Valehteleva rautakaupan myyjä

Olen töissä rautakaupassa. Kerran eräs asiakas tuli tyhjän maalipurkin kanssa kauppaan ja pyysi minulta litran kyseistä maalia lisää, koska edellinen oli päässyt loppumaan kesken. Myymälässämme ei kuitenkaan ole ikinä ollut kyseisen valmistajan maalia myynnissä. Kerroin kohteliaasti asiakkaalle, että kyseisen merkin maali ei kuulu valikoimaamme, mutta vastaavaa maalia toiselta valmistajalta löytyy. Tästähän asiakas kimpaantui ja kertoi hakeneensa juuri tästä kaupasta kyseistä maalia muutama viikko takaperin. Kerroin taas kohteliaasti miten kyseistä maalia ei ole ikinä ollut valikoimassamme. Asiakas väitti minua valehtelijaksi agressiiviseen äänensävyyn ja kertoi myös miten myyjän urani loppuu kuin kanan lento tätä tahtia, samalla sain kuulla olevani ammattitaidoton kloppi.

Tämän jälkeen asiakas sanoi, että hänellä on kuitti autossa tästä ostoksesta ja käski minun odottaa paikallani sillä aikaa kun käy hakemassa kuitin. Noh tästä tapauksesta on kohta kaksi vuotta eikä asiakas ole vieläkään tullut näyttämään kuittia. 😀

Jaa tämä tarina:

4 kommenttia

 1. Sustyttö sanoo:

  Nää on hyviä! Samaan sarjaan kuuluvat ne aasiakkaat, jotka pyyhältävät vaikka Tokmannille että ”missä ne tarjouskanervat on?” ja kun myyjä koittaa selittää, ettei heillä sellaisia sillä hetkellä ole, vetäisee aasiakas taskustaan voitonriemuisesti tarjouslehden… joka on Hong Kongin. 😀

 2. Itu sanoo:

  Aikanaan, kun rakennustarvikeliikkeen kassalla olin, tuli lukuisia asiakkaita jotka väitti meiltä ostaneensa samaa tavaraa hintaan X. Pystyin tarkasteleen tuotteiden myyntihistoriaa ja näin sieltä ettei oo siihen hintaan meiltä myyty (ainakaan sopivalla aikavälillä tai sopivaa määrää). Yritä siinä sitten asiallisesti ”väitellä” asiakkaan kanssa siitä mihin hintaan meiltä tavaraa myyty.

  Muutaman kerran kävi lopulta ilmi, että onkin ostanut jotain muuta siihen hintaan (toisen kokosta, toisen väristä, tms pienellä erolla) ja jokusen kerran kävi ilmi, että onkin ostettu muualta.

 3. Aasi sanoo:

  Mitä tarkoittaa ”agressiiviseen”?

  • Muuli sanoo:

   Melkein kaikille se tarkoittaa samaa kuin oikein kirjoitettu ”aggressiivinen”. Mutta sitten on aina niitä aaseja, jotka tekeytyvät tietämättömiksi kun sanassa on kirjaimen virhe.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *