Tiedoksi saaminen

Kerrottakoon nyt vaikka, että hoidan laskutusasioita.
Henkilö soittaa ja ilmoittaa saaneensa muistutuslaskun asiasta, jonka on maksanut.
Tarkistan asian ja huomaan, että maksu on tapahtunut vanhemman laskun tiedoilla viikko muistutuslaskun jälkeen. Ilmoitan asian henkilölle ja kerron vielä mihin osoitteeseen muistutuslasku on lähtenyt. Luonnollisesti ilmoitan, että muistutuslasku ja sen kulut ovat normaalisti aiheelliset.
Tähän henkilö puhelimen toisella puolella ilmoittaa, että onhan tuo lasku tullut, ja on ihan hänellä kädessään, mutta ei hän aio sen kuluja maksaa, koska eivät hänen mukaansa ole aiheellisia.
Minä hieman hämilläni kyselen, että mihin hän perustaa tämän päätelmänsä. Tähän hän vastaa, ettei ole laskua saanut tiedoksi vasta kun maksun jälkeen. Pyydän hieman lisää tietoa asiaa koskien ja mainitsen edelleen, että kirje on kyllä lähtenyt reilusti ennen maksua hänelle.
Tähän saan vastaukseksi, että tulihan se kirje ennen maksua, mutta hän ei ollut avannut sitä ennen kuin maksun jälkeen. Näin ollen ne kulut eivät ole siis hänen mukaansa aiheelliset, koska hän ei ollut saanut laskua tiedoksi… Hämmennyin hetkeksi. Lopulta selitin, että kirje tulee avata kun sen saa, ja että tässäkin asian ratkaisee kirjeen päiväys. Henkilö ei tästä asiasta oikein pitänyt, mutta hetken keskustelun jälkeen sanoi maksvansa jäljelle jääneen osan.
Myöhemmin saimme palautetta kyseiseltä henkilöltä, jossa hän selitti yllä olevan tilanteen uudestaan ja ilmoitti että asiakaspalvelija oli moittinut häntä passiivisuudesta. En mielestäni häntä ollut mitenkään erikseen moittinut, mutta ehkä siihen olisi ollut aihetta.

*****

Vielä tiedoksi teille lomailijoille. Jos saatte laskun tiedoksi vasta lomamatkanne jälkeen löytämällä kyseisen kirjeen postinne joukosta, se on aivan normaalisti aiheellinen kirjaamispäivästään asti. Meidän tehtävämme ei ole selvittää, missä päin maailmaa olette juuri sillä hetkellä.

– Moittija –

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *