikä paljoa muutakaan softaa.
  Nimim. itsekin ohjelmistoalalla. Jutuista voi joko oppia jotain tai sitten niille voi naureskella.

  • vastarannan kiiski sanoo:

   Juuri näin. Oman erikoisosaamisen turvin luotu ylimielisyys ei ole asiakkaan vika. Vaikka kyse onkin tekniikkaan perehtyneelle kohtuu yksinkertaisesta asiasta, ei se normikäyttäjälle ole kovinkaan tuttua. Tiedän paljon fiksuja ja koulutettuja ihmisiä, joilla ei ole harmainta aavistusta mitä kuvakaappaus tarkoittaa, saati miten se otetaan.

  • tumis sanoo:

   Tähänkin löytyi vastaus googlesta niinkin eksoottisilla hakusanoilla kuin: kuvakaappaus ipadilla. Jonkun hakukoneen auttavan käytön luulisi kuuluvan nykyään yleissivistykseen…

 3. itu sanoo:

  Ehkä ei vain tiennyt mikä on kuvakaappaus. Itsekkin kuulin tämmöisestä jutusta vuosi sitten. Enkä tiedä miten se tehdään tabillani, ei ole tullut selvitettyä kun ei ole ollut tarvetta.

 4. Tandefeldt. sanoo:

  Nyt vain odotellaan Miss Piggyn kommenttia siitä kuinka asiakas on jälleen kerran oikeassa ja kaikki aspan vikaa etc.

 5. Joo sanoo:

  Ei kai tässä nyt edes ole pointtina se, ettei tiedä miten kuvakaappaus tehdään. Ei tosiaan varmasti monella ole kyseisestä toimenpiteestä hajuakaan, mutta harvalle silti tulee mieleen alkaa tunkemaan ipadia skanneriin.

 6. Fledermaus sanoo:

  Oletetaan että tämän aspan auto hajoaisi kesken matkan ja aspa soittaisi korjaamolle. Siellä sitten kirjoitettaisiin tänne, että tyhmä asiakas sössötti jotain, kun auto ei toiminut, eikä osannut edes vikakoodeja katsoa itse, vaikka ne saisi suoraan siihen auton monitoiminäytölle. Ei muuten edes ymmärtänyt niiden vikavalojen merkitystä!
  Jollain perunalla se sitten meille soitti eikä yhtään osannut kertoa miksi auto ei muka enää toimi. Olipa tosi tyhmä!

  • Jeps jeps sanoo:

   Höps. Autokorjaamon kohdallahan tuota tilannetta vastaisi lähinnä että etsii sanomalehdestä (joissa tosin on ollut pelkkiä värikuvia jo vuosikaudet) autonsa kuvan ja tulee sen kanssa huoltamolle sen sijaan että toisi auton sinne ”kun ei sillä autolla päässyt ajamaan”.

   Kuvankaappaushan ei nyt liittynyt firman myymään tuotteeseen vaan on tabletissa itsessään oleva ominaisuus, jota tämä kyseinen asiakas selvästikään ei osannut käyttää. Miten jutun aspa olisi sen voinut tietää? Kyllä, hän olisi voinut toki kysyä asiaa, mutta suurinta osaa muita asiakkaita sellainen turhan kyseleminen ärsyttää. Aivan yhtä lailla tässäkin asiakas olisi voinut kysyä että ”jaa kuvankaappaus, siis panen tämän skanneriin?” jolloin hänelle olisi varmasti ystävällisesti (ehkä vähän pinnistäen, kun olisi naurattanut) neuvottu se oikea tapa. Neuvon kertominen pyytämättä ärsyttää lopuistakin asiakkaista vähintään puolta. Ihan sama kuin sinulle lounasravintolassa pyytämättä neuvottaisiin kuinka tavallinen maitopurkki avataan, kun edellinen purkki tyhjeni. Luultavasti ajattelisit ”ei jösses mikä ääliö!” – ja hyvin moni kertoisi sen ajatuksensa myös ääneen.

   Kyllähän se näillä sivuilla nähdään, että niin tai näin, aina aspa teki väärinpäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *