Vakuutuksista ei ikinä mitään korvata

Työskentelen erään vakuutusyhtiön korvauspuolella. Vahingot ja asiakkaat ovat, sanoisinko, värikkäitä tapauksia. Muutaman asia on päivittäisen keskustelun aiheena asiakkaiden kanssa.

– Ikinä ei mitään korvata: kyllä korvataan. Jos sinun tapauksesi ei ollut korvattava, se ei tarkoita sitä, etteikö ikinä mitään korvata.
– Minä irtisanon vakuutukset: voit tehdä sen, mutta sen ääneen sanominen ei vaikuta tekemääni korvauspäätökseen.
– Minä ajattelin, että tämä korvataan: se, että ajattelit saada korvauksen 20 euroa vahingosta, kun valitsemasi omavastuu on 100 e, ei muuta asiaa korvattavaksi vaikka kuinka ajattelisit.
– Teillä on se pieni präntti siellä ehdoissa: samalla fonttikoolla ne ehdot on sinun vastaanottamissa vakuutusehdoissa.
– Te oikein etsitte pykälää johon vedota, ettei korvata: ei etsitä, korvauksen myöntämisen ja eväämisen rajamailla tapauksen kanssa keikkuessa oikein mielessäni toivon, että sano/kirjoita se tietty sana, että saan korvattua sinulle.
– Onko tässä neuvotteluvaraa: ei ole, jos ei ole korvattava vahinko. Neuvottelu tai pärstäkerroin ei vaikuta.
– Soitan vahingosta, mutta minulla on kiire: älä sitten soita, jos on kiire. Joudun kysymään sinulta tiedot päätöksen tekemisestä, joten jos sinulla on kiire, älä huuda siitä minulle. Hoida silloin asiasi vaikka postitse tai netissä.
– Hätäpalvelussa viikonloppuyönä ei haluttu kertoa onko minulla sama vakuutusturva kuin viime vuonna: hätäpalvelu ei ole sitä varten, että he katsoisivat sinun vakuutusasiasi viikonloppuyönä läpi. Sitä varten voit mennä nettiin tai soittaa arkisin tai kaivaa saamasi paperiset vakuutuskirjat esille.
– Soitan naapurin puolesta, saanko korvauksen itselleni: et saa, jos sinulla ei ole naapurin antamaa valtakirjaa. Älä suutu tästä ja sano, että onpa hankalaa ja löyt luurin korvaan, vaan mietipä omalle kohdalle haluaisitko naapurisi saavan sinulle kuuluvan korvauksen noin vain?

Ei ole olemassa sellaista vakuutusta, joka korvaisi sinulle kaiken mitä keksit pyytää. Mutta emme me myöskään työksemme etsi ehdoista sellaista kohtaa, josta saisismme tehtyä sinulle kielteisen korvauspäätöksen. Myönteisen korvauspäätöksen tekeminen on paljon mukavampaa sekä sinulle että minulle.

– Kuinka voin auttaa –

Jaa tämä tarina:

1 kommentti

  1. tuurikauppaa sanoo:

    ” – Te oikein etsitte pykälää johon vedota, ettei korvata: ei etsitä, korvauksen myöntämisen ja eväämisen rajamailla tapauksen kanssa keikkuessa oikein mielessäni toivon, että sano/kirjoita se tietty sana, että saan korvattua sinulle.”

    Eli vakuutuskorvauksen saaminen on tuuripeliä; jos osaat laittaa oikean taikasanan hakemukseen, se korvataan, mutta muuten ei. Sitä, mitä oikeasti on tapahtunut, ei muuta pätkääkään se, miten asia on sanottu. Jos jollakulla on vain huono ulosanti, ilmeisesti hän ei tarvitse korvausta samasta asiasta, josta paremmalla ulosannilla varustettu tai oikean sanan arvaamalla, saa korvauksen. Molemmat ovat kuitenkin maksaneet kalliit vakuutukset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *