Tuotteiden löytämisen vaikeudesta

Ruokakaupan työntekijänä ylivoimaisesti eniten harmaita hiuksia aiheuttaa yksi uusavuton asiakasryhmä. Homma menee siis näin: Aasi tulee sisään kauppaan ja jää kiertelemään ensimmäisena olevaa hedelmäosastoa. Ehkä vähän vilkuillaan leipäosastolle asti. Sitten kajahtaa kysymys: siis missä teillä on maidot, meninköhän mä jo ohi niistä? Ei siinä muuta kuin naurua pidätellen ohjeistetaan aasi maito-osastolle kaupan toiselle puolelle. On se jännä kun kaikki mahdolliset tuotteet eivät olekkaan siinä heti ovella vastassa! 😀 Ymmärrän että uudessa kaupassa tuotteita voi olla vaikea löytää, mutta ihme viiraus saa ihmisen luulemaan että maito, liha, einekset sun muut on siinä yhdellä osastolla heti sisäästulossa?

Jaa tämä tarina:

14 kommenttia

 1. ML sanoo:

  ei koskaan tullut sitten mieleen että näillä mielestäsi uusavuttomattomilla olisi esimerkiksi kiire jonnekin, ja sen takia kysyvät henkilökunnalta nopeuttaakseen omaa asiointiaan? Sen takia sinäkin kait siellä kaupassa olet, asiakkaiden takia?

 2. Miss Piggy sanoo:

  Kuluuko sinun suusi, jos neuvot aasina pitämän asiakkaasi suoraan maito-osastolle? Ja jos tämä ryhmä on, kuten itse sanot, ylivoimaisesti eniten harmaita hiuksia aiheuttava asiakasryhmä, niin teillä täytyy olla tosi outo kauppa tai asiat todella hyvin.

  • Huu sanoo:

   Mistä se myyjä voipi tietää että se asiakas just maitoa ettii? Kannattaa mennä kauppaan töihin ja kattoa ehitkö jokaiselta kysymään että mitäs sä etsit ja entäs sinä.

 3. Jantteri sanoo:

  Ei sitä voi tietää missä se maitohylly on, jos sitä ei näe siitä hevi- tai leipäosastolta. Kaupat on nykyään vielä niin suuria, että on helpompi kysyä missä se maitotiski on kuin haahuilla puolikauppaa ympäri ja todeta että se onkin juuri vastakkaisella puolella kauppaa.

  • Raipe sanoo:

   Kaupoissa on opasteet. itse teen töitä kirjastossa jossa on selkeät opasteet. Aasit saattavat kopa lukea hetken opastetta (kolmella kielellä) ja sitten ne aasit tulevat vielä kysymään sitä samaa asiaa. Jotkut vain ovat avuttomia tolloja – harmillista siinä on se, että he usein haaskaavat kyselyillään muiden aikaa.

 4. Kaisa sanoo:

  Parempi noin kuin se valitus maksamisen jälkeen, että maito jäi nyt ostamatta kun teillä on älyvapaa systeemi hyllyissä… Kysyä saa ja kannattaa, itse tykkäsin autta asiakkaita ja tuli siinä uusia reseptejäkin vaihdettua 😀 Hauska tapaus oli, kun kysyttiin where is the eggs. Ääntämys oli balttilaisittain kovaa, ja hetken ihmettelin mitä se mun exästä haluaa *hups*

 5. miuku sanoo:

  Ei kai tossa siitä ole kyse ettei sais kysyä neuvoa. Minä ainakin käsitin niin että tuossa asiakas ei edes ymmärrä että kaupassa todellaki on useampi osasto eikä kaikki ole siinä ekalla osastolla

 6. Mascewi sanoo:

  Onko noita oikeasti niin paljon ja/tai usein että siitä on vaivaa? Tuntuu vähän erityiseltä, ei siinä muuta.

 7. Epsome sanoo:

  Itkua siitä että joutuu tekemään sitä työtä josta saa palkkansa.

  • AvP sanoo:

   Sinulla on usein pahamieli. Voisit purkaa sitä jossain muualla kuin täällä kiukuttelemalla. Mieluiten ei myöskään kaupoissa.

 8. KaupassaOllutTöissä sanoo:

  En tiedä auttaako tämä ketään maitotuotteiden löytämisessä oudossa kaupassa, mutta pikku vinkki. Jotta logistiikka pelaisi kaupassa mahdollisimman hyvin (maitoahan myydään rullakoittain eikä purkki kerrallaan silloin tällöin) on maitokaappi sijoitettu aina kaupan taka-osaan. Tällöin kuorma voidaan kuljettaa takatiloja pitkin kaappiin, eikä tarvitse rämistellä esim. jouluruuhkassa kaupan läpi ja sitten jäädä tukkeeksi täyttämään hyllyjä. Jotta hylly olisi nopeasti täytettävissä, on maitokaapin sijaittava aina ”seinällä”, eikä keskellä kauppaa kuten esimerkiksi pakasteosasto yleensä.
  Lisäksi maito on yksi suosituimmista myyntiartikkeleista, joten lisäähän se myyntiä kun asiakas joutuu kulkemaan maitohyllylle kaupan läpi ja kohtaamaan paljon muitakin tarvikkeita, joten myös tästä syystä maidot ovat aina takana.

  Maitokaappi on yksi loogisemmin asetelluista osastoista ja kun nämä kaksi asiaa pitää mielessä, ei joudu ikinä missään etsimään maito-osastoa.

 9. Noisori sanoo:

  Maito-osasto nyt on todella helppoa löytää: Se on aina kaupan myyntialueen ulkoreunalla. Lähes aina kassoista katsottuna vastakkaisella seinällä. Jokaisen kaupassa käyneen tulisi tuo tietää.

  Asiakaskunnasta n. 99% ei kykene älylliseen toimintaan kaupassa. Jos ihmiset olisivat kykeneväisempiä, niin kaupoissa tarvittaisiin hyvin paljon vähemmän henkilökuntaa.

  Super- ja hypermarketeissa ymmärtää jotenkuten jos ei jotain osastoa löydä, mutta kun ihmiset saattavat kiertää 5 minuutin ajan alle 400 neliön myymälää löytämättä kokonaista osastoa. Tuo vaatii jo melkoisia puusilmiä.
  ——-

  Toisekseen viimeaikoina on alkanut tulemaan yhä enemmän näitä tapauksia mitkä tulevat kassalle ja ojentavat tuotteen kassalle todeten, että ”En ota tätä”. No minkä hemmetin takia sitten otit sen sieltä hyllystä ja toit myyjälle? Sen pitäisi olla pikkulapselle selvää, että ostospäätös tehdään ennen kuin tuote laitetaan koriin/kärryyn.

  • tuutuu sanoo:

   Noh… parempi se että tuo kassalle. Itseä syljettää nämä ”leipäpaketti pakastimessa/pakastehernepussi keksihyllyssä” tyyliset tempaukset.

 10. Reino sanoo:

  Jossain vaiheessa tulee kauppoihin sisätilapaikannus ja robotit. Sitten ei tule harmaita hiuksia asiakkaista, mutta eipä ole enää duuniakaan sitten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *