Anteeksi, en pidä lapsista

Olen nuori naishenkilö ja vastoin kaikkia somen ja normien asettamia ajatuksia, en pidä lapsista. Olen silti kaupassa töissä ja olen mielelläni asiakaspalvelutyössä.

Monet vanhemmat eivät tunnu käsittävän sitä suurta ihmettä, että jotakuta ei nyt aivan hirvittävästi kiinnosta muiden lapset.
Toki peruskohtelias on ihan ok olla, mutta jossain kuitenkin menee raja.

Jaksan aina ihmetellä sitä, että eikö vanhemmilla todella ole ymmärrystä siitä, että se kauppa on joidenkin ihmisten työpaikka ja kaikille on suotava oikeus työrauhaan.
Lapsia oletettavasti voi komentaa tai tarpeen vaatiessa viedä kaupasta pois, jos meno sitä vaatii. Kauppa ei ole mikään taistelutanner, jossa selvitetään karkkipäivä.

Itse pidän kassatyöskentelystä, mutta lapset ja niiden vanhemmat tekevät lähes päivittäin oloni hyvin vaikeaksi. Vanhempia ei kiinnosta, missä se alta 10-vuotias mukula viipottaa ja yleensä nämä ovatkin kassan hihnalla roikkumassa tai lappaavat karkkia hihnan täyteen, joita kukaan ei, luonnollisesti, aio maksaa.
Vanhempien mielestä on ihan okei, että myyjät hoitavat ja vahtivat näitä lapsia muiden töidensä ohella. (Voin kertoa salaisuuden; se ei ole ok.)

Rakkaat ihmisten ilmoilla lastensa kanssa liikkuvat vanhemmat. Hartain toiveeni olisi, että mikäli ette kykene hallitsemaan lapsianne, pyrkikää asioimaan muiden työpaikoilla ilman lapsia. Jos se on mahdotonta, niin monissa kaupoissa (esim. meilläkin) myydään jesaria ja köyttä – eiköhän yksi jos toinenkin muksu pysy hiljaa vanhempansa mukana pienillä apukeinoilla!

Jaa tämä tarina:

16 kommenttia

 1. Mikkelinen sanoo:

  Kaikkein pahimpia ovat lestadiolaiset suurperheet. Vanhempia ei kiinnosta lasten meno yhtään ja kaitseminen jää usein katraan vanhimman vastuulle vaihtelevalla menestyksellä. Herran haltuun!

  • Lemmy sanoo:

   meilläpä on sellainen naapurina. o/

  • huono isä sanoo:

   Hauska yleistys, mutta näin lestadiolaisena voin valitettavasti myöntää että noin 50%-sesti totta. Valitettavasti idiootteja on kaikissa ihmisryhmissä ikään, sukupuoleen ja rotuun katsomatta. Tässä tapauksessa se idiotismi vaan on huomattavasti näkyvämpää kun tuholaisia on useampi. Hyvin käyttäytyvää osuutta ei tässäkään asiassa huomata.

   Itse otan max. 2 lasta kerrallaan mukaan kauppaan juurikin siksi että ehdin katsoa niiden perään.

 2. nikke sanoo:

  Uskalsit kritisoida lapsiperheitä! Mutta joo, totta on että nykyaikana lapset käyttäytyy kaupoissa ihan miten sattuu,

 3. Naksu sanoo:

  …ja se meteli mitä muutama alakouluikäinen saa keskenään aikaan kun miettivät mihin kenenkin rahat riittää (ja aina se on se sama Muumi-tikkari).
  Pystyn niin samaistumaan tähän, tsemppiä!

 4. jepjou sanoo:

  Saan tästä sata miinusta, mutta toivottavasti susta ei pidetty, kun olit lapsi.

  • L.A sanoo:

   Sinun kommenttisi sai epäilemään, ettei sinusta pidetä nyt aikuisena.

  • merwe sanoo:

   Miten sun kommentti liittyy siihen, että lapset on niitä aasiakkaita? Kylläkin ymmärtämättömyyttään, mutta silti. En tajua miksi kassani viereen lykätään vauvan vaunut siksi aikaa, kun äippä katoaa hyllyjen väliin ikuisuudeksi. Mitä mun pitäis tehdä parkuvalle vauvalle töideni välissä??

  • Aha sanoo:

   No aivan satavarmasti joku ”ei pitäny” joka ikisestä meistä kun oltiin lapsia. En ymmärrä tän kommentin ideaa, siis pitäiskö kaikkien tykätä lapsista? Missä kulkee se ikä että siitä saa ”ei tykätä”?

   • olehiljaa sanoo:

    Jos ei pidä lapsista, niin kannattaisko joko A) hankkia työ, jossa niitä ei kohtaa, tai B) pysyä kotona?

    • enedesolehiljaa sanoo:

     Niin tai, voisiko vanhemmat joko A) kasvattaa lapsensa ihmisiksi eikä apinoiksi, tai B) olla peräti hankkimatta, jos vaihtoehto A ei luonnistu?
     Muista ensi kerralla kaupassa, liikenteessä tai ihan missä vaan, että jos joku kiilaa eteesi, ajaa päällesi, ohittaa tai vetää tunnin turpaan, että olisithan voinut vaikka A) asioida siellä missä muita ei ole tai B) pysyä kotona.

 5. Äiteee sanoo:

  Noh, uhmaikään kuuluu just se karkkipäivä-väittely😊 helpottais varmaan sun työssäoloa,jos pystyisit hyväksymään et lapset nyt on lapsia eikä ne käyttäydy kuten aikuiset. Itse kyllä asioin lasten kanssa mieluiten kaupoissa,jossa myös henkilökunnalta löytyy ymmärrystä perheille, kiukkuileville lapsille, joskus Hyvin väsyneille vanhemmille. Ps. Huumori auttaa, ei se ooo.niiin.vakavaa.

  • Lapseton rouva, 26 sanoo:

   Ymmärrystä väsyneille vanhemmille vain. Vähät meistä lapsettomista, jotka yritämme suoriutua pitkän ja uuvuttavan työpäivän jälkeen ruokaostoksistamme supermarketissa ilman, että joku Hilla-Jalmari kävelee korva edellä ostoskärryä päin tai aiheuttaa pysyvän tinnituksen kirkumalla lelu- tai karkkihyllyllä. Mikä helvetin harhaluulo kaikilla perheellisillä on, että etenkin me nuoret naiset automaattisesti ihan rakastetaan just sitä teidän pikkupilttiä? Mun mielestä ei ole kiva väistellä näitä kakaroita, jotka eivät osaa katsoa eteensä, ja saada sitten murhaavia katseita äitikarhun suunnalta, kun penikka alkoi ulvoa just ääneen.

   Lapset on lapsia, eivätkä käyttäydy, kuten aikuiset, mutta aikuisen tehtävä on opettaa ja liian usein se on selvästi jäänyt tekemättä.

   V*tuttaa nää kaikki maailman navat lapsineen. Hyi.

 6. Hästägaasi sanoo:

  Ymmärrän tuskasi. Tosin tietyissä määrin osaan toleroida lapsia koska kassatoiminta sitä vaatii. Mutta se että minun pitäisi itse hommata lapsia? No way!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *