Viivyttelevä aasi

Keskikokoinen ruoka/päivittäistavaraliike keskikokoisessa kaupungissa, lounasaika.

Olin asiakkaana ja odottelin vuoroani. Edessä oli muutama joten mietin vain jotain työjuttuja kun viereisestä kassajonosta alkoi kuulumaan kärsimättömiä ääniä (tuhahduksia, lattian naputtelua jmv). Katsahdin mistä on kyse, ja näin kuinka kassalla mies (varmaan just eläkeikäinen muttei mikään vanhavanha) luki jotain lappusta, kun kassa jo ilmoitti hinnan. Mies vaan huitaisi kädellään että hetki vielä. Kassa (nuori tyttö, ehkä just lukioikäinen) yritti sanoa, että se tekisi xx euroa, maksatteko käteisellä vai kortilla. Tässä vaiheessa mies sanoi että niin ja 2 askia (tupakkamerkkiä y). Kassa toki otti ne yläpuolellaan lokerosta, löi kassaan ja sanoi uuden hinnan.

Tässä vaiheessa meidän jonoon siirtyi useampi tuon miehen jonosta, mutta meidänkin kassalla kesti, kun maksupääte vähän sekoili ja piti käynnistää uudelleen, ilmeisesti pariinkin kertaan.

Mies piti korttiaan kädessä muttei vieläkään laittanut sitä maksupäätteen lähellekään, vaan kaivoi ne jo poislaittamansa lappuset (niitä oli melkein kymmenen), jotka halusi että vielä tarkistettaisiin niistä voitot. Veikkauksen lappuja siis (kassalla on toki veikkauksen kone, mutta 10 m päässä on se varsinainen veikkauspiste). Muutama meni läpi (ne pienemmät, lotto ja keno jne) mutta isommat (vakio?) ei menneet. Kassa kyllä sanoi parikin kertaa että näiden kanssa tää laite on temppuillut koko päivän, että nämä voisi katsoa tuossa veikkauspisteellä. Nope, mies vänkäsi että kato nyt vaan. Tässä vaiheesta jonosta kuului jo huuteluita, että hopihopi nyt, pitäisi olla töissä jo (ja muutama painokelvoton kommentti).

Kassa alkoi selvästi hermoilemaan, ja kun asiakkaatkin hermoili (lounasaika kun monilla ja se lounas pitää ehtiä syömäänkin, aina ei ehdi hakea lounasta kaupasta valmiiksi, kun töissä pitää olla klo 8 ja kaupat aukeaa silloin), niin se vaan pahensi asiaa. Mies vaan tuhahteli ja kurkki sitä tupakkatelinettä. Maksoi viimein ostoksensa, muttei poistunutkaan pakkaamaan, että seuraava olisi päässyt, vaan sanoi myyjälle että annapa vielä yksi pieni aski (tupakkamerkin z tuotetta). Myyjä oli jo ehtinyt ottaa pari seuraavan asiakkaan tuotetta, ja yritti sanoa miehelle, että sitten kun hän hoitaa nämä. Olin tässä vaiheessa kassalla enkä kuullut mitä mies sanoi kassalle, mutta äänensävystä ja oman kassamyyjän ilmeestä päätellen ei mitään kohteliasta. Pakkaillessani ostoksiani pystyin vielä seuraamaan miten tämä mies tukki sen yhden kassan päätykohdan (ei kerännyt tavaroitaan) ja hermoileva kassa antoi väärin vaihtorahaa kaikille niille asiakkaille, joita palveli ennen kuin lähdin enkä nähnyt mitä sitten kävi. Sanoin kyllä ohikulkiessani veikkauksen palvelupisteen myyjälle että tuolla on hankala asiakas, ja osoitin miestä.

Lopusta tiedän vain mitä paikallislehden mielipideosastolla oli. Joku paikalla ollut oli kirjoittanut aika sapekkaan kommentin tuon miehen käytöksestä ja toivotti parempia asiakkaita tuolle myyjälle joka oli mielipidekirjoituksen mukaan ollut lähellä purskahtaa itkuun. Samoin oli myymäläpäällikölle maininnut että ottaisi ne veikkauskoneet pois peruskassoilta, kun ei ollut eka kerta kun tätä tapahtuu.

Jaa tämä tarina:

1 kommentti

  1. A.Aasiakas sanoo:

    Kassalla olevat veikkauksen pisteet on henkilökunnan ja asiakkaiden kiusaamista. Kassalla olevia veikkauksen palveluita käyttää vain ainoastaan aasiakkaat. Älykkäämmät yksilöt hoitaa veikkausasiat netin kautta tai vähintään veikkauspisteellä. Ja kaikkein älykkäimmät eivät veikkaa ollenkaan.
    Itse hoitelen veikkausjutut aina netin kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *