Zen ja kukkakaupan lähetykset

Omistan kukka-ja hautaustoimiston harvinaisen laaja-alaisessa kunnassa. Meiltä on toki myös mahdollista tilata kukkia vietäväksi vastaanottajalle kotiin.
Äitienpäivät ja joulunajan ovat tietenkin niitä kiireisempiä, ja paketteja saattaa kertyä useampikin laatikollinen iltapäivällä vietäväksi. Kaikille jotka toimittavat jotakin jonnekin, on varmasti tuttua uskomattoman leveäperäinen ja surkeasti ohjeistettu lähetys. Tässäpä tätä:

Liikeeseen soittaa vanha muori ja tilaa kukkia ystävälleen.
A: Viekee sille Marjukalle sellane kimppu kun sen kissankoiran omalääkärin peräpukama on juuri puhjennut ja-
M: Juu toki viedään, olisiko mikä osoite? (ei todellakaan ole kiireessä aikaa alkaa kuuntelemaan jotain yhdentekevää tarinaa, vaan mielummin ottaa tiedot ylös näppärästi ja sujuvasti)
A:Se aassuu siinä vanhan apteekin luona, kyllä työ tiijätte
M: valitettavasti ei nyt muistu mieleen tän niminen henkilö ja missä asui, oisko osotetta ihan tai puhelinnumeroa?
A: KYLLÄ TYÖ TIIJÄTTE MARJUKKA MARJUKKA SE ON NIMISMIEHEN LESKI SE MARJUKKA
M: Aika montaa marjukkaa tällä kylällä asuu, niin että jos vähän tarkemmin sais….

Siis miten vaikeaa on edes vähän valmistautua siihen tilaukseen ottamalla etukäteen ne vastaanottajan tiedot ylös? Nykyään onneksi 02 sun muut auttavat numeronhaussa, mutta eipähän sitäkään laskua tulisi jos tilaajalla olisi jotain suhteellisuudentajua.

Näitä ehkä jopa pahempia ovat ne tapaukset joissa osoite on annettu sitten AIVAN päin veetä. Sen vielä ymmärtää jos talon numero on väärin, mutta kun vastaanottajan sukunimi on väärin, kadunnimi on väärin ja annettu puhellinumerokaan ei ole käytössä niin alkaa jo epäilemään ihan tarkoituksellista kiusantekoa. Parhaimmillaan saman kunnan alueella ajaa noin tunnin yhteen suuntaan, joten voitte kuvitella miten kiva on huomata ettei se Eino-Pirkko Pershalvaus asukaan enää täällä pitäjien perukoilla, vaan kuoli jo vuonna -45.

Onneksi tätä duunia on jo tullut tehtyä niin pitkään että suurin osa vakivastaanottajista on jo tuttuja ja paketit saadaan perille melkein pelkän nimen kanssa, mutta aina joutuu oppimaan uutta.

Boonuksena ihan yrittäjän itsensä näkökulmasta eniten nyppii verottajan lisäksi ne jurpot, jota etsivät henk.koht numeroni jostain fonectasta ja soittelevat kotiin vapaa-ajallakin.
”et viittis käydä viemäs mummolle kukkia ku en ite jaksa lähtee arkena ostamaan tai soittaa kun olin hirveessä darrassa ja nyt muistin koko asian?”

Sitten kun tästä kieltäytyy niin alkaa hirveä valitus että kyllä edesmennyt äitini sillon aikonaan jousti mihin aikaan tahansa kun hän soitti ja osti velaks.
-”Jep jep, sen takia se ei varmaa nähnykkää eläkeikää kun juos teidänlaisten asioilla 7 päivää viikossa”
Onneksi pienen kylän asiakkaat on tulleet tutuiksi ja suurin osa asiakkaista mukavia ja reiluja, mutta aina löytyy pari mätää omenaa.

-Hauturi

Jaa tämä tarina:

1 kommentti

  1. Kerppu sanoo:

    Ensinnäkin onpa hienoa että tämä sivu palasi takaisin toimintaan!
    Ja juu, potuttaa tämä ilmiö että kun asiakkaat ovat kerran mieltäneet sinut jonkin paikan työntekijäksi, niin se sinä silloin olet arkena ja pyhänä, vuorossa ja vapaalla, kuolemaasi asti, tilanteessa kuin tilanteessa. Kaikille asiakaspalvelijoille pitäisi taata jotkin salanimet etteivät asiakkaat voi kaivella sitten yhteystietoja mistään. Hämmentävää myös, että vaivaudutaan etsimällä etsimään työntekijän yhteystiedot, mutta ei sen kaverin osoitetta jolle niitä kukkia pitäisi toimittaa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *