Veikkaus lomakkeella, ellei puheestasi saa mitään selvää, kiitos!

Huoltoasemallamme oli vasta jonkin aikaa ollut Veikkauskone, kun aamutuimaan saapui vanhempi mieshenkilö, minulle uusi asiakas, tarkistuttamaan kuponkejaan.

Mitään sanomatta hän tyrkytti kuponkejaan ja oletin, että niistä katsotaan voitonmaksut. Muutama pieni voitto sieltä tulikin, ja jäin kysyvästi odottamaan, josko hän haluaisi uusia kyseiset pelit. Asiakas alkoit tivata rahojaan, ja maksoin voitot hänelle. Kuitenkin hän jäi paikalle tuijottamaan saaneita voittotositteita, ja halusikin sitten kuitenkin uusia pelejä.

Asiakkaan puhe oli niin hiljaista ja epäselvää, että ensimmäisestä lauseesta sain selville vain, että ”Keno”. Siirryin veikkauskoneelle, klikkasin Kenon, ja aloin kysyä, ”Mihin arvontaan laitetaan?” Asiakas tiuski, että ”Kai sun se pitäis tietää, etten mä niitä arvontoja ala vaihtamaan!” Okei…… Nyt sain siis selville arvonnan. Seuraavaksi taso. Asiakas luetteli kolme kenotasoa ja panokset, ja kaikki peräjälkeen, jäleen niin epäselvästi, että vain ensimmäisen sain selville. Sain lapun pihalle, ja kysyin seuraavan tason panoksineen, ja nyt asiakas ärhenteli, että ”Kaikkiin se sama panos, montako kertaa se täytyy sulle sanoa, ETKÖ SÄ OSAA SUOMEA, ETKÖ SÄ OLE SAANUT TÄHÄN MITÄÄN KOULUTUSTA????”. Selvitin, että meillä on ollut laitteet vasta vähän aikaa, ja siksi kaikki täytyy tehdä rauhassa yksitellen. Asiakas irvisteli ja mutisi.

Pahinta oli, että paikalla oli asiakkaita, jotka kuulivat koko episodin. Seuraava asiakas hymyili, ja sanoi, niin ”Mäkin ottaisin tota veikkausta, Lottoa”. Hilkulla oli sanoa, että sinun puheestasi sentään saa selvää… Hoidin asiakkaat, mutta kun pääsin asiakkaiden silmien ulottumattomiin, itkuhan siinä pääsi.

Muutama päivä tämän jälkeen asiakas palasi. Työkaveri tiesi tapahtuneesta, ja kuiskasi minulle ohimennen: ”Kerää voimasi”. Ajattelin, että nyt olen yltiöystävällinen ja skarppaan oikein kunnolla ja lyön vaikka k! orvani sen asiakkaan suuhun, että saan selvää. Asiakas teki veikkaukset. Kaikki meni hyvin. Sitten lopuksi ”Mulla oli tää veikkauskortti”. En ajatellut asiakkaalla olevan sitä, kun ei viimeksikään ollut. En osannut laittaa pelejä kortille jälkeenpäin, joten totesin nopeimman tavan olevan peruuttaa kaikki, ja laittaa uusiksi (enkä kysyä/ soittaa apua). Ihme juttu, kun ei nyt tullut mitään mutinoita…. Tai sitten en vain kuullut……

 

– Nasu –

Jaa tämä tarina:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *