Tuote-esittelijä maailman alinta kastia?

Rakas Aasiakas, tuote-esittelijä (konsulentti) ei ole kaupassa sinun kaiken maailman oikkujen kohteena vaan selkeästi kertomassa sinulle eri tuotteista ja niiden käyttömahdollisuuksista.

– Älä räpellä maistatustuotteita, jollet edes malta kuunnella mitä siinä on: Eräitä kertoja aasiakas ottaa tuotteen ja maistaa, kun kuulee mitä se on niin karjastaan: Hyi hitto, en mä voi syödä sitä tai tätä!
– Tarkoitus ei ole vetää kaikkea vaan, koska ne on sinulle ilmaisia.
-Ole kohtelias ja vaivaudu edes ottamaan konsulenttiin katsekontakti tai kuuntele häntä edes hetki.
– Vaikka me teemmekin parhaamme, emme voi hoitaa kaiken maailman toiveitasi: Haluaisin maistaa juuri sitä teidän tuotetta mitä sinulle ei ole tarjolla. Emmekä voi tehdä kaikenlaisia tuotteita juuri sinun toiveiden mukaan.
– Konsulentti ei voi sille mitään jos olen kolme vuotta sitten ostaessasi ko.firman tuotteita ja ne ovat olleet mielestäsi paskaa….kiitos vaan palautteestasi…..
– Lasten maistelu on AINA vanhempien vastuulla! Emme voi nähdä lasten päältä heidän allergioitaan tai sairauksia.
– Sinulla ei ole lupa kajota konsulentin työvälineisiin tai muuhun!

Tässä vaan muutamia juttuja…..me konsulentit teemme kuitenkin työtä sinulle, kohtele meitä hyvin!

Kirjoita kommentti

7 Kommenttia artikkelissa "Tuote-esittelijä maailman alinta kastia?"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Ms. Juliet
Vieras

Niin

MrT
Vieras

Itse kierrän konsulentit kaukaa

Cassie
Vieras
Muistan kyllä nuo!!! Lisään listaan vielä nämä: – Jos etukortit ovat mielestäsi s**tanan perintöä, ei konsulentti voi vetää niitä pois käytöstä. – Ihan turha ottaa se ovela ja pirullinen ilme ja kysellä mahdollisimman vaikeita tuotteesta ja ylimielisesti todeta, ettei tämä tiedä mitään, kun ei osaa siltä istumalta vastata Sokrateen ja Aristoteleen mielipiteen eroavaisuuksista Nostradamuksen ennustuksiin verrattuna jogurtin koostumuksesta vuonna 5000. – Minä en voi vaikuttaa siihen, jos vuonna 2003 ostamasi kahvi oli vanhentunutta. Ei, Paulig tuskin tahallaan möi juuri Sinulle sen vanhentuneen tuotteen jotta saisivat voittoa. Veikkaanpa, että sinä menit myymälään rääkymään vääryydestä koska et jaksanut juoda sitä kahviasi ajoissa… Lue lisää »
Pätevä syy
Vieras

Erikoista kuulla miten firman edustaja katsoo oikeudekseen vetäytyä vastuusta edustaa firmaa.

Maksava asiakas
Vieras
Juu. Alinta kastia on valitettavasti. Kerran katsoin erästä tuskastuneen näköistä nuorta kastike-esittelijänaista, jonka viereen oli pysähtynyt pari mummoa vittuilemaan. Mummojen mielestä tuollaiset valmiskastikkeet on uusavuttomia ja tyhmiä varten, jotka ei osaa ruokaa laittaa. Ja lisäksi pahoja. Ja jokaisen pitäisi kyetä tekemään kastikeet itse valikoiden ainekset kaupasta tai mieluiten omalta kasvimaalta ja hauduttaa ja vatkata niitä tuntikaupalla valurautapadassa oikealla puuhaarukalla, eikä millään muoviläpykkäällä. Nämä mummot tehokkaasti karkoitti potentiaalisia asiakkaita kauemma. Menin sitten minäkin esittelijän luo ja otin ihan uhallani useamman pussin. Sanoin kovaan ääneen, että toisilla on muutakin elämää, kun nysvätä tuntisotalla kastikkeiden kanssa tai vieläpä kytätä sitä mitä kastikkeita ne… Lue lisää »
myymäläpäällikkö
Vieras
myymäläpäällikkö

Ymmärrän kyseisen työn , mutta edelleen, sitäkin työtä voivtehdä monella tapaa. Toiset puhuu ne mummot pois häiritsemästä kun toiset kirjottelee nettipalstoille. Ja…. muistattehan olla tungettelematta.

wpDiscuz