Vaatekaupan riesat

Itseäni vaatekaupan myyjänä enemmän ärsyttää ihmiset, jotka vievät vaatteet paikoilleen miten sattuu. Kivaa se on kun asiakkaat vievät vaatteet paikoilleen, mutta ei se, kun n. 15 kappaletta erinäisiä vaatteita eri osastoilta laitetaan johonkin yhden telineen nokkaan.

Ja sitten asiakkaat kyselevät, että onko tästä ja tästä vaatteesta sitä ja sitä kokoa jäljellä. Kun vaate on missä sattuu, mistäs tiedät, että sen asiakkaalle sieltä voisit hakea. Ja muutenkin me kyllä tietysti tiedämme tasan tarkkaan kaikki koot, lukumäärät ja sijainnit sentin tarkkuudella jokaisesta tuotteestamme, joita on useampia satoja artikkeleita.

Meidän myymälässä (koko ketjussa) on teline sovitettuja vaatteita varten. Kuitenkin kopit ovat usein pullollaan vaatteita. Tai sitten sovitettujen vaatteiden telineen etuosa on aivan turvoksissa ja muuten isohko teline on ihan tyhjä ja asiakkaat jatkavat kasaamista siihen täyteen kohtaan…

Jaa tämä tarina:

2 kommenttia

 1. ppp sanoo:

  ”Ja muutenkin me kyllä tietysti tiedämme tasan tarkkaan kaikki koot, lukumäärät ja sijainnit sentin tarkkuudella jokaisesta tuotteestamme, joita on useampia satoja artikkeleita.”
  EIkös ainakin useimmilla vaatekaupoilla löydy tuotteiden varastosaldot ihan sähköisesti ja ei se nyt niin vaikeaa ole etsiä. Jos oikeassa rekissä tai varastossa ei ole niin sitten ei ole. Yleensä vaatekaupoissa olen saanut tietää löytyykö kokoja vai ei n. minuutissa.

  • Onneton myyjä sanoo:

   Varastosaldoja ei todellakaan ole saatavina sähköisesti joka kaupassa, varsinkaan isoissa kansainvälisissä vaatefirmoissa jossa tuotteet tulee myyntien mukaan. Jotkut firmat ns. Pikkaa tuotteet et ns. Tilaa puuttuvat koot. Näissä tuotemäärät on huomattavasti pienemmät. Jos esim. Liikkeeseen tulee tavaraa viikossa kappalemäärässä 7000-10 000kpl ja jos sen firman myymälöitä on Suomessa yli 50.. jos yhdessä myymälässä käy hiljaisena viikkona 20 000 asiakasta noin suurinpiirtein ja myynti olis noin 60 000e ja tuotteita myyty n. 45 000kpl viikkotasolla.
   Mitä isoimmasta firmasta on kyse sitä vähemmän he pystyy ns. Puljaamaan asioita, tarjoamaan lisäpalveluita kuten tilata tuote myymälään toisesta myymälästä jne. Ja samalla pitämään hinnat kohtuullisena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *