Yksityisellä lääkäriasemalla

Heitän opintojen sivussa välillä keikkaa yksityisellä lääkäriasemalla call centerissä ja välillä ilmoittautumisessa/kassalla.

Muutamia yleisiä tilanteita:
Asiakas soittaa: ”joo mulla on semmonen tai tämmönen haava tai tulehdus tms. jossain päin kehoa ja tarttisin puhelinajan lääkärille X”

Minä kyseltyäni vielä tarkemmin: ”Valitettavasti tässä tilanteessa teidän on tultava vastaanotolle, koska lääkäri ei voi puhelimessa nähdä sitä teidän haavaa tms. eikä puhelimitse ole mahdollista tehdä diagnoosia”

Asiakas: ”EI VAAN MÄ HALUUN NYT VAAN SEN SOITTOAJAN JA ETTÄ SE LÄÄKÄRI MÄÄRÄÄ MULLE JOTAIN ANTIBIOOTTIA”

– -pete- –

Jaa tämä tarina:

3 kommenttia

 1. Derp sanoo:

  Potilaat pilaa medisiinan.

 2. Potilas sanoo:

  Tökerö käyttäyminen on tietenkin tökeröä käyttäymistä eikä siinä ole mitään puolusteltavaa. Ymmärrän silti jotenkin noita soittajia, koska lääkärin vastaanotolla käyminen on usemmiten todella turhauttavaa. Ellei potilas osaa itse pyytää labra- tai kuvantamislähetettä, on koko touhu usein pelkkää käsienlevittelyä. Oireiden perusteella ei tehdä mitään, vaan potilaan on itse mentävä vastaanotolle mieluiten valmiin diagnoosin kanssa tai ainakin tiedettävä, mitä tutkimuksia tarvitaan, jotta diagnoosissa päästään edes alkuun.

  • Anssi sanoo:

   Joo ja tottakai lääkäri näkee puhelimen läpi että kyseessä on tulehdus eikä vain pinnalta lievästi paskainen haava joka tarvitsee vain putsauksen.

   T. ensiaputyössä. Ihmisten omatoimiset diagnoosit ovat useimmiten aivan viturallaan. ”Joo mun käteen sattuu, on varmaan murtunut” JOO TOKIHAN SÄ SITTEN NOJAILISIT SIIHEN SAMALLA KUN PUHUT

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *