Vuoronumerot

Olen huomannut, että vuoronumeroiden käyttö aiheuttaa apinoi… eiku asiakkaissa seuraavia ilmiöitä:

 • Vuoronumerokonetta ei löydetä, vaikka sen sijainti on muutamalla selkeällä kyltillä selvennetty
 • Vuoronumeroiden käytöstä ei olla tietoisia, vaikka valotaulu vilkkuu ja piippaa, ja me huutelemme numeroita ääneen
 • Sitten kun numerolappu on saatu kätöseen, ollaan niin ajatuksissaan ettei huomata kun oma numero tulee kohdalle, ja sitten tullaan närkästyneenä marisemaan, että ”mun numero jäi välistä!”
Jaa tämä tarina:

10 kommenttia

 1. Spiidi sanoo:

  Tämä muuten ketuttaa muitakin asiakkaita jonossa. Apteekin jono, jossa itse rauhassa odottaa on minulle yleinen kokemus tästä. Toinen on marketin tiski, kun itse on osannut laskelmoida aikataulunkin sopivaksi, niin eikös joku koita sitä sotkea.

 2. varek sanoo:

  Yksi porukka on näitä jotka eivät ota vuoronumeroa ja tulevat sitten notta ”kerkeekö tälläsen pikaisen kysymyksen tässä välissä ei mulla muuta….AI NIIN JA SITTEN NÄÄ PITÄS HOITAA!”

 3. Hanne sanoo:

  Mulle kyllä on muutamakin Asiakas tunnustanut ”epähuomiossa unohtaneensa numeronsa”, jotta saisivat mieluisan myyjän palvelutiskillä…. minut… 😀

  • Spiidi sanoo:

   Tätä olen minä asiakkaana tehnyt. Ojentanut aina numeroni jonossa seuraavana olevalle, jotta pääsisin haluamalleni palvelijalle 😀

 4. Jotkut ei osaa sanoo:

  Joskus myyjätkin liittyvät tähän apinakerhoon toimimalla seuraavasti. Olen odottanut vuoroani vuoronumeron kanssa jo pitkän aikaa. Lopulta vuoroni tulee, ja eikös siihen kassalle hyökkää joku juuri paikalle saapunut aasi ilman vuoronumeroa. Apina tiskin takana alkaa palvelemaan ryntääjää sen sijaan että palveisi sitä jonka vuoro oikeasti on. Ja nämä ryntääjät sanovat aina että ”ihan nopeasti vain”, ja silti niiden asiointi kestää pidempään kuin minun. Miten vaikea sen aspan on sanoa että ”ota vuoronumero, palvellaan järjestyksessä”.

  • Nicor sanoo:

   Jotkut myyjät ovat vain vässyköitä, jotka eivät osaa olla tiukkoja tarpeen tullen. Meidän puljussa ihmiset haluavat jatkuvasti vaihtaa seteleitä kolikoiksi kassalla. Nämä sankarit tulevat aina jonosta kassapäädyn suunnasta kassalle ja vaativat, että heidän rahat vaihdettaisiin heti. Itse en palvele heitä ennen kuin he menevät asianmukaisesti jonoon. Eivät voi millään ymmärtää miksei he mene palvelujärjestyksessä muiden edelle.

   Muutenkin pöljää tuo rahan vaihtaminen kassalla pelikoneita varten:
   1. Nostavat automaatista rahaa — samalla kortilla voisivat suoraan laittaa rahaa koneeseen
   2. Vaihtavat setelin kolikoiksi kassalla — saman setelin voi laittaa myös pelikoneeseen.

   • jepjou sanoo:

    Katsos kun useammin se pelikoneen seteliaukko _ei_ huoli seteleitä kuin huolii, ja kolikoilla pelaaminen nyt vaan on eri asia kuin kortilla. Voitot/tappiot jää käteen heti eikä vasta joskus viikon päästä. Silti voisi jonottaa. 🙂

 5. kaupan-setö sanoo:

  Ja myös asiakkaat lähtevät kiertelemään kauppaa vuoronumero kourassa jos on jonoa ja tulevat jossain vaiheessa sanomaan et hei mulla oli vuoro 15 numeroa sitten mut meni ohi kun olin kurkkuja ottamassa tai jotain muuta. voe veljet!

 6. Farmaseutti sanoo:

  Mun on pakko lisätä tähän sen tilanteen kun vuoronumerolaitteessa on paperi jumissa. Meillä on vuoronumerolaite, missä paperi menee ryttyyn kun asiakas repäisee lapun ”väärään suuntaan” eli kone katkaisee lapun niin, että se jää kiinni oikeasta reunasta ja on tarkoitettu vedettävän irti vasemmalta oikealle liikkeellä. No kun se paperi menee ryttyyn siellä sisällä, ei se tietenkään enää anna lappuja ulos.

  Seuraava asiakas painaa nappia, lappua ei tule, hän painaa uudestaan nappia, lappua ei tule edelleenkään. Tätä tapahtuu parhaimmillaan 5-10 kertaa (näen ja kuulen tiskissä istuessani, mutta en viitti kesken toisen asiakkaan huutaa että älä painele sitä nappia enää), ennen kuin viittitään kysyä henkilökunnalta kun lappuja ei koneesta tule. Sitten asiakkaan pitää vielä näyttää 2-3 kertaa nappia painamalla, että katso täältä ei oikesti tule mitään. Kun paperi saadaan oikaistua niin kone sylkeekin parhaimmillaan 15 vuoronumeroa pihalle jolloin asiakas yleensä ihmettelee että miten sieltä nyt noin monta lappua antoi.

  Mutta eikö voisi hieman sitä pääkopassa olevaa järkeä käyttää, että jos se numerolappu ei tule kahdella ensimmäisellä painamisella, niin se ei varmaan tule niillä lopuilla kymmenelläkään…

  • Myyjä sanoo:

   Onhan teidän vuoronumerolaitteen vaikeakäyttöisyys selvästi aasiakkaan vika.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *