Vohvelin voima

Olen töissä ravintolassa joka myy jäätelöä astiaan sekä vohveliin. Näille on eri koneet ja joskus toinen saattaa mennä epäkuntoon. Useimmiten se on vohvelimasiina, koska varsinkin kesällä sen käyttö on tiuhempaa mitä se kestäisi. Koneen ollessa rikki seuraa asiakkaiden vakiot:

1. “No sittenhän tämän purkkijäätelön saa vähän halvemmalla kun ei ole niin paljoa syömistä” no ei saa, kertiksetkin maksaa yritykselle. Tai sitten “saan alennusta varmaan kun tätä purkkia on niin ikävä syödä”

2. “Voisinko kuitenkin saada vohveliin kun niitä tuossa pöydällä on, voin yrittää laittaa toiseen koneeseen” ei ole mahdollista, kone ei lue ja vohvelit pöydällä siksi että kone on rikki ei vohvelit.

3. “NO SITTEN EN KYLLÄ OSTA OLLENKAAN, VOHVELIN TAKIA SITÄ JÄÄTELÖÄ TULTIIN TÄNNE HAKEMAAN” osta ensi kerralla kaupasta keksipaketti. Tämä on usein aikuisilla miehillä. Lapset ovat iloisia kun saa jäätelöä, mutta aikuiset miehet ja vanhat mammat paiskovat rahoja ja tavaroita ja osoittavat mieltä.

4. “No voisinko saada sen vohvelin niin että kippaan purkista siihen vohveliin” tässä pitää tietää että myymme pehmistä. Välillä annetaan sotkea välillä ei. Jos tuntuu olevan elämän asia niin sitten.

5. “Voisinko saada ylimääräisen vohvelin kuitenkin kun mun “lapsi” niin kovasti pitää siitä ja haluaa murustaa päälle”

+1. Jos purkkikone on rikki asiakkailta tulee seuraavanlaisia kommentteja “saan varmaan tämän vohvelijäätelön halvemmalla kun en syö tätä vohvelia” ja “tämä on varmaan halvempi kun jäätelöä ei tule yhtä paljon” plot twist, se menee sinne tötterön sisään osittain, toisin kuin purkissa.

Pehmisjäätelö maksaa aina 1€

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *